„Taip bus. Sutinka visos komandos. Viską lėmė tai, jog man nusibodo žmonių kalbos apie lenkimų nebuvimą. Lenkimų nėra ne dėl trasų ar dalyvaujančių žmonių, tačiau dėl to, kad pilotams nėra jokio reikalo lenkti“, - šią savaitę pareiškė B. Ecclestone'as.

„Jei tu pirmauji, o aš važiuoju antras, nesiruošiu rizikuoti ir išlėkti iš trasos ar daryti ką nors kvailo dėl poros papildomų taškų. Tačiau, jei man to reikėtų laimėti aukso medaliui, o daugiausiai modalių surinkęs taptu pasaulio čempionu, aš rizikuočiau. Aš tave aplenkčiau“, - aiškino sporto komercijos teisių valdytojas.

„Šiemet ne kartą matėme, kaip Lewisas Hamiltonas nelenkė Felipe Massos būtent dėl šios priežasties. Jei jis būtų važiavęs mano komandai ir mėginęs tai daryti bei suklydęs, aš būčiau likęs tuo nepatenkintas. Kažkas gali tapti čempionu net nelaimėjęs nė vienerių lenktynių“, - pastebėjo jis.

Paklaustas, kada tikisi medalių sistemos įvedimo „Formulėje-1“, B. Ecclestone'as užtikrintai išreiškė viltį, kad naujoji tvarka įsigalios jau 2009 m. pasaulio čempionate. „Kitais metais. Tikiuosi, kad tai bus patvirtinta kito FIA pasitarimo metu“, - pažymėjo jis.

B. Ecclestone'as netruko sulaukti ir jam prieštaraujančių nuomonių. Buvusio „Jordan“ komandos savininko Eddie Jordano nuomone, „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas prarado nuovoką ir sugalvojo nesąmonę.

„Jis bando lįsti ten, kur, mano nuomone, jau prarado supratimą. Jis mano, jog žmonėms įdomu tik pergalės lenktynėse. Apgailestauju, tačiau apie tai paprasčiausiai nepakankamai pagalvota. Reikėtų, kad jis apie tai pasitartų su Maxu Mosley (FIA prezidentu – red. past.). Paprasčiausiai netikiu jo žodžiais, kad jis turi visų komandų pritarimą“, - pareiškė airis.

E. Jordanas pastebėjo, jog taškai labai svarbūs dėl aukščiausių pozicijų nekovojančioms komandoms. Be to, „Formulės-1“ pasaulio veterano nuomone, sporto žmonėms šiuo metu reikėtų skirti dėmesį visiškai kitų problemų sprendimui.

„Manau, kad tai nesąmonė. „Formulėje-1“ visi turėtų skirti savo dėmesį tik dabartinei padėčiai ir kaštų mažinimui. Visa kita – tik dekoracijos“, - pažymėjo E. Jordanas.

„Taškai yra reikalingi. Buvau vienas iš komandų vadovų, pasitarimuose pasisakęs už tai, kad taškai būtų skiriami iki aštuntosios pozicijos, nes taškas žemiau esančiai komandai yra toks pat svarbus, kaip pergalė tokiems kaip „McLaren“ ar „Ferrari“. To tikrai negalime pamiršti“, - kalbėjo airis.

„Galiu jus užtikrinti, pats buvau tokioje situacijoje, kai du taškai, palyginti su likimu be taškų, yra didžiulis skirtumas“, - pridūrė jis.

Britų „The Times“ paskelbė, jog B. Ecclestone'ui medalių sistemos idėjos įgyvendinti neleis pati FIA. „Formulės-1“ lenktynes reguliuojanti organizacija, kaip ir anksčiau cituotas E. Jordanas, netiki, jog šiai minčiai iš tiesų pritaria visos komandos. Be to, laikraščio teigimu, federacija tvarką leistų keisti ne anksčiau nei nuo 2010 m.

Daugiau informacijos ieškokite .">