Tai 26-erių metų Simona Krupeckaitė, 23-ejų Svetlana Pauliukaitė, 22-ejų Vilija Sereikaitė, jos bendraamžė Gintarė Gaivenytė ir 20-metė Aušrinė Trebaitė.

„Visi sportininkai ir treneriai jau čia, Lenkijoje. Visos merginos yra sveikos ir rengiasi varžyboms, - pirmadienį telefonu iš Lenkijos DELFI patvirtino Lietuvos dviračių sąjungos generalinis sekretorius Antanas Taučius. – Mūsiškės, kaip buvo planuota per pasiruošimo ciklą, startuos visose numatytose rungtyse.“

Lietuvos dviratininkių rezultatų Pruškovo treke A. Taučius prognozuoti nenorėjo.

„Ne, prognozės nedėkingas dalykas. Sunku ką nors tiksliai pasakyti apie galimus rezultatus. Kaip bus, taip bus. Tikimės pačių geriausių pasiekimų“.

Dviračių treko sporto specialistai daugiausiai vilčių sieja su S. Krupeckaite ir V. Sereikaite.

Pernai pasaulio čempionate Mančesteryje (Anglija) S. Krupeckaitė pasidabino dviem sidabro medaliais (sprinto varžybose ir 500 m atskiro starto lenktynėse), o V. Sereikaitė iškovojo pasaulio taurę.

S. Krupeckaitė Lenkijoje dalyvaus keturiose čempionato rungtyse - sprinto, 500 m atskiro starto, keirino bei komandų (kartu G. Gaivenyte) sprinto lenktynėse.

V. Sereikaitė startuos 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse ir pirmą kartą pasaulio čempionate vyksiančiose daugiakovės varžybose, kurias sudaro - sprinto, skrečo, 2 km persekiojimo, grupinės ir 500 m atskiro starto lenktynių rungtys.

S. Pauliukaitė dalyvaus grupinėse, o A. Trebaitė - 3 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse.

Lietuvos dviratininkės dar gali varžytis komandų 3 km persekiojimo lenktynėse, o G. Gaivenytė - ir sprinto rungtyje.

„Ar atsiras laisvų vietų, paaiškės jau antradienį, kai bus pateiktos visos dalyvių paraiškos“, - DELFI teigė A. Taučius.

Į Lenkiją neišvyko Lietuvos vyrų komanda.

4 km vyrų komandų persekiojimo lenktynėse turėjusi dalyvauti Lietuvos jaunimo (iki 23 metų) rinktinė, kurią sudarė Ramūnas Navardauskas, Egidijus Juodvalkis, Gediminas Kaupas, Algirdas Mockus ir Evaldas Šiškevičius pirmenybėse nekovos.

„Vyrų nebus dėl juos užklupusių traumų, ligų ir organizacinių problemų. E. Juodvalkiui atsinaujino kelio trauma, du susirgo, o E. Šiškevičiaus neišleido užsienio profesionalų klubas. Tik R. Navardauskas buvo pasirengęs kelionei“, - DELFI paaiškino vienas LDS vadovų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją