„Lietuvos rinktinė jau dvi savaites stovyklauja Jungtinėse Amerikos Valstijose, kur ir rengiasi pasaulio taurės etapui, - DELFI pirmadienį informavo Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas. - Mūsiškių planus kiek pakoregavo amerikiečių atšauktas pirmasis sezono etapas, nes net JAV neturi pinigų naujiems taikiniams. Meksikoje lietuviai pirmą kartą startuos pagal naujas taisykles, kai bėgimas ir šaudymas sujungti į vieną rungtį.“

Meksikoje Lietuvai atstovaus JAV stovyklaujantys Tadas Žemaitis ir Justinas Kinderis, o iš Lietuvos atskris ir prie jų prisijungs Edvinas Krungolcas. Moterų grupėje varžysis Laura Asadauskaitė ir Donata Rimšaitė.

„Vienas Lietuvos komandos lyderių Andrejus Zadneprovskis Meksikoje nedalyvaus varžybose, nes dar jaučia traumos padarinius, - DELFI paaiškino LŠPF atstovas. – Pirmas startas bus, tarsi, mūsų „apsiuostymas“ naujomis sąlygomis. Tačiau bus smagu, jei kuris Lietuvos rinktinės narys užims prizinę vietą.“

UIPM planuoja artimiausius pasaulio taurės etapus surengti Egipte (Kairas, balandžio 16-19 d.) ir Vengrijoje (Budapeštas-Škesefehavaras, gegužė).

„Lietuvos rinktinės nariai dalyvaus varžybose Egipte ir Vengrijoje. Neaišku dėl etapo Rusijos sostinėje Maskvoje, nes organizatoriai praneša, kad to turnyro nebus. Gal jie blefuoja?, - dėstė V. Kalininas. – Mums katastrofiškai trūksta pinigų. Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) penkiakovės plėtrai žadėjo vieną pinigų sumą, o skyrė – kitą. Praktiškai į tarptautines varžybas dabar vykstame už savo pinigus. Tiesa, kitame metų ketvirtyje šalies sporto vadovai žadėjo lėšas grąžinti.“

Naujosios šiuolaikinės penkiakovės taisyklės įsigaliojo nuo 2009 metų sausio 1 dienos.

Penkiakovininkai kovą pradeda fechtavimosi rungtimi, po to vyksta plaukimo ir jojimo rungtys, o varžybos baigiasi bėgimu ir šaudymu.

Varžybų lyderis į bėgimo trasą išbėga pirmas, o kiti sportininkai - vėliau, pagal rezultatus po trijų rungčių.

3 km bėgimo trasoje penkiakovininkams reikia tris kartus po penkis sykius šauti į taikinį. Šūvių lazeriniu pistoletu skaičius neribojamas, o tam skiriama 70 sekundžių. Sportininkas po 1 minutės ir 10 sekundžių galės bėgti toliau net ir nepataikęs į taikinį visus penkis kartus.


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją