Prasidėjus pirmiesiems važiavimams, jau buvo tokių, kurie parodė geresnius rezultatus nei kiek vėliau vykusiose atkrentamosiose varžybose.

„Per internetą varžybas stebėję medicinos ekspertai nenustatė, kad nors vienas iš dalyvių būtų perlenkęs lazdą vartodamas dopingą ar kitokius preparatus, buvo fiksuojamas tik pakilęs adrenalino kiekis, ypač pas moteris, kurios po kiekvieno važiavimo skundėsi, kad maloniai maudžia rankas (vertimas iš rusų kalbos – red. past.)“, - sakė vyriausias varžybų teisėjas ir vienas iš kartodromo trasos šeimininkų. Dar jis pasakojo apie „klientams“ lūžtančias rankas ir kitokius dalykus, kokių per DELFI taurės varžybas nebuvo.

Fiksuoti tik nedideli nesklandumai – „Initiative VIA“ pilotė Vida Mackevičienė atkrentamųjų varžybų įkarštyje per nepavojingą susidūrimą taip spaudė akseleratoriaus pedalą, kad pametė savo mėgiamų batų kulną. Moteris dėl to turėjo lengvų pretenzijų varžybų organizatoriams, tačiau vėliau ši svarbi kojų transporto detalė buvo rasta ir grąžinta savininkei. Nesklandumą šalys išsprendė taikiai.

Avalynės istorijos tuo nesibaigė. Po šio incidento informacija greitai pasklido tarp moterų, todėl buvo nuspręsta tobulinti apavą aukštakulnius ir kitokius –kulnius, pakeičiant specialiai „bolidams“ pritaikyta avalyne. „Trendmark“ pilotei Aistei Čyžiūtei naujoji komandos vadovė Žydronė Amšiejūtė paskolino savo „sėkmės batus“, tačiau juos pilotė greičiausiai apsiavė per vėlai, todėl jie sėkmės atnešti nespėjo.

Po atkrentamųjų važiavimų buvo surengti du baigiamieji turnyrai – Mažasis ir Didysis finalai. Jie nuo atkrentamųjų varžybų skiriasi tuo, kad lenktynių dalyviai važiuoti pradeda nuo per atkrentamąsias išsikovotos starto pozicijas ir laimi to „bolido“ pilotas, kuris po dešimties ratų pirmasis kerta finišo liniją. Per finalus paprastai užverda tikrosios kovos, per kurias neišvengiama susidūrimų ir kartinguose nebepasigendama prabangos įrangos – laikiklių alaus skardinei ar peleninių.

Mažajame finale puikiai pasirodė neseniai „Media House“ įsigytas patyręs pilotų pilotas Rolandas Ragaliauskas, kuris yra vienas geidžiamiausių ne tik „bolidų“ sporte, bet ir futbole. Pats Rolandas yra aistringas krepšinio ir kitų komandinių žaidimų gerbėjas. Todėl jam atsidūrus trasoje kartu su ilgamečiu „Initiative VIA“ lyderiu Giedriumi Butvilu užvirė ir principinė kova. Po kieto susirėmimo, pilotų pilotai kėlė alaus bokalus už beveik tolygius rezultatus.

Didžiajame finale, kurio nugalėtojai buvo apdovanoti DELFI taurėmis, absoliučiu lyderiu po rezultatų perskaičiavimo (pavedusi technika neužskaitė vieno dalyvio rato) tapo „Trendmarko“ pilotas Julius Atidukraitis. Jis neslėpė, kad pergalę padėjo iškovoti kruopštus planavimas ir tiksliniai posūkių pjūviai, kuriuos jis atlieka kompiuterio simuliatoriumi. J. Atidukraitis užėmė pirmąją vietą ir pažadėjo analogišką stimuliatorių įsidiegti ir į savo smartphone‘ą. Antroji vieta atiteko jo kolegai iš „Trendmarko“ – pilotui Andrėjui Čistiakovui. Niekada neprarandantis koordinacijos – taip vyrą apibūdina kolegos ir palaikymo komanda. Greičiausiai tai ir padėjo pasiekti stulbinantį rezultatą.

Trečioji vieta atiteko žaviai „Media House“ pilotei Inga Mekšriūnaitei. Ji viena pirmųjų tokio tipo lenktynių dalyvių, įrodžiusi, kad kartingo vairo stebulę kojomis galima suspausti ne tik dėvint patogius džinsus, bet ir sijoną. Jauna moteris turėjo rimtą trenerių ir palaikymo komandą, kurią sudarė geriausi „Media House“ komandos nariai, braižę taktines schemas ir rūpinęsi tinkamais instruktažais pilotei: Arūnas Kemežys, Jurgita Šaltenytė, Sandra Šarkovaitė, Antanas Šaduika ir Dainius Blynas.

Varžybų vyriausiasis teisėjas, DELFI žurnalistams komentuodamas turnyrą, sakė, kad jam labiausiai įsiminė kai kurių moterų ryžtas ir demonstruoti rezultatai. Suskirstant atkrentamąsias grupes jam netikėtas pasirodė „Media House“ pilotės Astos Kubiliūnės pageidavimas varžytis su agresyvesniais priešininkais – vyrais.

Teisėjas įsiminė ir kovingus „Initiative VIA“ pilotės Vilmos Gaižauskienės reveransus trasoje. Pastaroji pasiekė vienus geriausių rezultatų tarp varžybų dalyvių moterų, o jos artimiausia konkurentė buvo DELFI komandos atstovė Ieva Michlikaitė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją