Ar Mančesterio „raudonieji velniai“ išsigelbės portugalų „Drakono irštvoje“ ir, ar Londono „kanonieriams“ pavyks subombarduoti ispaniškąjį „geltonąjį submariną“, futbolo mėgėjai sužinos vėlų trečiadienio vakarą.

„Porto“ - „Manchester United“ (pirmosios rungtynės 2:2)

Europos klubų čempionų „Manchester United“ futbolininkų trečiadienį Portugalijoje laukia nelengva užduotis eliminuoti „Porto“ klubą svečiuose iš ČL turnyro.

„United“ vadovai daug tikisi iš savo 17-mečio naujo ir slapto ginklo Federico Macheda, kuris pastaruosiuose dviejuose Anglijos „Premier“ lygos mačuose, aikštėje pasirodydavęs tik po keitimų, įmušė pergalingus įvarčius į Birmingemo „Aston Villa“ ir „Sunderland“ klubų vartus.

Futbolo specialistai pažymi, jog „United“ norėdami sėkmės išvykoje privalo Portugalijoje atidžiau žaisti gynyboje, būti kūrybingesni aikštės viduryje ir tikslesni atakoje, negu prieš savaitę namuose.

Tąkart mačas tarp Anglijos ir Portugalijos čempionų baigėsi lygiosiomis 2:2.

„Mes galime kaltinti tik save. Tai dar kartą įrodo, kokia trapi šiuo metu yra mūsų gynyba, - sako „United“ treneris Alexas Fergusonas. – Aš reikalausiu iš futbolininkų, kad jų žaidimo lygos atitiktų mūsų garsaus klubo standartus.“

A. Fergusono rūpestis savo auklėtinių gynyba prasidėjo prieš mėnesį, kai „United“ savajame „Old Trafford“ stadione patyrė triuškinamą pralaimėjimą „Liverpool“ klubui - 1:4.

Anglijos superklubas per tą laiką ketveriose rungtynėse praleido 7 įvarčius ir A. Fergusonas tikisi, kad gynybos gretas sustiprins po traumos atsigaunantis patyręs Rio Ferdinandas.

„Mūsų trečiadienį laukia labai sunkus darbas, – prognozuoja A. Fergusonas, kurio treniruojama komanda gali tapti pirmąja istorijoje Anglijos ekipa iškovojusia pergale Porto „Dragao“ stadione. – Porto patekimas į ČL ketvirtfinalį nebuvo atsitiktinumas. Man regis, kad atsakomosios rungtynės bus labai įdomios. Mums bet kokiu atveju būtina mušti įvarčius.“

Tuo tarpu „Porto“ treneris Jesualdo Ferreira įsitikinęs, kad jo futbolininkų žaidimo išvykoje kokybė buvo net svarbesnė už du svečiuose pelnytus įvarčius.

„Mes esame nusiteikę optimistiškai ir pasitikimi savimi. Šiuo metu atskirais epizodais mes žaidžiame tiesiog idealų futbolą“, - pabrėžia J. Ferreira.

Portugalijos žiniasklaida trimituoja, jog šio sezono „Porto“ komanda yra pajėgi pakartoti 2004 metų triumfą, kai portugalai, treniruojami Jose Mourinho, 1/8 finalo etape eliminavo iš ČL kaip tik „United“ (2:1 ir 1:1), o vėliau ir iškovojo taurę.

„Rezultatas 2:2 po pirmojo ketvirtfinalio susitikimo yra teigiamas mums, bet dar liko 90 minučių aršios kovos. Jei mes norime patekti į ČL pusfinalį, turime būti labai budrūs. „Raudonieji velniai" labai pavojingi priešininkai“, - mano portugalų klubo kapitonas Lucho Gonzalezas.

„Porto“ savo „Drakono irštvos“ stadione su anglų klubais žaidė 11 kartų ir nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

„Iki pirmojo mačo poros favoritais buvo laikomi anglai, bet mes įrodėme visai Europai, kad esame puiki komanda. Mes gerbiame Mančesterio klubą, bet tikime savo sėkme“, - kalba L. Gonzalezas.

„Porto“ galima sudėtis: Heltonas; Bruno Alvesas, Rolando, Sapunaru, Cissokho; Lucho Gonzalezas, Raulis Meirelesas, Fernando; Lisandro Lopezas, Cristianas Rodriguezas, Hulkas.

„Manchester United“ galima sudėtis: Edwinas van der Saras; Johnas O'Shea, Rio Ferdinandas arba Jonny Evansas, Nemanja Vidičius, Patrice‘as Evra; Darrenas Fletcheris, Michaelas Carrickas, Paulas Scholesas; Cristiano Ronaldo, Wayne‘as Rooney, Dimitaras Berbatovas.

„Arsenal“ – „Villarreal“ (1:1)

Arsene‘as Wengeras jau ir pats pripažįsta, kad blankiai prasidėjęs „Arsenal“ sezonas pavasarį, tarsi, naujai ir gražiai pražydo Londono klubo tradicine raudona spalva.

Praėjusios savaitės lygiosios 1:1 ČL turnyro ketvirtfinalio pirmose rungtynėse Ispanijoje Londono klubą pavertė visos ketvirtfinalio serijos favoritu.

„Kanonieriai“ šiuo metu vaikosi du zuikius – ČL titulą, o artėjantį šeštadienį jų laukia dar ir Anglijos taurės (FA) turnyro pusfinalis su ČL varžybų pusfinalio dalyviu Londono „Chelsea“ klubu „Wembley“ stadione. Ką reikia aukoti?

„Arsenal“ klubas šalies „Premier“ lygoje iškovojo penkias pergales iš eilės ir įsitvirtino 4-oje turnyro lentelės vietoje. Dar geresnė žinia „kanonierių“ gerbėjams yra ta, kad svarbus komandos žaidimui saugas ir ekipos kapitonas Cescas Fabregasas sėkmingai sugrįžo į aikštę po sunkaus kelio sužeidimo.

„Jis žaidžia vis geriau ir geriau, – džiaugiasi A. Wengeras. – Jis bus mūsų lyderis atsakomajame mače Londone.“

„Arsenal“ ČL turnyre dar nėra pralaimėjęs savo „Emirates“ stadione, šį sezoną Londone dar nepraleido nė vieno įvarčio, o „Villarreal“ ekipa privalo būtinai mušti įvartį Anglijoje, nors to jiems ČL kampanijose dar nėra pavykę padaryti.

Beje Anglijos komandą tenkina lygiosios 0:0, nes Emmanuelio Adebayoro išlyginamais įvartis po akrobatinio šuolio Ispanijoje suteikia „Arsenal“ klubui svarų pranašumą.

„Mes įmušėme tą svarbų įvartį svečiuose, kuris ir gali tapti lemiamu faktoriumi, – A. Wengero žodžius cituoja oficiali klubo svetainė internete. – Mes nesame tokia komanda, kuri būtinai stengsis išsaugoti nulines lygiąsias. Jei likus penkioms minutėms iki dvikovos pabaigoje švieslentėje bus skaičiai - 0:0, žaidėjai ims nervintis ir tai gali mums brangiai kainuoti.“

A. Wengerui tikrai truks solidžios atramos gynyboje - Williamo Gallas, Gaelio Clichy ir vartininko Manuelio Almunios.

„Villarreal“ treneris Manuelis Pellegrini, rikiuodamas savo žaidėjus aikštėje, privalės verstis be traumuoto saugo Marcoso Sennos, kuris pelnė puikų įvartį pirmosios tarpusavio rungtynėse.

„Villarreral“ klubui taip pat reikia trečiadienį bandyti reabilituotis prieš savo gerbėjus už pralaimėjimą Ispanijos „Primera Liga“ čempionate „Malaga“ ekipai namuose 0:2.

„Mums tikrai nesunku rasti sau motyvacijos atsakomosioms ketvirtfinalio rungtynėms. Čia neturi jokios reikšmės praėjusio savaitgalio rezultatai nacionaliniuose čempionatuose", - tikina M. Pellegrini.

Ispanai prieš trejus metus ČL turnyro pusfinalyje pralaimėjo „Arsenal“ klubui (0:1 ir 0:0) ir trečiadienį bandys pamiršti šią istoriją bei pasiekti revanšą.

Šio sezono ČL aštuntfinalyje „Villarreal“ ekipa įveikė Atėnų „Panathinaikos“ klubą, nors pirmąsias rungtynes namuose taip pat baigė tik lygiosiomis 1:1, bet vėliau Graikijoje laimėjo prieš varžovus 2:1.

„Arsenal“ galima sudėtis: Lukaszas Fabianski; Bacary Sagna, Kolo Toure, Johanas Djourou, Mikaelis Silvestre; Denilsonas, Alexas Songas, Cescas Fabregasas, Theo Walcottas; Samiras Nasri; Emmanuelis Adebayoras.

„Villarreal“ galima sudėtis: Diego Lopezas; Angelis Lopezas, Diego Godinas, Gonzalo Rodriguezas, Joanas Capdevila; Cani, Bruno Soriano, Sebastianas Egurenas, Arielis Ibagaza; Joseba Llorente, Giuseppe Rossi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją