Ne išimtis ir jubiliejinis, trisdešimtasis turnyras, kuriame Atėnų olimpinių žaidynių dalyvis Svajūnas Adomaitis pasidabino sidabro medaliu, o Edgaras Venckaitis, Aleksandras Kazakevičius ir Artūras Jankauskas iškovojo varžybų "bronzą".

Komandų įskaitoje Lietuvos rinktinė užėmė trečią vietą.

S. Adomaitis svorio kategorijoje iki 60 kilogramų nugalėjo Fazelį Ahmadį iš Suomijos (5:2/3:0), ukrainietį Artiomą Kudyką (2:1/1:1/1:1) ir estą Anarą Zeinalovą (7:0/4:0).

Lemiamoje imtyje Svajūnas pečius surėmė su pajėgiu suomiu Ville Pasanenu ir teisėjų sprendimu pralaimėjo rezultatu 0:3/1:2.

„Nemėgstu kalbėti apie teisėjus ir teisėjavimą, tačiau šįkart drąsiai galiu sakyti, kad arbitrai nugvelbė Svajūno „auksą“. Teisėjai lengva ranka, negailestingai baudė S. Adomaitį už neva atliktas klaidas ir „padovanojo“ suomiui čempiono titulą“, - po dvikovos piktai kalbėjo rinktinės treneris Ruslanas Vartanovas.

E. Venckaitis pirmą imtį pralaimėjo švedui Matiasui Guntherui (5:0/5:3), tačiau skandinavas pateko į finalą ir suteikė galimybę lietuviui pakovoti dėl medalio svorio kategorijoje iki 66 kilogramų. Savo šanso E. Venckaitis nepaleido, juolab, kad Europos vicečempionas Stigas Berge iš Norvegijos atsisakė kovoti prieš buvusį tauragiškį. Edgaras laimėjo imtį dėl trečios vietos su rusu Pavelu Skorobogatovu rezultatu 3:0/1:1 ir užkopė ant bronzinės pjedestalo pakylos.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų užtikrintai kovojo Europos ir pasaulio jaunimo čempionatų prizininkas A. Kazakevičius. Pirmoje imtyje jis, galima sakyti, nušlavė nuo ilimo suomį Rafaelį Toijaneną (5:0/5:0), o vėliau susidorojo su kitu suomiu Henri Valimiakiu (2:1/2:1). Kiek netikėtas buvo kluptelėjimas imtyje su ukrainiečiu Tohrulu Jusuzada (1:3/1:1) – po nežymios klaidos vilnietis pralaimėjo pirmą kėlinuką, o antras kėlinukas baigėsi lygiosiomis, tačiau pergalė buvo skirta Ukrainos imtynininkui.

Tikrą kovotojo charakterį Aleksandras parodė imtyje dėl trečios vietos. Pralaimėjęs pirmą kėlinuką rezultatu 0:3, A. Kazakevičius vėliau atsilygino su kaupu – 4:0/5:0 ir "bronza" kišenėje!

A. Jankauskui (96 kg) turnyro trečios vietos laimėtojo medalis, galima sakyti, atiteko avansu. Burtų valia klaipėdietis pirmą ratą buvo laisvas, o antrame rate nusileido varžybų nugalėtojui Jacobui Cedergrenui iš Švedijos (2:1/2:1). Šiame svoryje kovojo tik šeši imtynininkai, todėl taisyklės buvo palankios Artūrui ir, deja, nepalankios po poros metų pertraukos ant imtynių kilimo grįžusiam Valdui Šidlauskui. Buvęs joniškietis pirmoje imtyje įveikė varžybų šeimininką Juhą-Pekką Hapalą (3:0/2:1), bet vėliau patyrė dvi nesėkmes.

Švedui Jimui Petterssonui lietuvis pralaimėjo 3:0/1:1, o Europos jaunimo čempionato prizininkui Ardo Arusaarui iš Estijos lygioje kovoje nusileido rezultatu 1:2/4:2/1:4 ir liko penktoje vietoje.

Vladislavas Lukoševičius (84 kg) laimėjo prieš suomį Marko Kivimiaki (2:0/1:1), bet antroje imtyje patyrė peties traumą grumdamasis su kitu suomiu Antti Hakala (2:1/2:0) ir toliau varžybose nedalyvavo.

Vien1 pergalę iškovojo Andrius Putna (74 kg). Jis įveikė Miko Koskineną, bet pralaimėjo Veli-Kari Suominenui.

Aleksejus Djakonovas (66 kg) ir Olegas Lavruvjanecas (55 kg) savo pirmąsias imtis pralaimėjo ir dėl apdovanojimų nekovojo.

"Praeitą rudenį Vilniuje vykęs R. Bagdono turnyras buvo aukštesnio lygio, todėl pergalių labai nesureikšminu. Įdomu buvo stebėti auklėtinių sportinę formą, psichloginį pasiruošimą. Taip pat tokio lygio turnyre tikėjausi pamatyti jaunojo A. Jankausko ir patyrusio V. Šidlausko dvikovą. Savo planus teko atidėti Lietuvos čempionatui, kuris vyks vasario 7 dieną. Ten prie minėtų atletų prisijungs Europos ir pasaulio jaunimo čempionato prizininkas Robertas Budris bei "pirmasis numeris" Mindaugas Ežerskis.

Noriu žinoti, kas iš M. Ežerskio po kelių metų galėtų perimti estafetę svorio kategorijoje iki 96 kilogramų", - savo įspūdžiais ir ketinimais dalijosi R. Vartanovas.

Tarptautiniame Hermano Kare turnyre kovojo 83 atletai iš Suomijos, Švedijos, Norvegijos, Estijos, Rusijos, Ukrainos ir Lietuvos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją