Abejotina fondo veikla nepraslydo ir pro valdžios akis – Seimo jaunimo ir sporto komisija kreipėsi į KKSD vadovą Algirdą Raslaną su prašymu paaiškinti, kokiais kriterijais vadovaujasi fondo valdybos nariai, paskirstydami lėšas.

"Girdėjau apie nepasitenkinimą, priėmimo skyrius dabar registruoja patenkintus–nepatekintus, - teigė Seimo Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Žilvinas Šilgalis. - Dar neturime pilnos informacijos, bet aš vakar pasirašiau raštą KKSD vadovui, kad motyvuotai atsakytų ir paaiškintų, kuo remiantis buvo priimti tokie sprendimai."

Pasak Seimo nario, komisija lauks paaiškinimo, dėl kokių priežasčių kai kurioms organizacijoms nebuvo skirta lėšų: "Svarbu yra tai, kad mes norime matyti ne tik tas sporto šakas ir sporto organizacijas, kurioms buvo skirti pinigai, bet ir tas organizacijas, kurios finansavimo negavo, kokiais kriterijais remiantis, kodėl neskirta."

KKSD Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondas gavo apie 500 paraiškų įvairiems sporto projektams, tad, pasak fondo valdybos narių, visų prašymų įvykdyti būtų neįmanoma ir bet kokiu atveju bus organizacijų, kurios negaus lėšų ir reikš nepasitenkinimą. Ž.Šilgalio teigimu, nepatenkintų yra tiek daug, nes pati lėšų skyrimo tvarka yra netinkama.

"Suprantama, organizacijų yra labai daug ir matomai visiems skirti lėšų nebuvo galimybės, užtat ir norime žinoti, kokias prioritetais vadovaudamasi ta penkių žmonių grupė tuos pinigus paskirstė. Dar vienas dalykas – mes apie tai ir komisijoje, ir su praeitos komisijos pirmininku ponu Salamakinu kalbėjome, kad pats paskirstymo principas Lietuvoje netoks", - kalbėjo Ž.Šilgalis.

Jo manymu, Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo lėšų paskirstymo tvarką derėtų keisti, lėšas skiriant atskirų sporto šakų, pvz. futbolo ar krepšinio federacijoms, atsižvelgiant į numatomų varžybų, čempionatų apimtis, o vėliau pačios federacijos savo viduje jas paskirstytų atskiriems projektams.

"Mūsų supratimu, taip būtų teisingiau, skaidriau ir aiškiau. Matyt tokį variantą ir siūlysime", - svarstė Ž.Šilgalis.

Svarstant KKSD lėšų skyrimą, teigiamus atsakymus gavo vos keli su futbolu susiję projektai.