Rusijos futbolo sąjunga neprieštaravo, jog Olandijos futbolo specialistas pradėtų derybas su ketvirtąją vietą Anglijos futbolo pirmenybėse užimančiu klubu dėl vyriausiojo trenerio pareigų po to, kai pirmadienį "Chelsea" dėl blogėjančių ekipos rezultatų atleido septynis mėnesius dirbusį brazilą Luizą Felipe Scolari.

Beje, galimybę dirbti klube numato ir dabartinis G. Hiddinko kontraktas su Rusijos futbolo sąjunga.

"Niekada negalima paruošti komandos per savaitę. Tačiau ši situacija yra išskirtinė. "Chelsea" turi gerus futbolininkus, kurie privalo būti puikioje formoje. Tai mano darbą daro lengvesniu", - tvirtino būsimasis Londono klubo treneris.

Jau šeštadienį G. Hiddingas planuoja stebėti Anglijos futbolo asociacijos taurės turnyro aštuntfinalio mačą, kuriame "Chelsea" svečiuose žais su "Watford" klubu.

G. Hiddinkas prie "Chelsea" vairo debiutuos nelengvame Anglijos čempionato mače su Birmingemo "Aston Villa", o dar kitą savaitę Čempionų lygos aštuntfinalyje susitiks su Turino "Juventus".

Trenerio sutartis su Rusijos nacionaline komanda galioja iki 2010 metų, bet iki Anglijos čempionato pabaigos rusai sužais vos dvejas atrankos į pasaulio pirmenybes rungtynes, todėl jis ir priėmė pasiūlymą.

"Tai paslauga draugui. "Chelsea" savininkas Romanas Abramovičius labai prisidėjo prie Rusijos futbolo augimo, todėl norėjau kažkaip atsidėkoti, - sakė G. Hiddinkas, pridūręs, jog sulaukė asmeninio milijardieriaus skambučio.

"Galiu imtis šio darbo, nes rinktinė balandį žais du mačus, o birželį, kuomet lauks dar vienas, "Premier" lygos sezonas jau bus pasibaigęs."

G. Hiddinkas "Reuters" naujienų agentūrai taip pat pridūrė: "Nei pasirašiau, nei ketinu pasirašyti kokią nors sutartį. Tai nėra pinigų klausimas."

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją