Sporto žurnalistų išrinkti Metų laureatai bus pagerbti penktadienį, gruodžio 12 d. 15 val. Vilniuje, Lietuvos radijo ir televizijos klube (Konarskio 49) rengiamose iškilmėse, teigiama pranešime.

Kartu su sportininkais bus pasveikinti ir 2008-ųjų Lietuvos sporto žurnalistikos laureatai, kuriems bus įteiktos tradicinės šviesios atminties kolegų Romos Grinbergienės ir Aleksandro Krukausko premijos.

LSŽF prezidiumo sprendimu R. Grinbergienės premija, kurią įsteigė loterijų firma „Olifėja“, už ryškiausius metų darbus paskirta sporto fotografui Alfredui Pliadžiui.

A. Krukausko premija, kurią įsteigė Lietuvos sporto draugija „Žalgiris“, už gyvenimą, pašvęstą sporto žurnalistikai, skirta ilgametei „Sporto“ laikraščio žurnalistei ir knygų apie sportą autorei Marytei Marcinkevičiūtei.

Įvertino už sidabrą

Olimpiniai sidabro medaliai garantavo G. Volungevičiūtei ir E .Krungolcui pergales rinkimuose aiškia persvara. Buriuotoja surinko 78,04 proc. balsų ir aiškia persvara aplenkė visas konkurentes, kurių laimėjimai nė iš tolo neprilygo olimpiniam titului.

Nors E. Krungolcui teko konkuruoti su trimis Pekino olimpiados bronzos laimėtojais, penkiakovininko pranašumas irgi buvo akivaizdus – 67,5 proc. balsų.

Komandų konkurencija – arši

Didžiausia intriga buvo Metų komandos rinkimuose, kur nugalėtojus lėmė vienas balsas. Sidnėjaus parolimpiadoje tik finale apmaudžiai suklupę aklieji riedulininkai šįkart finišavo pergalingai, surinkę 21,95 proc. balsų. Parolimpiečiai nežymiai aplenkė Lietuvos vyrų futbolo rinktinę, tradiciškai spindėjusį „Žuvėdros“ sportinių šokių ansamblį ir Europoje karaliavusią Moterų šiuolaikinės penkiakovės rinktinę.

Treneris pakartojo sėkmę

Geriausi treneriai buvo renkami tik trečią kartą, bet jau antrąsyk prizas bus įteiktas tam pačiam žmogui. Du Pekino olimpiados prizininkus – E. Krungolcą ir Andrejų Zadneprovskį - parengęs J. Moskvičiovas pakartojo 2006-ųjų sėkmę. Šįkart jis surinko 64,1 proc. balsų.

Laureatų darbus žino visi

LSŽF premijų laureatais tapę sporto žurnalistai – puikiai žinomi Lietuvos sporto bendruomenei. 52 metų A. Pliadis ir 62-ejų M. Marcinkevičiūtė savo darbą sporto žurnalistikoje skaičiuoja ne metais, o dešimtmečiais.

A. Pliadis ne tik fotografuoja sportą, bet ir dirba Krašto apsaugos ministerijoje, režisuoja televizijos laidas ir transliacijas. Talentingas fotografas pirmasis Lietuvoje sukūrė savo darbų bazę internete, maloniai bendradarbiauja su kolegomis iš įvairių leidinių – tai buvo pagrindiniai motyvai jam skirti R. Grinbergienės premiją.

„Sportas“ ir M. Marcinkevičiūtė daugelio sporto žurnalistų pasąmonėje jau seniai yra neatsiejami dalykai. Jos plunksnai jau priklauso apie 20 knygų apie žymius sporto žmones ir sporto istoriją.

LSŽF rinkimų rezultatai:

Metų sportininkė – 2008

1.Gintarė Volungevičiūtė (buriavimas)– 78,04 proc. balsų
2.Rūta Paškauskienė (stalo tenisas)– 9,75
3.Lina Grinčikaitė (lengvoji atletika)– 4,87

Metų sportininkas – 2008

1.Edvinas Krungolcas (šiuolaikinė penkiakovė)– 67,5 proc.
2.Virgilijus Alekna (lengvoji atletika)– 22,5
3.Andrejus Zadneprovskis (šiuolaikinė penkiakovė)– 10

Metų komanda – 2008

1.Lietuvos aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė– 21,95 proc.
2.Lietuvos futbolo rinktinė– 19,51
3-4.Sportinių šokių ansamblis „Žuvėdra“ ir Lietuvos moterų šiuolaikinės penkiakovės rinktinė– po 17,07

Metų treneris - 2008

1.Jurijus Moskvičiovas (Lietuvos vyrų šiuolaikinės penkiakovės rinktinė)– 64,1 proc.
2.Jose Couceiro (Lietuvos futbolo rinktinė)– 10,25
3.Remigijus Balžekas (tenisas)– 7,68
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją