„Džiaugiamės, kad lenkai atvyko į Lietuvą. Tai stipri ir mums patogi komanda. Lenkija žais pasaulio čempionato kitoje B grupėje Torunėje, todėl tarpusavio dvikovose treneriams nereikės nei per daug atskleisti paslapčių, nei kažką ypatingai slėpti nuo varžovų,- penktadienį spaudos konferencijoje kalbėjo Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Rolandas Bučys. – Vasario pirmąjį savaitgalį susidaro „langas“, kurio metu ir planuojami draugiški mačai. Bus dar rungtynių ir su kitais priešininkais, bei tais pačiais lenkais.“

Gera repeticija

Lietuvos rinktinės vyriausiojo trenerio Dmitrijaus Medvedevo nuomone, abejos rungtynės bus labai naudingos.

„Susitikimai su lenkais bus viena generalinių repeticijų prieš pasaulio čempionatą. Juose patikrinsime savo jaunų žaidėjų pasirengimą, išbandysime taktiką, kurią naudosime planetos pirmenybėse“, - sakė treneris D. Medvedevas.

Į Lietuvos rinktinės stovyklą neatvyko tik 4 kviesti ritulininkai: Karolis Nekraševičius, Artūras Katulis, Darius Lelėnas ir Darius Pliskauskas.

„Jei nėra jaunų žaidėjų rinktinėje – nėra perspektyvos. Privilegija žaisti nacionalinėje komandoje suteikiama tiems, kurie nori atstovauti Lietuvai. Per jėgą nei vieno žaidėjo į rinktinę nekviečiame, nes mums svarbus darnus kolektyvas. Visas jaunimas tikrai žais ir turi šansą patekti į pagrindinę sudėtį bei dalyvauti pasaulio čempionate“, - paaiškino D. Medvedevas.

M.Šlikas: lenkų negailėsime

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių Martynas Šlikas žadėjo ir draugiškose rungtynėse negailėti varžovų.

„Girdėjau, kad lenkai atvyko ne stipriausios sudėties. Tai ne pasiteisinimas ir niekuo varžovams nepadės. Mes jų nesigailėsime ir stengsimės tik laimėti“, - žadėjo M. Šlikas.

Anglijos čempionate „Bracknell Bees“ klube žaidžiantis Andrius Kaminskas prognozavo atkaklią kovą.

„Kova bus atkakli, o mes stengsimės pasirodyti kuo geriau. Lenkija pajėgi komanda ir tai mums gera repeticija Turime seną tarpusavio mačų istoriją. Anksčiau varžovai mus nuolat įveikdavo, o dabar Lietuvos ledo ritulio lygis pakilo. Prieš trejus metus Taline mes nugalėjome Lenkiją pirmą kartą istorijoje“, - prisiminė gerą sportinę formą įgijęs A. Kaminskas.

Lenkų treneris iš Švedijos nežino, kad D. Zubrus lietuvis

Lenkijos rinktinės treneris švedas Peteris Ekrothas prisipažino, kad apie Lietuvos komandą ir jos žaidėjus nieko nežino.

„Tik atvažiavęs į Lietuvą išgirdau, kad Dainius Zubrus – lietuvis, nors domiuosi NHL. Mums tai pasirengimo pasaulio čempionatui vienas etapų. Deja, mes nesurinkome pajėgiausios sudėties, nes šalies klubai rengiasi atkrintamosioms varžyboms. Remsimės jaunimu, o man įdomu, ar jie pajėgūs patekti į 3-4 penketus pasaulio čempionatui“, - svarstė P. Ekrothas.

Lenkų ekipos strategui svarbiau patikrinti savus žaidėjus, o ne domėtis varžovais.

„Ne, apie lietuvių komandą nieko nežinau. Ir ne todėl, kad man neįdomu, o todėl, kad aš labiau domiuosi savais ritulininkais, bet ne svetimais“, - atviravo švedas.

Lenkijos komandos vadovas Jozefas Chrzatekas sakė, kad jo šalies rinktinei keliamas uždavinys patekti į pasaulio čempionato elito divizioną.

Lietuvos ledo rituliui – trūksta pinigų

Šiuo metu nei vienas susitikimas su Lietuvos sportininkais neapseina be kalbų apie ekonominę krizę.

„Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) mus finansuoja pagal galimybes. Krizė Lietuvos ledo ritulį palietė jautriai. Pasirengimas pasaulio čempionatui nebus toks koks planuotas. Dabar vyksta korekcijos. Tikėto finansavimo negausime“, - guodėsi LLRF vadovas R. Bučys.

Nepatvirtintais duomenimis, KKSD ledo rituliui, kaip olimpinei sporto šakai, planuoja skirti 162 tūkst. 900 litų, o tai - 14 tūkst. 700 litų daugiau, negu 2008-aisiais.

„Nepaisydami nieko, pasaulio čempionatą Vilniuje organizuosime aukščiausiame lygyje. Tokio rango varžybos Lietuvoje bus pirmą kartą istorijoje ir nežinia, ar kada nors vėl gausime šią teisę. Lietuvos rinktinė dabar yra „aukso amžių“ išgyvenančių veteranų ir talentingo jaunimo derinys. Šį komanda optimali ir pajėgi spręsti pačius aukščiausius uždavinius pasaulio čempionate“, - tikino R. Bučys.

Simboliška, kad šeštadienį draugiškose futbolo rungtynėse Portugalijoje taip pat susitinka Lietuvos ir Lenkijos rinktinės.

Lietuvos rinktinės galutinė sudėtis rungtynėms su Lenkija:

vartininkai: Nerijus Dauksevičius, Artūras Kuzmičius (abu „Energija“) ir Ernestas Kielius („HC VHS Benešov“, Čekija);

gynėjai: Jevgenijus Čugajus („HC Vhs Benešov“, Čekija), Karolis Šveikauskas („Usteči Lvi-Hc Slovan“, Čekija), Rolandas Aliukonis, Mindaugas Kieras, Petras Nausėda, Justinas Vėželis, Tomas Vyšniauskas, Edvinas Stepanavičius ir Žygimantas Girdžius (visi – „Energija“);

puolėjai: Egidijus Bauba, Donatas Kumeliauskas (abu – „Latgale“, Latvija), Andrius Kaminskas („Bracknell Bees“, Didžioji Britanija), Arnoldas Bosas („HC Vhs Benešov“, Čekija), Sergejus Ivanuškinas („Dmitrov-2“, Rusija), Dmitrijus Bernatavičius (be klubo), Dalius Vaiciukevičius, Martynas Šlikas, Šarūnas Kuliešius, Dovydas Kulevičius, Karolis Šlikas, Povilas Verenis, Algimantas Visockas ir Vytautas Jagelavičius (visi – „Energija“).

Tvarkaraštis:

Vasario 6 d., penktadienis

Lietuva - Lenkija, 19 val.

Vasario 7 d., šeštadienis

Lietuva - Lenkija, 14 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją