„Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtiniai padarė didžiulę pažangą. Pernai iš šio turnyro grįžome su dviem „bronzom“, o šiemet net ir tik vieną kovą turėję atletai pridarė varžovams nemalonumų“, - gerų žodžių auklėtiniams negailėjo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Ypatingi komplimentai atiteko V. Laurinaičiui. Praeitų metų Europos čempionato penktos vietos laimėtojas šį sezoną triumfavo jau šeštame jaunių turnyre. „Brandi taktinė kova ir strateginis mąstymas – pagrindiniai Viliaus ginklai. Nepabijosiu pasakyti, kad šalyje tokio savito ir protingai kovojančio atleto seniai nebuvo. Praradęs balą, Vilius nesiblaško desperatiškai po kilimą, norėdamas kuo greičiau atsigriebti, o nuosekliai renka taškus iki paskutinės sekundės. Ne kartą yra ištraukęs ant plauko pakibusią kovą“, - pasakojo treneris.

Kijeve buvęs joniškietis nugalėjo penkis varžovus ir užėmė pirmą vietą svorio kategorijoje iki 85 kilogramų.

Vėl nudžiugino R. Dagys. Svorio kategorijoje iki 54 kilogramų Ramūnas įveikė keturis imtynininkus. Deja, finale atletui pritrūko kvapo ir jis pralaimėjo moldavui Maksimui Mamulatui.

Bronzos medalį svorio kategorijoje iki 76 kilogramų iškovojo J. Matuzevičius. Pirmose kovose jis bendru rezultatu 28:0 nušlavė ukrainiečius, bet trečioje imtyje suklupo prieš būsimą turnyro nugalėtoją Oleksejų Krecijų iš Mariupolio. Pralaimėjimas buvusio joniškiečio neišmušė iš vėžių ir Julius sunkiai, tačiau įveikė dar du varžovus ir iškovojo bronzos medalį.

Kiti atletai gėdos taipogi nepridarė. Laimonas Gečas (69 kg) užėmė penktą vietą, o Remigijus Guntis (63 kg) liko septintas. Artūras Sekus (58 kg) antroje kovoje pralaimėjo moldavui, o Rūtenis Uginčius (46 kg) nusileido pirmoje imtyje ir prarado galimybę siekti apdovanojimo.

Tarptautiniame turnyre dalyvavo 250 sportininkų iš Ukrainos, Baltarusijos, Čekijos, Kroatijos, Lenkijos, Rumunijos, Moldovos ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją