„Jausmų yra visokiausių – ir geresnių, ir blogesnių. Apskritai mūsų pasirodymą reiktų vertinti normaliai. Turėjome tris kvotas, kurias apmokėjo Europa šiame čempionate, o dabar grįžtame su šešiomis kvotomis. Tai - dvigubai daugiau. Kvotos yra skiriamos už tai, kiek rinktinės sportininkų dalyvauja finalo etapuose“, - paaiškino A. Stanislovaitis.

Džiugino V. Žemaitytė ir L. Grinčikaitė

Lietuvos delegacijos vadovą labiausiai nudžiugino daugiakovininkė Viktorija Žemaitytė ir sprinterė Lina Grinčikaitė.

„Kaip prieš varžybas ir tikėjausi, nudžiugino V. Žemaitytė, kuri po rimtos trūkusio kryžminio kelio raiščio traumos sugebėjo iškovoti aukštą 6-ąją vietą bei pasiekė asmeninį rezultatą, ir L. Grinčikaitė, kuri pirmą kartą Lietuvos istorijoje suaugusiųjų varžybose pateko į finalą ir buvo 7-a. Tai negali nedžiuginti. Abi sportininkės yra patyrusios. Lina - Europos jaunimo vicečempionė, olimpiadoje užėmė 14-ąją vietą, o Viktorija - universiados čempionė“, - sakė rinktinės vadovas.

Kiti sėmėsi patirties

Tuo tarpu kitiems Lietuvos sportininkams varžybos Italijoje buvo proga pasisemti patirties. Šuolininkai į tolį Darius Aučyna ir Povilas Mykolaitis liko atitinkamai 15-as ir 21-as, o šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys užėmė 25-ąją vietą, sprinteris Martynas Jurgilas - 30-ąją.

„Raivydui Staniui, Martynui Jurgilui ir Dariui Aučynai varžybos Italijoje buvo vienas pasirengimo Europos jaunimo (U-23) čempionatui Kaune etapų. Jiems Turinas buvo didelė mokykla, jie suprato savo trūkumus ir privalumus“, - kalbėjo A. Stanislovaitis.

Moterų estafetės komandos 4 po 400 m (Editos Kavaliauskienės, Jekaterinos Sakovič, Živilės Brokoriūtės ir Agnės Orlauskaitės) bėgimą finale, kur buvo užimta paskutinė 6-oji vieta, lengvosios atletikos specialistas vertino santūriai.

„Gaila, kad šioje komandoje nebuvo Eglės Balčiūnaitės. Tačiau jaunai bėgikei Ž. Brokoriūtei - Europos čempionatas neįkainojama pamoka.“

Kaimynės Estijos komanda Turino čempionate iškovojo du aukso medalius. Varžybų nugalėtojais tapo šuolininkė į tolį Ksenija Balta ir daugiakovininkas Mikkas Pahapillas.

„Sveikiname estus ir džiaugiamės jų pasiekimais, bet lengvoji atletika yra vasaros sportas. Pažiūrėsime, kas stipresnis bus vasarą“, - svarstė A. Stanislovaitis.

V. Žemaitytė: viską padariau pagal galimybes

Penkiakovės rungtyje 6-ąją vietą užėmusi V. Žemaitytė savo startą Turine vertina gerai.

„Savo pasirodymą vertinu gerai. Viską padariau pagal galimybes - taip, kaip ir buvau pasiruošusi. Surinkti 4500 taškų buvo mano tikslas, kurį ir įvykdžiau (4516 -DELFI). Džiaugiuosi asmeniniu rekordu“, - sakė sportininkė.

Daugiau taškų surinkti V. Žemaitytei sutrukdė nepavykęs barjerinis bėgimas.

„Manau, kad buvo galima pasiekti ir dar geresnį rezultatą, jei būtų sėkmingiau susiklostęs barjerinis bėgimas. Apšilimo metu jaučiausi gerai, bet startas buvo užlaikytas, negalėjau rizikuoti ir išbėgau pati paskutinė. Rezultatas buvo prastesnis, negu Lietuvos čempionate“, - prisipažino Viktorija.

Po batalijų Italijoje kairės kojos traumos padarinių nejaučianti V. Žemaitytė galės pailsėti, nes jau antradienį išvyksta savaitei atostogų į Egiptą.

L. Grinčikaitė: ateityje kovosiu dėl apdovanojimų

Šiltoje Italijoje peršalusi Lietuvos sprinterė L. Grinčikaitė namo grįžo užkimusi, bet puikios nuotaikos.

„Mano tikslas buvo bėgti finale, - pokalbį pradėjo klaipėdietė. – Kadangi į finalą patekau, savo pasirodymą galiu vertinti tik teigiamai. Iki tol finale nebuvo tekę bėgti. Ateityje gal bus galimybė kovoti dėl apdovanojimų.“

Pakilti ant prizininkių pakylos greičiausiai Lietuvos merginai sutrukdė prastas startas ir varžybų organizatorių klaidos.

„Visą laiką tikiesi medalių. Buvo ir nuovargis, nepavyko startas. Tiesiog „pramiegojau“, nors prieš tai naktį labai gerai miegojau, - juokėsi finalą prisiminusi L. Grinčikaitė. – Labai ilgai laukėme savo bėgimo, po to buvo falšstartas. Nenorėjau rizikuoti ir, štai, kaip išėjo. Buvo prarasta daug laiko. Buvo galima užimti aukštesnę vietą, bet yra kur tobulėti.“

Italai moterų 60 m bėgimo finalo dalyves privertė su trumpa apranga starto laukti apie 10 minučių.

„Mus, jau pasirengusias bėgimui, sulaikė ir surengė dar du apdovanojimus. Neleido vėl pasivilkti treniruočių kostiumų. Tai išmušė iš ritmo, vėlavo visa programa ir turėjo šiek tiek įtakos rezultatui“, - neslėpė L. Grinčikaitė.

Po varžybų Italijoje L. Grinčikaitė pailsės ir toliau rengsis artėjančiam Europos (U-23) čempionatui Kaune.

„Aš nevažiuoju į Egiptą. Atostogausiu ne Lietuvoje, o kur tiksliai – nesakysiu“, - pokštavo bėgikė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją