Čekijos čempionate dabar pertrauka. Iš Marijampolės klubo Lietuvos rinktinės kandidatas išvyko 2005-asiais metais ir nuo tada jis rungtyniauja Čekijoje. Pirmąjį sezoną kaip legionierius T.Radzinevičius žaidė būtent "Slovan" komandoje, vėliau buvo išnuomotas kitiems klubams, o šiame sezone vėl yra Libereco klubo sudėtyje.

Apie žaidimą Čekijoje futbolininkas papasakojo oficialiai "Sūduvos" svetainei.

Čempionate - pertrauka

Čekijos pirmenybėse šiuo metu yra žiemos pertrauka. Čempionato kovos bus pratęstos vasario mėnesio pabaigoje.

Šešiolikos komandų turnyre T.Radzinevičiaus klubas su 26 taškais šiuo metu yra penktoje vietoje. Visos komandos yra sužaidusios po šešiolika rungtynių, tad čempionatas jau perkopė pirmąją savo pusę. Aiškūs lyderiai jame yra Prahos "Slavia" futbolininkai, surinkę 37 taškus.

"Čekijoje viskas yra gerai. Klubo sudaromos sąlygos, šalies klimatas mane tenkina. Tik apmaudu dėl to, jog pastaruoju metu ne pernelyg daug laiko tenka praleisti aikštėje,- atviravo legionierius.- Prašiau klubo vadovų, kad jei negausiu žaisti, norius būti paskolintas į kitas komandas."

Miestas, kuriame yra įsikūrusi puolėjo iš Lietuvos komanda, nėra pats didžiausias. Ten gyvena apie 100 tūkst. žmonių.

"Liberecas yra išsidėstęs netoli sienos su Lenkija.. Tai pirmas miestelis, kurį randame pravažiavę Lenkijos - Čekijos sieną. Jis panašaus dydžio kaip Panevėžys,- pasakojo futbolininkas. - Mūsų stadionas talpina 9500 žiūrovų. Kai atvažiuoja "Slavia" ar "Sparta", tribūnos būna visiškai pilnos. Atvykus silpnesnei komandai, būna apie 4000-5000 tūkstančius žiūrovų."

Iš puolėjo virto gynėju

Tomas Radzinevičius nominaliai yra puolėjas. Beveik visuomet šis futbolininkas ir rungtyniaudavo atakos smaigalyje. Tiek "Sūduvoje", tiek Lietuvos rinktinėje, tiek ankstesniais metais Čekijoje. Tačiau šiame sezone futbolininkai teko persikelti arčiau savųjų vartų.

"Mūsų komandai labai trūko atakuojančių krašto gynėjų, taigi aš buvau bandomas šioje pozicijoje. Nuo šio sezono pradžios žaisdavau pagrindinėje sudėtyje, bet vėliau, atėjus naujam žaidėjui, mano žaidimo laikas sutrumpėjo",- guodėsi futbolininkas.

Vis dėlto puolėjo pozicijoje įpratęs rungtyniauti žaidėjas tikisi, jog vėl bus sugrąžintas į savo tikrąją vietą. "Labai tikiuosi, kad vėl būsiu perkeltas į puolimo grandį. Treniruočių metu mušu įvarčius. Treneris sako, kad turiu galimybę sugrįžti į savo mėgstamą poziciją - būti atakos smaigalyje",- vylėsi įvarčių alkį jaučiantis T.Radzinevičius.

Gali būti, jog ši rokiruotė nulėmė tai, jog pastaruoju metu buvęs "Sūduvos" puolėjas nebėra įtraukiamas į Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašus, nors anksčiau buvo įvardijamas kaip pagrindinio komandos puolėjo Tomo Danilevičiaus dubleris.

"Nežinau, kodėl taip atsitiko. Čia viskas priklauso nuo trenerio, tai jo sprendimas. Negirdėjau, jog naujasis šalies rinktinės treneris iš Portugalijos būtų manimi domėjęsis ar atvykęs stebėti rungtynių",- ne itin kalbus rinktinės reikalais buvo 27 - erių metų futbolininkas.

Marijampolėje sudarytos puikios sąlygos

Į Marijampolę sugrįžęs žaidėjas labai džiaugėsi čia atsiradusiais naujais statiniais - futbolo stadionu ir dengtu maniežu. Taip pat jis teigė kad domisi "Sūduvos" klubo rezultatais.

"Labai smagu, kad tokiame, palyginti, mažame miestelyje yra sudarytos tokios geros sąlygos tobulėti jaunimui. Jauniesiems Marijampolės futbolininkai norėčiau palinkėti neprarasti noro treniruotis, nes sąlygos jiems sudarytos tikrai geros ",- gyrė Marijampolę legionierius. - Visuomet pasidomiu, kaip sekasi "Sūduvai". Paskaitau internete, rinktinės stovyklose pasikalbu su vartininkų trenerių Audriumi Ramonu, bendrauju ir su marijampoliečiais gyvais stebinčiais varžybas.

T.Radzinevičius pats Marijampolėje kaip profesionalas rungtyniavo nuo 1997 iki 2005 metų. Bene geriausios akimirkos buvo 2002 metų UEFA taurės rungtynėse su Bergeno "Brann" komanda, kai puolėjas per vienerias rungtynes įmušė tris įvarčius ir padėjo savo komandai pasiekti kitą šio Europos turnyro etapą, kuriame "Sūduva" susigrūmė su tituluotuoju "Celtic" klubu iš Škotijos.

Planuoja gyvenimą Čekijoje

Į Čekiją prieš trejus metus išvykęs Tomas su šia šalimi sieja ir savo ateitį. Lietuvis susituokė su šios šalies piliete, taip pat turi planų Čekijoje pasistatyti namą ir apsigyventi ten visam laikui.

Futbolininkas ir šį kartą į Lietuvą atvyko su žmona Jana. Tai jau nebe pirmas kartas, kai ji lankosi savo vyro gimtinėje. Prieš pora metų ji kartu su T.Radzinevičiumi trumpam buvo atvykusi į mūsų šalį.

"Man labai patinka jūsų šalis, tačiau arčiausiai mano širdies yra Čekija - tikrieji mano namai,- teigė futbolininko žmona. - Esu mačiusi, kaip žaidžia Lietuvos rinktinė. Domėjausi ja, kai Tomas buvo ten pakviestas."

T.Radzinevičius kol kas yra vienintelis lietuvis, rungtyniaujantis Čekijoje. Anot jo paties, buvo girdėti gandų, kad į Čekiją gali persikelti tokie žaidėjai kaip Gediminas Paulauskas, Darius Miceika, Tomas Ražanauskas, tačiau tai nevirto realybe.