A grupė

"Barcelona" - Milano "Inter"

Su nauju treneriu Radomiru Antinčiumi priešaky "Barcelona" pasiryžusi pratęsti savo rekordinę pergalių seriją. Pergalė kataloniškame derbyje prieš "Espanyolą" leidžia tikėtis, kad nesėkmės jau baigtos ir antradienio rungtynėse "Barca" neleis nusivilti "Nou Camp" susirinkusiems sirgaliams. Juolab išsigydęs traumą į komandą grįžta vienas lyderių Luisas Enrique.

Pagrindinė "Intero" problema - labai jau ilgas italų traumuotų žaidėjų sąrašas: gynėjas M.Moterazzi, saugai M.Almeyda, E.Belozoglu bei N.Berti bei rezultatyviausias žaidėjas H.Crespo.

Turint omenyje, kad negalės žaisti neregistruotas kitas argentinietis G.Batistuta bei neaišku, ar aikštėje pasirodys sirguliuojantis F.Cannavaro, italų padėtis gana problematiška. Visgi, reikia tikėtis, kad pralaimėjimas paskutinėse "Serie A" rungtynėse "Chievo" buvo puikus šaltas dušas Hectoro Cupero auklėtiniams ir jie šiame susitikime parodys, ką moka.

Prognozė: 2-1

Leverkuzeno "Bayer" - "Newcastle United"

Skirtingi komandų tikslai šiose rungtynėse. Naujajam Lėverkūzeno treneriui Thomasui Horsteriui kur kas svarbiau sutelkti jėgas savaitgalio šalies čempionato rungtynėms, siekiant išvengti gėdingo žingsnio į antrąją bundeslygą, nei bandyti dar kažką nuveikti Europoje. Tad "Bayeriui" šios rungtynės bus greičiau repeticija artėjančioms bundeslygoms rungtynėms.

Tuo tarpu "Newcastle'as", neskaitant abiejų puolėjų A.Shearerio ir C.Bellamy diskvalifikacijų, šioms rungtynėms labai rimtai nusiteikęs, kadangi pergalė būtų rimtas pretekstas ketvirtfinaliui, o pralaimėjimo atveju Bobby Robsono vaikinams teliktų tik teoriniai šansai įškoti į nulekiantį Čempionų lygos traukinį.

Prognozė: 0-1

B grupė

Londono "Arsenal" - Amsterdamo "Ajax"

Po pergalės FA taurėje prieš "Man Utd" "Arsenalo" vaikinams "Ajax" neturėtų būti sunkiai perkandamas riešutėlis. Puolimo priešakyje žaisiantys D.Bergkampas ir N.Kanu turės puikią progą padraskyti savo buvusio klubo gynybą. Juolab į jų kompaniją pridėjus rezultatyviausią "Premier" lygos snaiperį T.Henry, anglų priekinė linija atrodo itin įspūdingai.

"Ajaxui" tenka spręsti kiek kitas problemas. Visa eilė žaidėjų traumuoti (R.van der Vaartas, Mido, J.O'Brienas, V.Sikora, Wamberto), be to, per visą savo istoriją Amsterdamo klubas tik kartą laimėjo prieš "Arsenal" ir tai tik prieš gerą trisdešimt metų.

Prognozė: 3-1

"Roma" - "Valencia"

Dėl itin nesėkmingo žaidimo Serie A "Roma" jau dabar praktiškai neturi galimybių kitame sezone prasimušti į svarbiausius Europos turnyrus. Tad vienintelė viltis - šiųmetinė Čempionų lyga. Visgi be negalinčių žaisti pagrindinių žaidėjų F.Totti, Emersono, W.Samuelio bei V.Candela italų šansai šiose rungtynėse gana menki.

Tuo tarpu "Valencia" pastaruoju metu žaidžia itin stabiliai ir po pergalės praeitame ture prieš Malagą, čempionate taškais jau prsivijo antroje vietoje esantį "Real". Netekčių ispanų ekipoje irgi nedaug - nežais tik diskvalifikuotas M.Angulo ir traumuotas C.Torresas.

Prognozė: 1-2