Intriga prieš šias dvikovas nemaža, o svarba didelė - pergalė LFF taurės turnyre garantuoja kelialapį į UEFA Europos lygos varžybas. Trečiadienio susitikimai gali pateikti pirmus atsakymus, kokias galimybes komandos turi patekti į gegužės 16 dieną vyksiantį Lietuvos taurės finalą.

FBK "Kaunas" - Tauragės "Tauras"
LFF taurės pusfinalio pirmosios rungtynės
Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas, 16.00 val.

"Kauno" tikslas - iškopti į finalą

Kelialapį į UEFA Europos lygos turnyrą "Kaunas" jau iškovojo pernai, užimdamas antrąją vietą A lygoje.

Šiemet čempionate kauniečiai nestartavo, o su komanda pastaraisiais mėnesiais atsisveikino ir didžioji dalis legionierių bei kai kurie senbuviai.

Nepaisant šių faktorių, kauniečiai dvikovai su "Tauru" ruošėsi atsakingai.

"Mes rimtai rengiamės varžyboms su "Tauru". Buvau išvykęs į Šiaulius stebėti A lygos rungtynių tarp "Šiaulių" ir "Tauro". Tauragiškiai padarė neblogą įspūdį. Kovoti su "Tauru" bus nelengva, nes varžovai turi daug patyrusių futbolininkų - Eimantą Poderį, Andrių Puotkalį, Iulianą Bursucą, Darių Regelskį.

Tačiau mūsų tikslas aiškus - įveikti varžovus ir patekti į LFF taurės finalą", - sakė "Kauno" vyriausiasis treneris Eugenijus Riabovas.

Pasak jo, LFF taurės turnyro varžybos skiriasi nuo čempionato rungtynių. "Šiame turnyre daug lemia žaidėjų psichologija, labai svarbu "neperdegti", - teigė E. Riabovas.

Kauniečiai mačui su "Tauru" pirmadienį ir antradienį rengėsi Palangoje. "Gyvenome "Žilvine", netoli jūros, pailsėjome nuo kasdieninių rūpesčių, pabuvome kartu, sutelkėme kolektyvą. Iš futbolininkų, kurie treniravosi Palangoje, ne visai sveiki gynėjai Irmantas Zelmikas ir Andrius Sanajevas. Tačiau jie tikriausiai galės žaisti", - pasakojo "Kauno" strategas.

Dėl traumų "Kaunui" negalės atstovauti Nerijus Valskis, Tadas Straleckas, Luka Aničičius, Mindaugas Daunoravičius, Mantas Sirvidas.

"Taurą" svečiuose tenkintų lygiosios

Tauragiškių stovykloje prieš rungtynes su "Kaunu" nuotaikos nėra pačios geriausios.

"Dėl traumų ir gripo viruso komandai negalės padėti 5-6 pagrindinės sudėties futbolininkai. Jau anksčiau sirguliavo gynėjas Davitas Čigladzė, dabar susirgo puolėjas Sergejus Čelochsajevas.

Trauma atsinaujino puolėjui Valerijui Mižigurskiui, rungtyniauti negalės ir gynėjas Bertrand'as Ngapounou. Tad teks verstis be pagrindinių gynėjų ir puolėjų", - "Tauro" praradimus vardijo komandos vyriausiasis treneris Edvardas Malkevičius.

Jo teigimu, tauragiškiams geras rezultatas būtų nepralaimėti. "Lygiosios svečiuose mus tenkintų. Buvome sumodeliavę žaisti vienaip, bet traumos viską pakoregavo. Daug lems ir žaidėjų psichologinis nusiteikimas", - teigė E. Malkevičius.

Prieš sezoną buvo kalbama, jog Tauragės klubas dideles viltis sieja būtent su LFF taurės turnyru. Paklaustas, ar "Taurui" iškelta užduotis laimėti LFF taurę, treneris atsakė: "Pirmiausia mums reikia iškopti į finalą, o tai padaryti nebus lengva. Jei sėkmingai sužaisime Kaune, po dviejų savaičių savo aikštėje galime tikėtis gero rezultato, nes per tą laiką į rikiuotę tikriausiai sugrįš iškritę žaidėjai."

Marijampolės "Sūduva" - "Šilutė"
LFF taurės pusfinalio pirmosios rungtynės
Marijampolės stadionas, 19.00 val.

"Sūduva" nusiteikusi laimėti taurę

Po nesėkmingai pernai susiklosčiusio Lietuvos čempionato, reabilituotis ir iškovoti kelialapį į UEFA Europos lygą "Sūduva" dar gali LFF taurės turnyre.

Marijampoliečiams varžybose burtai buvo palankūs - jie lėmė į I lygą iškritusią "Šilutę". Žingsnį į finalą "Sūduva" tikisi žengti jau pirmosiose rungtynėse.

"Dvikovai su "Šilute" rengiamės labai rimtai ir atsakingai. Žinoma, savo aikštėje mus tenkins tik pergalė, apie jokį kitokį rezultatą net negalvojame", - sakė "Sūduvos" vyriausiasis treneris Gedeminas Jarmalavičius.

Kuriuos varžovų futbolininkus treneris laiko pavojingiausiais? "Nenorėčiau išskirti kurio nors konkretaus žaidėjo. Teks kovoti su "Šilutės" komanda, o ne su vienu ar kitu žaidėju", - teigė Marijampolės ekipos strategas.

G. Jarmalavičius patvirtino, kad "Sūduvai" keliamas tikslas ne tik iškopti į finalą, bet ir iškovoti LFF taurę: "Toks tikslas buvo įvardytas. Nebus lengva jį įvykdyti, tačiau stengsimės."

Treneris teigė, kad nežinia, ar trečiadienį galės žaisti Giedrius Klevinskas ir Povilas Leimonas.

"Šilutė" iš anksto ginklų nesudeda

Retą progą pakovoti dėl vietos Europos taurės pernai įgijo ir "Šilutė". Tačiau per žiemą šilutiškių komanda pakeitė ir lygą, ir savo sudėtį, todėl apie konkrečias užduotis dabar nekalba.

"Kokie mūsų tikslai? Pasakysiu taip: kam žaisti, jei galvosi, kad važiuoji pralaimėti. Mes kovosime, nemanau, kad po rytdienos rungtynių paaiškės, kuri komanda iškops į LFF taurės finalą", - tvirtino "Šilutės" vyriausiasis treneris Svajūnas Česnulis.

Šią savaitę "Šilutę" papildė visas būrys buvusių Klaipėdos "Atlanto" žaidėjų. Ar "Šilutei" nepristigs susižaidimo?

"Kiekvienam treneriui pritrūksta kelių treniruočių ar kontrolinių rungtynių, kaip studentui dienos prieš egzaminus. Mes pasinaudojome Lietuvos futbole susidariusia situacija ir pasipildėme rinkoje likusiais žaidėjais. Visi jie yra sveiki, jau spėjome pasitreniruoti. Su "Sūduva" kovosime iš visų jėgų", - sakė S. Česnulis.

Atsakomosios pusfinalių rungtynės bus žaidžiamos po dviejų savaičių.