Tačiau, kaip trečiadienį rašo "The Times", "Heart of Midlothian" šalininkai pasmerkė Škotijos vyriausybės vadovą, kuris interviu šiam dienraščiui sakė, kad klubas, pasidavęs "Chelsea" sindromui", atsidūrė "nepatikimose rankose".

Tačiau vietoje to, kad klubą būtų nupirkęs toks milijardierius, kaip Romanas Abramovičius, jį perėmė "turčius iš Baltijos valstybių". A. Salmondas, kuris sakė, kad visą gyvenimą buvo šio klubo gerbėjas, pridūrė: "Tiesiog gaila, kad jis nebuvo truputį turtingesnis".

Pirmojo ministro kritiką V. Romanovo, kuris klubo kontrolę perėmė 2005 metais, atžvilgiu pasmerkė garsūs "Hearts" rėmėjai.

"Jis nežino, kokia buvo "Hearts" finansinė situacija, kai atėjo Romanovas. Jis verčiau... spręstų tą daugelį problemų, su kuriomis susiduria Škotija, nepostringaudamas apie klubą, apie kurį nieko nežino", - sakė Škotijos parlamento deputatas ir buvęs "Hearts" prezidentas George'as Foulkesas.

"Heart of Midlothian" akcininkų asociacijos pirmininkas Alexas Gowansas taip pat užsipuolė pirmojo ministro komentarus.

"Ponas Romanovas bent jau suteikė klubui kažkiek finansinių išteklių. Jo įsipareigojimu niekas neabejoja. Be pono Romanovo įsikišimo stadionas "Tynecastle" būtų buvęs nugriautas, o jo vietoje būtų buvę pastatyti namai", - sakė A. Gowansas.

A. Salmondas V. Romanovą lygino su prieštaringai vertinamu Wallace'u Merceriu, kuris "Hearts" pirmininku buvo 9-ajame dešimtmetyje ir kuris liūdnai pagarsėjo tuo, kad pasiūlė sujungti "Hearts" su jų nesutaikomais priešininkais "Hibernian".

"Man Vladimiras Romanovas yra kaip Baltijos valstybių Wallace'as Merceris - jis yra nepatikimos rankos, - sakė A. Salmondas. - Nesakau, kad Romanovas yra kažkoks baisus žmogus. Sakau tik tai, kad jei jau mus turėjo perimti turčius iš Baltijos valstybių, tai tiesiog gaila, kad jis nėra truputį turtingesnis."

Tokius komentarus pirmasis ministras išsakė po to, kai buvęs klubo vadovas Philas Andertonas šią savaitę pavadino V. Romanovą idiotu ir "egomaniaku", kuris sugriovė "Hearts" galimybes 2006 metais tapti Škotijos aukščiausiosios lygos čempionais.

Tačiau Derekas Watsonas iš "Hearts Supporters' Trust" sakė, kad V. Romanovui vadovaujant klubas žaidė sėkmingai, 2006 metais laimėjo Škotijos taurę, o Aukščiausioje lygoje liko antras.

V. Romanovas į "Hearts" akcijas pradėjo investuoti 2004-aisiais, o vėliau tais pačiais metais perėmė kontroliuojantį paketą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją