J. Stewarto teigimu, jei teisėjai geriau dirbtų savo darbą, dabar nebūtų jokios „McLaren“ melo istorijos, nes tam nebūtų pagrindo.

Buvęs lenktynininkas aiškino, kad „McLaren“ pasielgė teisingai, kai lenktynių pabaigoje bandė kuo skubiau susisiekti su teisėjų postu ir užklausti, ar Lewisui Hamiltonui reikia praleisti į priekį „Toyota“ pilotą Jarno Trulli.

„Bet jis (lenktynių direktorius Charlie Whitingas – red. past.) buvo nepasiekiamas, nes sprendė Sebastiano Vettelio problemą“, - aiškino J. Stewartas škotų leidiniui „Herald“, prisimindamas situaciją su L. Hamiltonu ir J. Trulli, kuri įvyko netrukus po R. Kubicos (BMW) ir S. Vettelio („Red Bull“) avarijos.

„Atrodo keista, kad tik vienas asmuo turi teisę spręsti tokius klausimus, kurie gali lemti rezultatus multimilijoniniame sporte. Dėl to dabar turime potencialiai rimtas problemas, spaudžiančias „McLaren“.

Legendinis sportininkas mano, kad „McLaren“ bus rimtai nubausta, nes įvykiai išsirutuliojo į oficialias apklausas, darbuotojų atleidimus ir nagrinėjimus FIA sporto taryboje.

Daugiau informacijos ieškokite www.f-1.lt.