C grupė

"Milan" - Maskvos "Lokomotiv"

Italų gretose nežais traumuotas ukrainietis Andrejus Ševčenko, bet Carlo Ancelotti tai neturėtų būti didelė problema: "Milano" atsarginis suolelis pakankamai ilgas. Prieš rungtynes C.Ancelotti teigė: "Aš noriu matyti tą patį "Milaną", kurį mačiau antrajame kėlinyje rungtynėse su "Lazio". Jei mes taip žaisime ir su "Lokomotiv" viskas bus gerai."

Pagrindinė "Lokomotivo" problema - nevykstantis Rusijos čempionatas. Tiesa, komanda žaidė nemažai draugiškų rungtynių, bet dažniausiai pajėgiausias oponentais, todėl rusas gali būti sunku pasipriešinti kur kas daugiau žaidybinės praktikos pastaruoju metu turintiems Milano futbolininkams.

Prognozė: 3 - 0

Madrido "Real" - Dortmundo "Borussia"

Per pirmąsias dvejas rungtynes surinkęs vos tašką, karališkasis Madrido klubas atsidūrė gana sudėtingoje situacijoje. Visgi "Realo" žvaigždynas pastaruoju metu atrodo visai neblogas, be to, komandoje prieš šias rungtynes tik viena netektis - dėl traumos negalės žaisti kapitonas Fernando Hierro, todėl ispanų klubas išlieka šios dvikovos favoritu.

Dortmundo ekipoje artėjančioje dvikovoje negalės žaisti Otto Addo ir Juanas Ramonas, bet galinga pergalė 4:1 paskutinėse bundeslygos rungtynėse su "Bochumu" įrodo, kad "Borussios" šiose rungtynėse nurašyti irgi negalima. www.futbolas.lt prognozė: 2 - 0

D grupė

"Manchester United" - Turino "Juventus"

Po skaudaus pralaimėjimo FA taurės turnyre "Arsenalui" seras Alexas Fergusonas buvo tikrai įpykęs ir tai puikiausiai įrodė praskeldamas antakį Davidui Beckhamui. Mančesterio vaikinai taip pat jokiu būdu nenorės antrą kartą iš eilės nuvilti "Old Trafforde" susirinkusių gerbėjų ir įpykdyti savo trenerio, todėl stengsis iš paskutiniųjų. Netektys - traumuotas Laurenas Blancas ir dėl kortelių rungtynes turėsiantis praleisti Juanas Sebastianas Veronas, bet, atsižvelgus į tai, kad anglų suolelis nėra labai trumpas, tai didelės įtakos Mančesterio žaidimui neturėtų turėti.

Tuo tarpu "Juventus" treneriui Marcello Lippi teks spręsti didžiulį rebusą - ką išleisti į aikštelę. Turine prasiautus gripo epidemijai, iš rikiuotės iškrito vienas geriausių pasaulio vartininkų Gianluigi Buffonas, taip pat Alessandro Birindelli, Gianluca Zambrotta, Marcelo Salasas bei Marco Di Vaio. Pridėjus dar traumuotus Alessandro Del Piero, Igorį Tudorą bei Marką Iuliano, Turino klube situacija gana kritiška. Visgi aikštės centre "Juventus" dar turi puikius saugus Edgarą Davidsą bei Pavelą Nedvedą, puolime - Davidą Trezeguet, todėl "Old Trafforde" laukia tikrai įdomi kova.

Prognozė: 2 - 1

"Basel" - La Korunijos "Deportivo"

Abiems komandoms pergalė šiose rungtynėse būtina kaip oras. Pralaimėjimo atveju tektų beveik pamiršti svajones apie ketvirtfinalį. Šveicarų treneris Christianas Grossas su savo vaikinais jau sugebėjo nustebinti Europą, jiems ir patekimas į antrąjį pagrindinių varžybų etapą jau yra didelis laimėjimas, be to, Šveicarijos čempionate šiuo metu žiemos pertrauka, tad "Baseliui" šiose rungtynėse gali pritrūkti žaidybinės patirties. Komandoje taip pat nežais vieni pagrindinių žaidėjų Antonio Espositio ir Ivanas Ergičius. Visgi šveicarų koziris - jų aikštė ir šaltokas oras, kas bus kiek neįprasta ispanams.

Į Šveicariją "Deportivo" vyksta be keleto žaidėjų: Frano Gonzalezo, Victoro Sanchezo bei Cesaro Martino, bet užtat prie ekipos prisijungė vėžį įveikęs vartininkas Jose Fransisco Molina bei vienas pagrindinių aikštės vidurio žaidėjų Juanas Valeronas. Siaubą šveicarams taip pat turėtų kelti itin sėkmingai pastaruoju metu žaidžiantis Roy'us Makaay'us, Ispanijos čempionate mušantis įvarčius vienose rungtynėse po kitų.

Prognozė: 0 - 1