R. Berankis, pasauliniame reitinge užimantis 460-ąją vietą, pirmame sete kovodamas su 22-ejų metų aukštesniu ir fiziškai stipresniu L. Čichladze (ATP 1014), sumanaus žaidimo dėka pirmavo net 5:0.

Antrame sete vyko apylygė kova, kurioje lietuvis įrodė savo pranašumą, o trečiame sete pajėgiausias Lietuvos tenisininkas visiškai dominavo korte, penktą geimą laimėdamas visais eisais (ace).

Lemiamoje 5-oje mačo dvikovoje D. Šakinis nugalėjo 27-erių metų I. Labadzę (ATP 528) rezultatu 6:1, 6:2, 6:4.

Antro seto pradžioje kova buvo trumpam sustabdyta, nes D. Šakiniui iš nosies tekėjo kraujas.

Penktadienį pirmajame vienetų susitikime R. Berankis 6:1, 6:3, 6:1 nugalėjo Goergijų Chrikadzę, o Gvidas Sabeckis 4:6, 1:6, 2:6 pralaimėjo L. Čichladzei.

Šeštadienį vykusiame vieninteliame dvejetų susitikime gruzinų pora L. Čichladzė ir I. Labadzė 7:6, 6:1, 6:2 nugalėjo Danielį Lenciną Ribesą ir G. Sabeckį.

Komentarai:

L. Čichladzė: "Šiandien buvo ne mano diena ir aš tai jaučiau viso susitikimo metu. Emocionaliai reaguodamas į įvykius, bandžiau atsigauti. Žaisti man trukdė ir kojos trauma. Norėčiau pagirti R. Berankį. Esu rungtyniavęs su daugeliu jaunų žaidėjų, bet šis vaikinas gali būti didis tenisininkas".

R. Berankis: "Prieš dvikovą jaučiau nežymią įtampą, bet buvau gerai pasirengęs susitikimui. Žaidimo metu pajaučiau, kad esu pajėgesnis. Net ir po poros klaidelių tikėjau, jog nugalėsiu. Man sekėsi ir paduoti ir priimti kamuoliuką. Varžovas iš Gruzijos mėgsta taškus pelnyti greitai - padavimu ir išbėgimu prie tinklo. Žinojau, kad jo trūkumas ilgas žaidimas ir ilgos atakos. Tuo ir naudojausi".

Lietuvos Teniso sąjungos prezidentas Liutauras Radzevičius: "Lietuvos rinktinę mačui su Slovėnija ant grunto papildys du žaidėjai Laurynas Grigelis ir Vadimas Pinko. Ten turėtų žaisti R. Berankis, D. Šakinis ir G. Sabeckis. Lietuvos komanda pirmą kartą istorijoje išsaugojo vietą II grupėje, nes anksčiau tai nepavykdavo. Nebuvo keltas tikslas būtinai laimėti šį mačą. Užduotis - komandos jauninimas, todėl žiūrime į ateitį. Planuojame, gal Remigijus Balžekas taps komandos kapitonu".

I. Labadzė: "Galvojau, kad nežaisiu Vilniuje iš viso, be treneris labai jau prašė padėti. Maniau, kad dvejetų dvikova viskas ir baigsis. Aš nepasirengęs tiek daug rungtyniauti. Esu labiau sumo imtynininkas, negu tenisininkas".

Danielis Lencina Ribesas, Lietuvos rinktinės žaidžiantysis kapitonas: "Dar šeštadienį žinojome, kad žais D. Šakinis, tik jam pačiam apie tai pranešėme sekmadienio rytą, kad nesinervintų. Mūsų taktika buvo teisinga ir pasiteisino. Šeštadienį mūsų dvejetas buvo eksperimentinis, kad pats korte įsitikinčiau, ko vertas yra L. Čichladzė. Norėjome jį nuvarginti prieš sekmadienio mačą".

D. Šakinis: "Ne, tai nebuvo pats geriausias mano susitikimas karjeroje. Jaudinausi, nes varžovas protingas. Gerai, kad nugalėjau. Jaučiau įtampą, anksčiau sirgau, todėl tas kraujas ir ėmė bėgti iš nosies. Su vata nosyje buvo sunku kvėpuoti. Mačo formatas iki trijų laimėtų setų - labai išvargino. Nežinau, kaip būtų reikėję žaisti ilgiau, nes jau traukė kojų raumenis".

Lietuviai antrame turnyro etape liepos 10-12 d. žais išvykoje su Slovėnija, kuri 4:0 nugalėjo Egiptą. Antrajame rate II grupėje taip pat žais Latvija-Bulgarija, Suomija-Monakas ir Airija-Kipras.

Deviso taurės Elito grupės aštuntfinalio rezultatai po antros dienos:

Argentina - Olandija 3:0;

Čekija - Prancūzija 2:1;

JAV - Šveicarija 2:1;

Kroatija - Čilė 3:0;

Švedija - Izraelis 2:1;

Rumunija - Rusija 1:2;

Vokietija - Austrija 2:1;

Ispanija - Serbija 2:1;


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją