DELFI domėjosi, kaip Lietuvos atstovai rengiasi atsakingoms varžyboms ir kokius kelia sau tikslus.

Tikslas - pasirengti pasaulio čempionatui

„Taip, rinktinė artėjančiam čempionatui rengiasi Lietuvoje, nes čia dar turime 25 m baseinų, todėl nėra tikslo stovyklauti užsienyje. Rinktinės pagrindą sudaro 6 Pekino olimpiados dalyviai, išskyrus lūkesčių nepateisinusius Rolandą Gimbutį ir Saulių Binevičių, o Rugilė Mileišytė liko tvarkytis mokslo reikalų JAV“,- DELFI penktadienį informavo Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Gintautas Bartkus.

Lietuvai Rijekos baseine atstovaus 6 olimpiečiai: Vytautas Janušaitis, Giedrius Titenis, Paulius Viktoravičius, Edvinas Dautartas, Rimvydas Šalčius ir Raminta Dvariškytė, o šįkart ekipą dar papildė Mindaugas Sadauskas, Deividas Čepulis, Mindaugas Margis ir Gritė Apanavičiūtė.

Visi jie likus kelioms dienoms iki išvykos į Kroatiją yra sveiki.

„Ypatingų užduočių mūsų plaukikams nekeliame. V. Janušaitis kaip visada rimtai nusiteikęs iškovoti medalius ir galvojame, kad tai yra realu, o iš G. Titenio ir P. Viktoravičiaus, kurie yra labiau 50 m baseinų specialistai, reikalauti aukštų rezultatų netikslinga,- DELFI teigė G. Bartkus. – Kiti mūsiškiai tik pasitikrins jėgas, nes pagrindinis mūsų startas bus 2009-ų metų vasarą Romoje (Italija) vyksiantis pasaulio čempionatas. Europos pirmenybes vertiname, kaip pasirengimo planetos čempionatui etapą“.

V.Janušaitis: tikiuosi čempionato medalių

Žurnalo Spo:) ir DELFI skaitytojų rinkimuose geriausiu lapkričio mėnesio sportininku išrinktas V. Janušaitis pripažino, kad lapkritis jam buvo vaisingas mėnuo.

„Oi, labai džiugu, kad esu taip įvertintas. Lapkritis man iš tiesų buvo vaisingas medalių prasme, o tuo pačiu pagerinau savo asmeninius ir Lietuvos rekordus. Esu tikrai patenkintas ir tikiuosi gruodžio mėnesį ne ką prasčiau pasirodyti baseino takeliuose“, - DELFI penktadienį sakė laureatas.

V. Janušaitis lapkritį trijuose pasaulio taurės etapuose (Maskvoje, Stokholme ir Berlyne) 100 ir 200 m plaukimų kompleksiniu būdu varžybose iškovojo keturis bronzos ir vieną sidabro medalį bei pagerino sau priklausiusius Lietuvos rekordus.

„Artėjančiam čempionatui Kroatijoje rengiuosi, kaip visoms svarbioms varžyboms planingai ir rimtai, o čempionatas Kroatijoje - svarbiausias man turnyras rudens cikle. Europos čempionate plauksiu savo įprastas ir tradicines distancijas - 100 ir 200 metrų kompleksiniu būdu, o kad nenuobodžiaučiau pasirinkau dar kelis nuotolius: 50 m nugarą, 50 m peteliške ir 200 m laisvu stiliumi“,- rungtis vardino V. Janušaitis.

Pasak geriausio Lietuvos plaukiko, kovoti Europos čempionate yra kiek lengviau.

„Tikiuosi čempionate iškovoti medalius, nes šiose varžybose nedalyvauja pajėgūs amerikiečių, australų ir Pietų Afrikos plaukikai, todėl Europoje plaukti yra šiek tiek lengviau. Senojo žemyno pirmenybių medalius esu iškovojęs ne kartą, tad galvoju pakartoti savo sėkmę“.

V.Janušaitis mieliau varžosi 25 m baseine, nes tokiose bazėse dažniau treniruojasi.

„Aš visą gyvenimą treniravausi trumpame baseine Kaune, todėl „trumpas vanduo“, man mielesnis. Šiaip patinka plaukti ir ilgajame baseine, bet Lietuvoje, deja, mes neturime tokių sąlygų nuolat sportuoti 50 m ilgio arenose. Pasaulinėje praktikoje plaukikai ryte treniruojasi trumpame, o vakare ilgame baseinuose. Mes, lietuviai daugiau laiko praleidžiame 25 metrų baseine“.

Praėjus savaitei po Europos čempionato, Anykščiuose bus surengtos Lietuvos taurės varžybos, kuriose turėtume išvysti geriausius šalies plaukikus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją