„Tik pažiūrėkite, kokioje vietoje jie baigė čempionatą – devinti. Jie iššvaistė milijonus ir rodė blogą pavyzdį kitoms komandoms. „Formulėje-1“ komandos ateina ir išeina. Tai ne pasaulio pabaiga. Tik „Ferrari“ čia nuo pat pradžių“, - aiškino jis.

„Jiems išėjus, dabar turime puikią progą įtikinti komandas, kiek jos turėtų išleisti.“

Vis dėlto, B. Ecclestone'as neslėpė vilčių, jog gamintojo paramos netekusi ekipa nedings iš „Formulės-1“ pasaulio ir jai bus rastas tinkamas pirkėjas.

„Norėčiau, kad komanda būtų išsaugota. Turime tris potencialius pirkėjus“, - pažymėjo jis.

Britų „The Times“ vertinimu, vien tik pasitraukimas iš „Formulės-1“ pasaulio, jei laiku nebus rastas komandos pirkėjas, „Honda“ kompanijai gali kainuoti net 150 mln. JAV dolerių (apie 395 mln. litų).

Teigiama, jog vien kompensacija lenktynininkui Jensonui Buttonui už sutarties nutraukimą bus didesnė nei 35 mln. JAV dolerių (apie 92 mln. litų). Be to, blogiausiu atveju teks išmokėti išeitines pašalpas 700 ekipos darbuotojų, baudas už susitarimų su tiekėjais sulaužymą bei likviduoti komandos bazę.

„Formula Money“ duomenimis, šiemet „Honda“ priklausančios „Formulės-1“ ekipos biudžetas siekė beveik 400 mln. JAV dolerių.

Daugiau informacijos ieškokite .">