Komandos vyriausiasis treneris Gediminas Jarmalavičius interviu Futbolas.lt teigiamai įvertino komandos pasiruošimą artėjančiam sezonui. Treneris nenorėjo žarstytis pažadais, pagarbiai kalbėjo apie būsimus varžovus, tačiau išreiškė pasitikėjimą ir savo komandos jėgomis.

- Kaip vertinate pasiruošimą sezonui?

- Vertinu neblogai, sezonui esame pasiruošę. Padirbėjome nuoširdžiai ir iš peties. Komandos lygis, palyginus su gruodžio mėnesiu, skiriasi kaip diena ir naktis. Nuotaikos komandoje labai geros, nekantraudami laukiame pirmųjų rungtynių.

Tiesa, viską kiek aptemdė Giedriaus Slavicko patirta trauma. Artimiausiu metu jis komandai tikrai nepadės. Net gydytojai tiksliai negali pasakyti, kiek laiko atsigauti reikės žaidėjui. Sezoną Giedrius tikrai būtų pradėjęs starto sudėtyje, nes pasiruošimo metu demonstravo puikią sportinę formą. Tačiau viso pasiruošimo metu mūsų žaidėjai beveik nepatyrė traumų. Tai rodo, kad krūviai jiems buvo paskirstyti teisingai.

- Ar, Jūsų nuomone, Lietuvoje buvo klubas, turėjęs geresnes treniruočių sąlygas?

- Kitos komandos galėjo tik svajoti apie tokias geras sąlygas, kokias turėjome mes. Mums trūko nebent nedidelio psichologinio atsipalaidavimo, aplinkos pakeitimo. Bet tai tik pamąstymai. Apskritai viskas buvo labai gerai.

- Po praėjusio sezono komandą paliko nemažai patyrusių žaidėjų. Ar galima sakyti, jog "Sūduva" šį sezoną bus silpnesnė?

- Taip teigti tikrai negalima. Žinoma, po praėjusio sezono netekome septynių daug žaidžiančių futbolininkų. Dabar esame jaunesnė komanda, sudaryta pagrinde iš marijampoliečių. Kokio esame pajėgumo, parodys rezultatai sezone.

Sunku pasakyti, ko trūks labiausiai, tikimės rasti visiems pamainą. Žinoma, būtų gerai, jeigu turėtume, sakykime, Sergejų Koziuberdą, tačiau rasime kuo išėjusiuosius pakeisti. Gynybos liniją sustiprino patyręs Mantas Samusiovas, Alfredas Skroblas, Giedrius Klevinskas. Galėčiau pasakyti, kad jie gerai įsiliejo į komandos gretas ir bus mums naudingi.

- Kurie futbolininkai sudarys komandos branduolį artėjančiame sezone?

- Mūsų komandos branduolys yra visa komanda. Viską pamatysime sezonui prasidėjus. Vienose rungtynėse žais vieni futbolininkai, kitose kiti. Mes esame komanda.

- Kuri pozicija kelia daugiausiai rūpesčių prieš sezono pradžią?

- Puolimas. Turime patyrusį ir aukšto meistriškumo puolėją Povilą Lukšį, tačiau jam gali pristigti pagalbos. Todėl norėčiau komandoje matyti dar vieną pajėgų puolėją. Be P. Lukšio komandoje yra du jauni puolėjai. Tačiau jiems dar reikia labai daug mokytis. Po poros metų jie galbūt jau galės sudaryti konkurenciją, bet šiuo metu jie turi semtis patirtį.

- Saulius Klevinskas buvo išrinktas komandos kapitonu. Ar tai reiškia, kad jam, o ne A. Vitkauskui, yra numatyta vieta starto sudėtyje?

- Nebūtinai. Mano akimis, šiuo metu jie yra vienodo meistriškumo futbolininkai. Jie gali keistis kiekvienose rungtynėse. Jau nusprendžiau, kuris gins vartus šeštadienį, tačiau to neatskleisiu.

- Kaip vertinate FBK "Kauno" ir Klaipėdos "Atlanto" komandų norą pasitraukti iš A lygos?

- Faktas, jog šie įvykiai kenkia visam Lietuvos futbolui. "Kaunas" yra daugkartinis šalies čempionas, "Atlantas" - taip pat čempionato senbuvis. Vietoje šių komandų buvo pakviesti trys klubai iš I lygos, tad čempionato lygis kiek smuks.

Atėjusios komandos negali atstoti išėjusių. Žinoma, niekada negalime atmesti stiprinimosi galimybės, laiko dar yra, jo bus ir liepos mėnesį. Tad jokiais būdais negalime teigti, kad šios komandos būtinai liks turnyrinės lentelės apačioje. Čempionatas ilgas ir mes nežinome, kaip viskas bus.

- Ar jau ieškote informacijos apie Gargždų "Bangos" komandą, su kuria susitiksite jau šeštadienį?

- Taip, be abejo, jau renkame žinias. Šiek tiek informacijos mums suteikė "Ekranas", kuris su "Banga" žaidė draugiškas rungtynes. Taip pat kalbėjomės su tą komandą gerai žinančiais žmonėmis. Ruošiamės šioms rungtynėms rimtai, dabar šlifuojame komandos taktinį pasirengimą. Aišku, sezono pradžioje pasimatys kokios nors pasiruošimo sezonui spragos, bet darome viską, kad būtume pasirengę kuo geriau.

- Kaip vertinate "Sūduvos" šansus laimėti LFF taurės varžybas?

- Viskas spręsis aikštėje. Dar yra daug neatsakytų klausimų. Sakykime, likus kelioms dienoms iki čempionato net tiksliai nežinojome, kiek komandų žais A lygoje - 8 ar 10. Tad spėti dar toliau į priekį, kas taps taurės laimėtojais, per daug sudėtinga.

- Klubo prezidentas Vidmantas Murauskas teigė, kad sezono tikslas - baigti jį be skolų. O koks trenerio tikslas?

- Trenerio tikslas paprastas - siekti pergalės kiekvienose rungtynėse.