Tačiau lėšų skyrimą šiam sezonui miesto politikai atideda jau kelintą kartą. Kauno meras Donatas Ašmys žurnalistams teigė nesuprantantis tokių "destruktyvių tarybos narių veiksmų".

"Komitetų posėdžiuose visi sutarėme, kad reikia paremti klubą, tačiau, kai reikia balsuoti, pusė deputatų jau kelintą posėdį išsivaikšto, o kita dalis balsuoja prieš", - piktinosi meras.

Mero teigimu, deputatai per posėdį nepateikė nė vieno argumento, dėl ko reikėtų atidėti šį klausimą. "Gal jie nori, kad "Žalgirio" vadovai vis vaikščiotų pas mane ir skųstųsi, kad miesto valdžia žlugdo klubą", - svarstė D.Ašmys.

Tačiau taryba ketvirtadienį pritarė, kad savivaldybė per savo viešąją įstaigą įsigytų 35 proc. bendrovės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" įstaigos "Kauno "Žalgiris" rėmėjai" akcijų ir tokiu būdu dalyvautų klubo valdyme.

Kaip BNS sakė įmonės "Krepšinio perspektyvos" direktorius Andrius Stankevičius, "Žalgirio" savininkai greičiausiai nesutiks parduoti akcijas už vieną litą, negavę iš tarybos garantijų dėl paramos.

Viešosios įstaigos "Kauno Žalgirio rėmėjas" direktorius Gediminas Navikauskas BNS teigė, kad klubas akcijų pardavimo sutartį su savivaldybės įmone "Krepšinio perspektyvos" pasirašys artimiausiu metu.

"Sutartį pasirašyti galime jau ir rytoj. Taip pat patikslinsime savivaldybės finansavimo programą ir tikimės, kad ji bus patvirtinta artimiausiame miesto tarybos posėdyje", - sakė jis.

A.Stankevičiaus duomenimis, "Žalgirio" klubas šiam sezonui kartu su Kauno valdžios parama planuoja gauti 8,6 mln. litų. Tačiau klubo išlaidų sąmata sudaro 9,1 mln. litų.

Bendrovės "A.Sabonio "Žalgirio" krepšinio centras" akcininkai yra krepšininkas Arvydas Sabonis, keli privatūs asmenys, bendrovė "Azovlitas" ir viešoji įstaiga "Kauno "Žalgirio" rėmėjai". Bendrovės įstatinis kapitalas - 1,7 mln. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją