Apie 2012-ųjų Londono olimpiadą V. Alekna kalba atsargiai. Po sunkaus sezono jis pasiryžęs viską pradėti iš naujo ir keliauti į viršų mažais žingsneliais.

- Praėjęs sezonas vainikuotas olimpiniu medaliu, bet džiaugsmo jis neatnešė?

- Praėjęs sezonas buvo labai sunkus. Tai jaučiau. Ir nemaža atsakomybė slėgė - juk visi iš manęs tikėjosi daug geresnio pasirodymo. Nors gerai ir taip, kaip yra. Vis dėlto medalis yra. Tiesa, jo tikėjausi kitokios spalvos.

Sunku priprasti prie bronzos medalio - kitąkart net bijau, kad jo nepavadinčiau kitaip (šypsosi). Bet ateina laikas, kai reikia džiaugtis ir tokiais apdovanojimais.

Dar rankų nenuleidžiu - norėčiau pabandyti iškovoti ir tauresnio metalo apdovanojimų. Jaučiu, kad dar galiu tai padaryti. Aišku, sunku kalbėti apie tolimą ateitį - už ketverių metų vyksiančias Londono olimpines žaidynes. Negaliu garantuoti, kad dalyvausiu. Bet kitąmet pasaulio čempionate tikrai norėčiau dalyvauti ir gerai pasirodyti!

- Bet juk Londono olimpiados neišsižadate?

- Londone man bus keturiasdešimt metų (atsidūsta). Nieko baisaus, bet vykstant į olimpines žaidynes norisi deramai atstovauti Lietuvai. Norisi kuo geriau pasirodyti. Per savo karjerą esu pelnęs nemažai apdovanojimų ir vykti į žaidynes vien tik dalyvauti nenorėčiau. Jei būsiu pajėgus kovoti dėl aukščiausių apdovanojimų, būtinai vyksiu į Londoną. Jei ne, manau, visi mane supras.

Reikia užleisti vietą jauniems. Auga perspektyvus disko metikas Kaune - Andrius Gudžius. Jo rezultatai kasmet gerėja. Galbūt jis važiuos į olimpiadą, ir bus labai šaunu. O gal mes dviese ten vyksime - bus dar geriau.

- Po Barselonos olimpinių žaidynių ten čempionu tapęs disko metikas Romas Ubartas sakė tą patį: yra toks Virgilijus Alekna, reikia jį finansuoti, jis daug pasieks.

- Galbūt po dešimties metų su A. Gudžiumi apie tai kalbėsiuosi, prisiminsime tuos žodžius (šypsosi). Šaunu, kad yra kam tęsti tradicijas. Mūsų, disko metikų, juk tiek nedaug.

- Kada supratote, kad sezonas bus sunkus?

- Jau pernai po pasaulio čempionato, kai likau šalia apdovanojimų pakylos, apie daug ką mąsčiau (Osakoje vykusiose planetos pirmenybėse V. Alekna liko ketvirtas - aut. past.). Bandžiau daryti išvadas. Bet iki Pekino žaidynių galbūt ir pervargau: nors dalyvavau mažiau varžybų nei anksčiau, nemažai lėmė ir psichologiniai dalykai. Gal jau nesu pajėgus atlaikyti tokio krūvio. Bet esu nusiteikęs kitąmet viską pradėti iš naujo ir keliauti į viršų mažais žingsneliais.

- Ar jau suplanavote, kokiose varžybose dalyvausite kitais metais?

- Kokios bus, tokiose ir dalyvausiu. Bet apie jas dar negalvoju. Aiškiau bus prasidėjus sezonui. Pasaulio čempionatas vyks Berlyne. Olimpinis Berlyno stadionas senas ir fantastiškas. Tame stadione esu daug kartų mėtęs diską ir daug kartų nugalėjęs. Labai norėčiau kitąmet vėl ten pabūti.