Lietuvos sportininkas atstumą nuplaukė per 1 min. 54,51 sek. ir nusileido tik 1,05 sek. greičiau plaukusiam britui Jamesui Goddardui.

Bronza atiteko ispanui Alanui Cabello Fornsui (1 min. 55,70 sek.).

Atrankoje V. Janušaitis ketvirtadienio rytą distanciją įveikė per 1:57,27 min. ir buvo septintas.

„Čempionatas Kroatijoje - svarbiausias man turnyras rudens cikle, - prieš išvykdamas į Senojo žemyno pirmenybes DELFI teigė V. Janušaitis. - Europos čempionate plauksiu savo įprastas ir tradicines distancijas - 100 ir 200 metrų kompleksiniu būdu, o kad nenuobodžiaučiau pasirinkau dar kelis nuotolius: 50 m nugarą, 50 m peteliške ir 200 m laisvu stiliumi.“

„Tikiuosi čempionate iškovoti medalius, nes šiose varžybose nedalyvauja pajėgūs amerikiečių, australų ir Pietų Afrikos plaukikai, todėl Europoje plaukti yra šiek tiek lengviau. Senojo žemyno pirmenybių medalius esu iškovojęs ne kartą, tad galvoju pakartoti savo sėkmę“, - pranašiškai praėjusią savaitę DELFI kalbėjo Lietuvos plaukikas.

Į vyrų 100 m plaukimo krūtine finalą iškopė 22-ejų Edvinas Dautartas. Lietuvos plaukikas ketvirtadienio vakarą pusfinalyje distanciją įveikė per 58,72 sek. ir tarp 16 sportininkų užėmė 7-ą vietą.

19-metis Giedrius Titenis (59,03 sek.) liko 13-as. Jam iki finalo pritrūko 0,21 sek.

Greičiausiai pusfinalyje, kaip ir atrankos varžybose, plaukė šalies rekordą pagerinęs ukrainietis Igoris Borysikas - 57,73 sek.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją