Keik daugiau ištvermės reikalaujančiame kitame - 12 kilometrų bėgime – pergales, kaip ir praėjusiais metais, iškovojo Pekino olimpinių žaidynių dalyvė maratonininkė Rasa Drazdauskaitė ir Marius Diliūnas.

Šiais metais maratone dalyvavo daugiau nei 300 Kalėdų senelių iš Lietuvos bei užsienio šalių.

„Džiaugiamės galėdami padovanoti tokį renginį Vilniaus miesto gyventojams bei jo svečiams. Tikiu, kad šio naujametinio bėgimo laukia ne tik renginio dalyviai, bet ir žiūrovai – juk tiek daug Kalėdų senelių vienoje vietoje nedažnai pamatysi“, - sako Vilniaus „Žalgirio“ stadiono direktorius Jonas Grigas.

Naujametiniame bėgime be pavienių sporto entuziastų dalyvavo ir daug pasižymėjusių sportininkų, gydytojų, politikų ir kitų žymių žmonių. Ne pirmus metus bėgime dalyvavo buvęs Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, seimo narys Algirdas Sysas, Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius, taip pat krepšininkai, penkiakovininkai, futbolininkai, plaukikai, orientacininkai. Ketvirtus metus iš eilės maratono trasą išbandė teatro įžymybė Rolandas Kazlas.

Nuo 1976 m. vykstantį Naujametinį bėgimą organizuoja Vilniaus "Žalgirio" stadionas. Kiekvienais metais dalyviai bėga pasirinktinai 5 arba 12 kilometrų atstumą.

Visiems pasiekusiems finišą dalyviams yra skiriami garbės medaliai. Tradiciškai kiekvienais metais Kalėdų seneliai įsiamžina bendroje nuotraukoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją