Apie lengvaatlečius ir būsimas pirmenybes mintimis pasidalino Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyr. treneris Kęstutis Jezepčikas.

- Treneri, Europos lengvosios atletikos iki 23 m. čempionatas vyks po pusmečio. Ar jau ruošiatės šioms pirmenybėms?

- Žinoma, nors laiko dar yra nemažai, tačiau jau kuriame planus, stebime sportininkus ir jų rezultatus. Tai - svarbiausias renginys Lietuvoje, norisi kuo geriau pasirodyti. Naujasis sezonas dar tik prasideda. Bus įdomu stebėti jaunimo rinktinės kandidatus Lietuvoje ir užsienyje vyksiančiose varžybose.

Lengvaatlečiai startavo Lietuvos taurės varžybose, o vasario pabaigoje vyks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas. Šiose pirmenybėse pamatysime kokios sportinės formos yra lengvaatlečiai.

- Ar jau turite rinktinės kandidatų sąrašą? Kiek atletų dalyvaus Europos čempionate?

- Apie rinktinės narių skaičių kalbėti ankstoka. Manau, kad joje bus 50-60 lengvaatlečių. Kadangi Europos čempionatas vyks Kaune bandysime suburti kuo didesnę rinktinę, kad Lietuvos sportininkai dalyvautų visose rungtyse. Kita vertus, dirbtinai to daryti nereikėtų. Jei lengvaatlečiai neįvykdys mūsų keliamų reikalavimų, jie nedalyvaus čempionate. Juk tai ir garbės reikalas - jie atstovauja šaliai, todėl beviltiškai atsilikę nuo lyderių tik menkins mūsų rinktinės prestižą.

- Iš kurių sportininkų tikitės geriausių rezultatų? Kas dar gali nustebinti?

- Apie medalius kalbėti nenorėčiau, juolab galiu remtis tik praėjusių metų rezultatais. Būtų gerai, kad dauguma sportininkų patektų į aštuntuką.

Daug tikiuosi iš moterų estafetės 4x100 m komandos, sprinterės Linos Grinčikaitės. Ji nugalėjo ir praėjusį savaitgalį vykusiose Lietuvos lengvosios atletikos federacijos taurės uždarų patalpų varžybose. Šių varžybų nugalėtojomis tapo ir bėgikės Agnė Orlauskaitė, Vaida Žūsinaitė. Nemažiau vilčių sieju ir su bėgike Egle Balčiūnaite, jau kelerius metus ji pasiekia gerų rezultatų.

Pagal pasiektus rezultatus dėl vietos aštuntuke galėtų kovoti daugiakovininkas Mantas Šilkauskas. Nemažai vilčių sieju ir su Tomu Kirieliumi. Gero pasirodymo tikiuosi iš bėgiko Vitalijaus Kozlovo, rutulio stūmiko Pauliaus Luožio, ietės metiko Ramūno Butkaus.

- Kaip ruošiasi sportininkai, ar jie turės pakankamai varžybų patikrinti jėgas?

- Dalis sportininkų ruošiasi individualiai su treneriais, sporto klubuose, kiti dalyvaus įvairiose varžybose. Tarkim, bėgikė E. Balčiūnaitė vyko į komercinį turnyrą Rusijoje, vėliau dalyvaus varžybose Vokietijoje.

Kol kas nežinia, kiek sportininkams padės savivaldybės, kai bus patvirtinti biudžetai - padėtis taps aiškesnė.

Vasario pabaigoje Kaune vyks Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas ir jaunimo pirmenybės. Čia susirinks visi rinktinės kandidatai. Laukiu šių pirmenybių, įdomu pažiūrėti kokius rezultatus pasieks sportininkai.

Kovo pradžioje Turine vyks Europos lengvosios atletikos uždarųjų patalpų čempionatas, čia turėtų dalyvauti ir penki-šeši rinktinės nariai, tarp jų jaunimo čempionato Kaune dalyviai.

Be to pavasarį planuojame rinktinės kandidatų stovyklą Portugalijoje.

- Europos čempionate Kaune pamatysime ir būsimą lengvaatlečių kartą, kuri po kelerių metų bus Lietuvos rinktinės branduolys?

- Dabartiniai jaunimo rinktinės nariai turėtų sudaryti pusę rinktinės Olimpinėse žaidynėse Londone. Tačiau iki jų dar daug laiko. Įdomu bus stebėti atletus Europos čempionate Kaune. Tam turime kuo geriau pasirengti, juk ir pirmenybės vyks namuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją