Šeštadienį 100 metrų kompleksinio plaukimo rungtyje V. Janušaitis nuotolį įveikė per 54,30 sekundės ir užėmė trečiąją vietą.

Plaukimą laimėjęs tunisietis Oussama Mellouli distanciją įveikė greičiausiai (53,27 sek.), bet buvo diskvalifikuotas.

Tokiu būdu, pergalė įskaityta Darianui Townsendui iš Pietų Afrikos (53,97), o sidabras atiteko rusui Sergejui Fesikovui (54,17).

100 m kompleksinis plaukimas:

1. Darianas Townsendas (PAR)      - 53.97;
2. Sergejus Fesikovas  (Rusija)   - 54.17;
3. Vytautas Janušaitis (Lietuva)  - 54.30. 

Sekmadienį V. Janušaitis iškovojo bronzą ir dvigubai ilgesnėje – 200 m kompleksinio plaukimo distancijoje. Už lietuvį, nuotolį įveikusį per 1:57,40 min., greičiau plaukė tik tunisietis O. Mellouli (1:55,10) ir D. Townsendas (PAR, 1:55,42).

200m kompleksinis plaukimas:

1. Oussama Mellouli    (Tunisas) - 1:55.10;
2. Darian Townsend     (PAR)     - 1:55.42;
3. Vytautas Janušaitis (Lietuva) - 1:57.40.  

V. Jaušaitis dalyvavo ir 100 m plaukimo nugara rungtyje, kur užėmė 7-ąją vietą (53,06 sek.). Rungtį laimėjo australas Robertas Hurley (50,51), aplenkęs rusą Stanislavą Donecą (50,88) ir kitą australą Ashley Delaney (51,52).

100 m plaukimas nugara:

1. Robertas Hurley (Australija)  - 50.51;
2. Stanislavas Donecas (Rusija)  - 50.88;
3. Ashley Delaney (Australija)   - 51.52;
...
7. Vytautas Janušaitis (Lietuva) – 53.06.  

Kitas pasaulio taurės etapas lapkričio 11-12 d. įvyks Stokholme (Švedija).

V.Janušaičio tikslas - Europos čempionas

Spalio 31 d. 27-ąjį gimtadienį atšventęs V. Janušaitis, jau išskrido į Švedijos sostinę, o pasaulio taurės sezoną dar kitą savaitgalį baigs Berlyne.

„Ačiū už sveikinimus. Jūs pirmieji pastebėjote Vytauto iškovojimus Maskvoje, - DELFI pirmadienį sakė geriausio Lietuvos plaukiko treneris Ramojus Kalytis. - Mes pasaulio taurės varžybose dalyvaujame jau keli metai ir „tušti“ paprastai negrįžtame“.

Šiose varžybose Rusijos sostinėje meistriškumu išsiskyrė olimpinis čempionas tunisietis O. Mellouli. Jis pažeidė taisykles 100 m kompleksinio plaukimo rungtyje, taip suteikdamas progą bronzą iškovoti V. Janušaičiui.

„Ši, Vytauto mėgstama kompleksinio plaukimo rungtis, yra labai sudėtinga techniškai, nes sportininkas plaukia visais stiliais. Pereinant nuo vieno plaukimo būdo prie kito dažnai pažeidžiamos taisyklės. Net olimpiniams čempionams galioja tos pačios taisyklės“,- paaiškino treneris R. Kalytis.

Po Pekino olimpiados V. Janušaičiui buvo atokvėpio periodas, tad jis su treneriu R. Kalyčiu nesureikšmino pasaulio taurės varžybų etapo Maskvoje svarbos.

„Ne, mes neforsavome ir specialiai nesirengėme pasaulio taurės varžyboms. Mūsų tikslas - Europos čempionatas trumpame baseine. Šios pirmenybės gruodžio mėnesio viduryje vyks Kroatijoje. Štai ten ir planuojame gerus rezultatus. Bet ir pasaulio taurės etapuose Stokholme ir Berlyne stengsimės pasirodyti kuo sėkmingiau“,- DELFI kalbėjo Lietuvos plaukimo specialistas.

Paklaustas, ar vertėjo V. Janušaičiui plaukti ir rungtyje nugara, treneris R. Kalytis neabejojo šiuo sprendimu.

„Plaukimas nugara yra Vytauto viena stipriųjų pusių. Jis – Lietuvos rekordininkas. Kodėl nepasitikrinti jėgas su pajėgiais varžovais, juolab, kad rungčių plaukimai nevyksta vienas po kito. Vytauto užimtą 7-ąją vietą vertiname neblogai ir aš, kaip treneris, džiaugiuosi jo rezultatu“, - pabrėžė R. Kalytis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją