Tačiau tokios rungtynės, kaip Madrido „Real“ - Turino „Juventus“ ar Glazgo „Celtic“ – „Manchester United“ gali vykti nors kasdien, nes tikram futbolo aistruoliui tokių meistrų kovos niekada nenusibosta.

E grupė

AaB – „Villarreal“

Prieš dvi savaites „Aalborg BK“ ir „Villarreal CF“ klubai pademonstravo Europai 9 įvarčių futbolo spektaklį Ispanijoje, o dabar šios dvi komandos vėl susitinka Danijoje. Nuo to laiko įvyko viena rimta permaina - AaB nuo šiol treniruoja Allanas Kuhnas, pakeitęs Bruce‘ą Riochą praėjus vos 48 valandoms po pralaimėjimo 3:6 „El Madrigal“ stadione.

A. Kuhnui pažadėtas nuolatinis darbas, jei Olborgo ekipos rezultatai pastebimai pagerės iki Naujųjų metų. AaB siekia iškovoti pirmąją pergalę ČL grupės varžybose, nors ir naujasis treneris, ir žaidėjai puikiai suvokia, kaip tai bus sunku įvykdyti.

„Villarreal“ turi tiek pat - 7 taškus, - kaip ir grupės lyderė „Manchester United“. Ispanai užsitikrintų teisę rungtyniauti antrame ČL turnyro etape, jei nugalėtų danus, o kitoje poroje „Celtic“ nelaimėtų prieš Mančesterį.

Beje, „Villarreal“ užtenka ir lygiųjų Olborge, jei škotai pralaimėtų anglams.

AaB su vieninteliu taškeliu yra grupės turnyro lentelės pabaigoje ir privalo nugalėti, jei nori sumažinti tą 6 taškų prarają, juos skiriančią nuo pajėgiausiųjų 16-tuko.

„Celtic“ - „Manchester United“

Gordono Strachano treniruojami Škotijos čempionai žada pakartoti istorinę dvejų metų senumo istoriją, kai jiems pavyko namuose 1:0 nugalėti „Manchester United“.

Tuo tarpu puikios formos „United“ keliauja į savo trenerio sero Alexo Fergusono gimtąjį miestą Glazgą, tikėdamiesi padvigubinti šio sezono pergalių prieš „Celtic“ ČL grupės varžybose skaičių. „Keltai“ dar laižosi ankstesnes žaizdas po nokdauno 0:3 prieš dvi savaites „Old Trafford“ stadione.

Patyręs ir gudrus A. Fergusonas per žiniasklaidą jau perspėjo savo žaidėjus, kad labiausiai reikia nerimauti dėl beprotiškos Glazgo „Parkhead“ stadiono atmosferos, kuri niekada nebūna svetinga atvykėliams, o ypač Anglijos komandoms.

Ne vienas Europos futbolo grandas buvo parklupdytas „Celtic“ tvirtovėje, kur škotų „Bhoys“ (berniukai) nepralaimi jau 16-os ČL turnyro rungtynių iš eilės (12 pergalių ir 4 lygiosios). Pastarąjį kartą juos 2004/05 m. sezone 3:2 įveikė tik „Barcelona“.

Nemanja Vidičius ir Cristiano Ronaldo jau prisipažino dienraščiui „The Mail“, kad atmosfera „Parkhead“ arenoje būna unikali, kur „nuo aistruolių riksmo kilnojasi stogas“.

„United“, kaip ir kitos poros favoritas „Villarreal“, jau beveik garantavo sau vietas kitame ČL etape. Tačiau A. Fergusonas nori išsklaidyti savo vadovaujamų futbolininkų tokias lengvabūdiškas nuotaikas ir pats vertina trečiadienio dvikovą labai rimtai.

„Tik „Barcelona“ yra sugebėjusi iškovoti pergalę „Parkhead“ stadione. Tuo viskas ir pasakyta“, - primena A. Fergusonas.

Škotai drauge su „Aalborg“ surinko tik po vieną tašką per trejas rungtynes ir „Celtic“ bus eliminuoti iš ČL, jei pralaimės Mančesterio ekipai, o „Villarreal“ iš Danijos parsiveš bent tašką.

Europos ir Anglijos čempionai pergalės trečiadienį atveju užsitikrintų kelialapį į kitą etapą, jei danai pralaimės. „Raudoniesiems“ net užtenka ir lygiųjų Glazge, jei tik Aab patirs nesėkmę.

„Celtic“ Škotijos lygoje pastaruoju metu įtikinamai laimėjo prieš „Hamilton“ (4:0), „Inverness“ (2:1), „Hibernian“ (4:2) ir „lietuviškąjį“ Edinburgo „Hearts“ (2:0).

Tiesa, Glazgo komandos sužeistųjų sąrašas gana ilgas. Jame: graikas Georgios Samaras, olandas Janas Vennegooras of Hesselinkas, japonas Shunsuke Nakamura, Chrisas Killenas ir Marcas Crosas. Neaišku, kurie jų galės žaisti trečiadienį.

F grupė

„Fiorentina“ – „Bayern“

„Fiorentina“ klubui tik pergalė savajame „Stadio Artemio Franchi“ suteiks dalelę optimizmo tolesnėje kovoje ČL. Italų dvejos lygiosios ir pralaimėjimas „Bayern“ 0:3 Miunchene prieš dvi savaites trečiame ture gerokai apsunkino „violetinių“ padėtį. Jų varžovai iš Bavarijos (2 pergalės ir 1 lygiosios) yra grupės lyderiai.

Jei Florencijos komanda žais taip, kaip su Bukarešto „Steaua“ (0:0), jokių galimybių įveikti apsukas tiek Bundeslygoje, tiek ČL didinančio „Bayern“ tikrai neturės. „Viola“ puolėjas Alberto Gilardino įsitikinęs, kad tik ryžtingas žaidimas gali atnešti sėkmę.

„Mes turime būti susitelkę ir ryžtingi aikštėje, privalome su vokiečiais rungtyniauti protingai. Atviras futbolas su klubu, kuriame yra Miroslavas Klose ir Lukasas Podolski, – neįmanomas ir mus pražudys. Trečiadienio vakaras mums bus labai sunkus“, - teigė A. Gilardino.

Beje, Florencijos klubas, vos antrą sykį dalyvaujantis ČL turnyre, savo aikštėje su priešininku iš Vokietijos oficialų mačą žais pirmą kartą per 18 metų.

„Olympique Lyonnais“ - „Steaua“

„Lyon“ namuose „Stade de Gerland“ stadione priims Bukarešto „Steaua“. Prieš dvi savaites prancūzai iškovojo pirmą pergalę turnyre, įveikę rumunus „Bukarešto trileryje“ – 5:3. „Olimpiečiai“ dukart buvo atsilikę, bet sugebėjo ne tik išlyginti, bet ir persverti rezultatą.

„Lyon“ puolimas visada buvo galingas, o dabar žaidimas suderintas ir saugų, ir gynybos grandyse. Trenerio Claude‘o Puelio auklėtiniai spalio mėnesį, tarsi, buvo išėję atostogų Prancūzijos čempionate, kai barstė taškus rungtynėse su „Stade Rennais“, „Lille“ ir „Auxerre“ iš eilės.

Tiesa, po pergalių prieš „Le Mans“ ir „Sochaux“ tvarka turnyro lentelėje vėl buvo „atstatyta“.

Treneris C. Puelis tikisi, kad sėkmė jų neapleis ir ČL. „Mes pajutome savo jėgą ir šiuo metu tikrai esame stipresni už varžovus”.

„Lyon“ grupės turnyro lentelėje užima 2-ąją vietą po dvejų lygiųjų (su „Bayern“ ir „Fiorentina“) ir vienos pergalės (prieš „Steaua“). Dar vienas laimėjimas prieš rumunus trečiadienį gerokai palengvintų Liono klubo galimybes patekti į kitą ČL etapą.

„Steaua“ klubo nesėkmės ČL ir Rumunijos čempionate (ten nusmuko į 4-ąją vietą) atėmė darbą iš trenerio Mariuso Lacatuso. Temperamentingas savininkas George‘as Becali be gailesčio atleido strategą iš pareigų.

Daugiausiai rungtynių Rumunijos rinktinėje sužaidęs Dorinelis Munteanu tapo naujuoju „Steaua“ treneriu ir gelbėtoju. Jis, beje, yra jau 8-asis specialistas prie komandos vairo per 4-erius pastaruosius metus.

Tiesa, jo pirmtakams Victorui Piturcai, Cosminui Olaroiu, Walteriui Zengai ir Gheorghe Hagi nepavyko sugrąžinti buvusios „Steaua“ šlovės. Juk rumunai tolimaisiais, 1986 m., tapo Europos taurės turnyro nugalėtojais, kai įveikė pačią „Barcelona“.

Ponas Becali jau iš anksto perspėjo ir D. Munteanu. „Jei treneris Munteanu pasieks gerų rezultatų, jis liks treneriu, o jei ne, aš jį tuoj pat atlesiu“, - juokauti nebuvo nusiteikęs „Steaua“ savininkas.

G grupė

„Arsenal“ – „Fenerbahce“

„Arsenal“ veikiausiai nubaus turkų „Fenerbahce“ antrą kartą iš eilės, nes trečiadienio pergalė „kanonieriams“ anksčiau laiko užtikrina kelialapį į kitą etapą ir ramų gyvenimą likusiuose dviejuose ČL turuose. Londono klubas prieš dvi savaites sutriuškino „Fenerbahçe“ 5:2 ir ne kur kitur, o Stambule, ir nutraukė 15-os turkų nepralaimėtų rungtynių namuose seriją! „Arsenal“ tikrai netruks pasitikėjimo savimi atsakomajame mače.

7 taškai po trejų ankstesniųjų rungtynių jau tenkina Arsene‘ą Wengerą, kadangi jo auklėtiniai dviem taškais lenkia Kijevo „Dinamo“ ir 4 taškais trečioje pozicijoje esantį „FC Porto“.

Jei Anglijos klubas dabar nugalės „Fenerbahçe“, o „Dinamo“ laimės prieš „Porto“ kitoje šios grupės dvikovoje, „Arsenal“ matematiškai jau pateks tarp geriausiųjų 16-os klubų.

Praėjusio sezono ČL ketvirtfinalininkai „Fenerbahçe“ išsikėlė sau kuklų tikslą - likti Europos taurių turnyruose. „Arsenal“ ir „Dinamo“ pergalės trečiadienį iš karto pašalintų turkus iš visų turnyrų, bet Luiso Aragoneso vyrų laimėjimas Londone grąžintų jiems norą kautis paskutinėse dvejose rungtynėse.

„Arsenal“ ČL turnyre namuose nepralaimi jau 20 mačų.

„Dinamo“ – „Porto“

Kijevo „Dinamo“ kiek netikėtai iškovojo pergalę 1:0 išvykoje Portugalijoje (Aleksandro Alijevo įvartis 27 min.), trečiadienį su tuo pačiu varžovu - „Porto“ - žais jau Ukrainos sostinės legendinio sovietmečio trenerio Valerijaus Lobanovskio vardo stadione. Jei kijeviečiams pavyktų pakartoti sėkmę, jie iškoptų į kitą ČL etapą, o tai ukrainiečiams nėra pavykę nuo pat 1999/2000 m. sezono.

Dinamiečiai po dvejų lygiųjų (Kijeve 1:1 su „Arsenal“ ir Stambule 0:0 su „Fenerbahce“) įsitvirtino antroje turnyro lentelės vietoje. Jie dviem taškais atsilieka nuo lyderio „Arsenal“ ir tiek pat lenkia trečiadienio priešininką iš Porto miesto.

Jesualdo Ferreiros treniruojamam „Porto“ tas pralaimėjimas prieš dvi savaites savo „Drakono gūžtoje“ („Estadio do Dragao“) buvo tik antroji nesėkmė namuose per 22-ejas ČL rungtynes istorijoje.

Tiesa, „Porto“ pralaimėjimas „Dinamo“ nebuvo vienintelis šį sezoną ČL. Portugalai taip pat skaudžiai nusileido „Arsenal“ 0:4 antrame ture ir tik pergalė prieš „Fenerbahce“ 3:1 leido jiems likti konkurentabiliais.

„Porto“ blogiausiu atveju patenkintų ir lygiosios, bet pergalė prieš „Dinamo“ leistų portugalams išstumti konkurentus iš antrosios pozicijos. Ar reikia dar didesnės motyvacijos? Juolab, kad „Dinamo“ nelabai moka žaisti su portugalų komandomis. Jų balansas čia neigiamas - 3 pergalės ir 6 pralaimėjimai.

H grupė

BATE – „Zenit“

Borisovo BATE (3-oji vieta, 2 tšk.) futbolininkams prieš dvi savaites kelių minučių pritrūko iki pirmosios pergalės ČL, bet Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo legionierius iš Turkijos Fatihas Tekke spėjo išlyginti rezultatą (1:1) ir padėjo Rusijos čempionams iškovoti pirmąją tašką varžybose (4-oji vieta).

Abi komandos jau, matyt, susitaikė su mintimi, kad tęsti dalyvavimą ČL turnyre galimybių beveik nėra, todėl baltarusiai ir rusai tarpusavio akistatoje ir spręs, kam toliau žaisti UEFA taurėje, o kam pasirodymas Europoje šį sezoną jau bus baigtas.

Rungtynės Sankt Peterburgo „Petrovskij“ stadione prieš dvi savaites buvo įdomios ir gyvos, žavėjo atviru futbolu ir gausybe progų. BATE tada pirmavo po Pavelo Nechajčiko įvarčio 52-ąją minutę, o iki išlyginamo įvarčio „Zenit“ futbolininkai dukart kamuoliu pataikė į virpstą ir sykį į skersinį.

Mažai kas abejoja, kad „brolių slavų“ dvikova vėl bus intriguojanti.

„Juventus“ – „Real“

Šių klubų dvikovos bet kokiame turnyre visada būna principingos ir kovingos. Tai amžini varžovai ir jokiomis aplinkybėmis nenusileis vieni kitiems.

„Juventus“ turnyro lentelėje turi nežymią vieno taško persvarą (7-6) prieš „Real“ dėl pergalės Turine (2:1 - Alessandro Del Piero, Amauri ir Ruudo Van Nistelrooy įvarčiai), bet futbolo specialistai beveik neabejoja, kad dvi pirmąsias vietas grupėje užims abu Europos futbolo didmeistriai.

Vokiečio Berndo Schusterio vadovaujamas „Real“, ČL turnyre dalyvaujantis 13-ąjį kartą, šį sezoną 2:0 įveikė BATE (Sergio Ramoso ir R. Van Nistelrooy įvarčiai) 2:1 nugalėjo „Zenit“ (Tomašas Hubočanas į savo vartus ir R. Van Nistelrooy). „Juventus“ varžybų starte sužaidė lygiosiomis 2:2 su BATE (du Vincenzo Iaquinta įv.) ir 1:0 laimėjo prieš „Zenit“ (A. Del Piero).

„Juventus“ veteranas A. Del Piero nemato priežasčių, kodėl jo klubas negalėtų iškovoti pergalės ir Madrido „Santiago Bernabeu“ stadione.

„Pergalė prieš „Real“ būtų puikus atpildas už mūsų pastarojo meto sunkų darbą, rodomą iniciatyvą aikštėje ir, tiesiog, mūsų demonstruojamą gerą bei gražų futbolą“, - A. Del Piero žodžius cituoja oficiali „Juventus“ svetainė internete.

„Real“ jau 9-ose rungtynėse iš eilės praleidžia bent po vieną įvartį, o tai rodo esant tam tikrų problemų jų gynybos sistemose. Praėjusį sekmadienį lygiosios 1:1 su „Almeria” - dar vienas to įrodymas. O juk dar neseniai madridiečių patikima gynyba buvo liaupsinama visoje Europoje.

Italijos rinktinės ir „Real“ gynybos ramstis Fabio Canavaro nemėgsta žaisti su savo buvusiu klubu.

„Mes jau pralaimėjome „Juventus“ klubui išvykoje prieš dvi savaites ir man tai nepatinka. Aš apskritai nemėgstu žaisti su italų komandomis, - pabrėžė 35-erių „Real“ gynėjas. – Mes privalome laimėti šią dvikovą Madride. Be jokios abejonės“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją