Federacijos vadovybė, treneriai, specialistai ir sportininkai net laišku kreipėsi į Lietuvos Respublikos Seimą ir Vyriausybę, prašydami pagalbos.

„Laišką pasirašė visas šalies žolės riedulio aktyvas. Mes manome, kad valstybės pinigų skirstymas sporto šakoms yra neteisingas. Lėšų federacijai trūkdavo ir ankščiau. Tačiau dabar juk kalbame ne tik apie keliones į svarbiausius čempionatus, bet ir deramą pasirengimą jiems, kuris labai brangiai kainuoja“, - DELFI sakė LŽRF prezidentas Leonardas Čaikauskas.

Lietuvos jaunosios riedulininkės 2009 metų pasaulio čempionato, kuris rugpjūčio 3-16 dienomis vyks Bostone (JAV), B grupėje kovos su Argentinos, Vokietijos ir Pietų Afrikos Respublikos ekipomis. Tai pirmas kartas, kai mūsų komandai teks susitikti su planetos elitui priklausančiomis argentinietėmis.

„Mes paskaičiavome, kad išvyka į JAV kainuos apie 180 tūkst. litų, o mūsų metų biudžetas tik 152 tūkst. Deja, Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) pirmą kartą neatsižvelgė ir neįvertino žolės riedulininkių pasiekimų ir atskira finansavimo eilute neskyrė lėšų šioms varžyboms“, - DELFI teigė L. Čaikauskas.

Šiemet žolės rieduliui KKSD tiesiogiai skyrė 152 tūkst. 800 litų (arba 26 tūkst. 100 litų mažiau nei pernai), o pagal Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) programą – 150 tūkst. litų (arba 10 tūkst. mažiau nei 2008 m.).

„Fondo pinigus – 150 tūkst. litų - mes jau išnaudojome Europos čempionatui Šiauliuose, kur Lietuvos jaunimo rinktinė iškovojusi aukso medalius pirmą kartą nepriklausomos Lietuvos istorijoje pateko į pasaulio čempionatą. Šis pasiekimas yra ypač svarbus, planuojant patekti į olimpines žaidynes 2012-2016 metais“, - įsitikinęs LŽRF prezidentas.

2009 metai moterų žolės rieduliui ypač svarbūs, nes Senojo žemyno čempionate Italijoje mūsiškėms reikės grumtis siekiant toliau įsitvirtinti tarp aštuonių Europos geriausių komandų.

„Varžybos Italijoje mums kainuos dar apie 80 tūkst. litų, o tų pinigų neturime. Situacija labai sudėtinga. Ekonominė krizė smogė labai nelaiku. Žadėjo padėti Seimo politikai ir peržiūrėti lėšų skirstymo sistemą. Rankų nenuleisime, lauksime ir tikėsimės. Jei reikės skolinsimės ar ieškosime kitų išeičių, kad sunkus ir ilgametis darbas vystant žolės riedulį Lietuvoje nenueitų perniek“, - ryžtingai buvo nusiteikęs L. Čaikauskas.

Tarptautinei žolės riedulio federacijai šiandien priklauso 115 šalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją