DELFI pristato ČL trečiadienio poras.

A grupė

„Bordeaux“ – Klužo „CFR Cluj“

Londono „Chelsea“ – „AS Roma“

Anglijos „Premier“ lygos lyderis Londono „Chelsea“ klubas po praėjusio šeštadienio įspūdingos pergalės 5:0 prieš „Middlesbrough“ komandą yra pakilios nuotaikos. Juolab, kad „aristokratai“ lengvai laimi ir be savo žvaigždžių, tokių kaip Michaelis Ballackas ar Didier Drogba.

Brazilų trenerio Luizo Felipe Scolari vadovaujami „mėlynieji“ su „AS Roma“ žais savo „Stamford Bridge“ stadione, kur beveik nepralaimi. Čia jie įtikinamai sutriuškino ir prancūzų „Bordeaux“ (4:0).

„AS Roma“ ekipai (3 tšk.), kuriai nesiseka ir Italijos „Serie A“, ir ČL (pralaimėjimas 1:2 namuose Klužo ekipai italų žiniasklaidoje buvo įvertintas, kaip didžiulė gėda) būtinus 3 taškus kovoje dėl išlikimo iškovoti Londone bus labai sunku. Pastarajame Italijos pirmenybių ture ji beviltiškai 0:4 pralaimėjo Milano „Inter“ komandai.

Rumunų „Cluj“ klubo pergalė prieš „AS Roma“ 2:1 ir lygiosios 0:0 su Chelsea“ ankstesniuose ČL turuose turi būti, tarsi, pavojaus skambutis „Bordeaux“. Prancūzai pralaimėjo dvejas pirmąsias turnyro rungtynes (0:4 „Chelsea“ ir 1:3 „AS Roma“) ir yra ties visiška bedugnės riba.

B grupė

Milano „Inter“ - Famagustos „Anorthosis“

Atėnų „Panathinaikos“ – Bremeno „Werder“

B grupės lyderiai „Anorthosis ir „Inter“ trečiadienį žais Milane. Vieną didžiausių staigmenų šio sezono ČL pateikę „Anorthosis“ ir italų grandai yra surinkę po 4 taškus, o jų įvarčių santykis vienodas – 3:1.

Treneris Temūris Kecbaja yra laikomas Kipro čempionų stebuklo autoriumi. 2002 m. gruzinas tapo „Anorthosis“ žaidėju, o po dvejų metų ėmė treniruoti šią ekipą. Trečiadienį 40-mečio T. Kecbajos laukia dvikova su vienu geriausiu Europos trenerių portugalu Jose Mourinho.

T. Kecbaja jaudinasi ne tik dėl Kipro futbolo, bet ir dėl savo šeimos likimo Abchazijoje.

„Mano šeima gyveno Abchazijoje ir per karą su Rusiją prarado viską, - T. Kecbaja prisipažino „BBC Sport“ laidai. – Aš noriu, kad Gruzijos žmonės didžiuotųsi mano pergalėmis ČL".

Famagustos miestelio, kuriame gyvena mažiau negu 40 tūkst. žmonių, futbolo klubas (biudžetas - 5 mln. eurų) sužaidė lygiosiomis su „Werder“ 0:0 ir įveikė “Panathinaikos“ 3:1.

T. Kecbaja iniciatyva, praėjusią vasarą „Anorthosis“ vadovai nupirko 12 naujokų iš viso pasaulio. Garsiausi jų: brazilų puolėjas Savio, Albanijos rinktinės vartininkas Arinas Beqajus, prancūzų saugai Cedricas Bardonas ir Vincent’as Labonas, olandų gynėjas Jeffrey Leiwakabessy, graikas Traianos Dellas, portugalai Paulo Costa ir Andre Tiquinho ir lenkų puolėjas Lukaszas Sosinas.

Kitose grupės rungtynėse susitinka Brėmeno „Werder“ (2 tšk.) ir Atėnų „Panathinaikos“ (0 tšk.).

Po dviejų pralaimėjimų (0:2 „Inter“ ir 1:3 „Anorthosis“) „Panathinaikos“ klubo treneriai ir žaidėjai turėtų jausti milžinišką psichologinį spaudimą, nes Graikijoje nevertinami „nevykėliai“.

„Werder“ abu mačus baigė lygiosiomis (0:0 su „Anorthosis“), o sėkme gal ir galima būtų vadinti tik iškovotą tašką (1:1) Milano „San Siro“ stadione prieš tris savaites . Per pastarąją šių varžovų dvikovą 2005/06 m. sezono ČL turnyre „Panathinaikos“ klubas namuose įveikė „Werder“ ekipą 2:1, bet Brėmene triuškinamai pralaimėjo 1:5.

C grupė

FC „Basel“ – „Barcelona“

Donecko „Šachtar“ – Lisabonos „Sporting“

„Barcelona“ klubui puikiai sekasi ČL. Katalonai po dvejų rungtynių yra iškovoję maksimalią 6 taškų sumą (3:1 pergalė namuose prieš „Sporting“ ir 2:1 laimėjimas išvykoje prieš „Šachtar“) ir trečiame ture ketina savo sąskaitą pasipildyti dar 3 taškais. Tikėtina, kad problemų „Barca“ futbolininkams neturėtų iškilti, nes trečiadienį katalonų varžovė bus kukli savo pasiekimais Europoje šveicarų „FC Basel“ ekipa, kol kas šiose varžybose dar nesurinkusi taškų (du pralaimėjimai 1:2 „Šachtar“ ir 0:2 „Sporting“).

Kitame C grupės mače Donecko „Šachtar“ namuose žais su Lisabonos „Sporting“. Abi komandos turi po 3 taškus, nes abi nugalėjo Bazelio ekipą atitinkamai 2:1 ir 2:0.

D grupė

Madrido „Atletico“ – „Liverpool“

Eindhoveno PSV – „Marseille“

D grupėje susitinka du lyderiai. „Liverpool“ dabar puikios formos ir Anglijos čempionate, ir ČL, o „Atletico“ geriau sekasi Europoje, negu tėvynėje. Madrido komanda yra neprognozuojama, ypač savo „Vincente Calderon“ arenoje.

Nors „Atletico“ Ispanijos lygoje pralaimėjo trejas rungtynes iš eilės, madridiečiai dėl geresnio įvarčių (+4) santykio lenkia „Liverpool“ (+3) ČL turnyro lentelėje (abu surinko po 6 tšk.).

Po „Liverpool“ fanų spaudimo UEFA pakeitė savo sprendimą šias rungtynes žaisti už 300 km nuo Madrido dėl ankstesnių „Atletico“ gerbėjų rasistinių išpuolių.

„Atletico“ treneris Javieras Aguirre sako, kad jo auklėtiniai privalo atsigauti po šeštadienio skaudaus pralaimėjimo Madrido derbyje „Real“ klubui 1:2, kai lemiamą įvartį amžini „Atletico“ priešai įmušė tik po 11 metrų baudinio, jau per teisėjo pridėtą laiką.

„Nuo dabar mes privalome galvoti tik apie rungtynes su „Liverpool“ klubu, kuris yra puikios formos po eilinės pergalės „Premier“ lygoje 3:2 prieš „Wigan, - kalbėjo J. Aguirre. – Mūsų aistruoliai ir jų palaikymas ir yra tai, kas privalo motyvuoti vyrus pergalei".

„Atletico” – „Liverpool” mūšyje veikiausiai nebus lauktos dviejų puolėjų Sergio Aguero („Atletico”), pravardžiuojamo „El Kun”, ir Fernando Torreso, vadinamo „El Nino”, tarpusavio dvikovos.

„Atletico” vadovai nutarė leisti pailsėti 20-mečiui S. Aguero. Madridiečių treneris J. Aguirre po treniruotės pareiškė, kad jo komandos sudėtyje bus net 8 pakeitimai. Futbolo strategas iš Meksikos mano, kad rinktinei atstovavusiam jaunajam argentiniečiui S. Aguero kol kas trejos rungtynės per savaitę yra per didelis krūvis.

„Atletico” trenerių štabas tikisi, kad „Liverpool” gynybą sėkmingai drąskys gynėjas Luisas Perea, saugas Maniche ir puolėjas Diego Forlanas.

Tuo tarpu 24-erių metų F. Torresas, praėjusiais metais iš Madrido persikėlęs į Liverpulį, per pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Belgija susižeidė ir negalės žaisti dvi savaites.

F. Torresui „Atletico“ savininkai siūlė stebėti rungtynes iš svarbių asmenų ložės (VIP), bet „Liverpool“ treneris Rafaelis Benitezas pareiškė, kad žaidėjas liks gydytis Anglijoje.

Kitoje poroje Olandijos mieste Eindhovene jėgas išmėgins vietos PSV ir Marselio „Olympique“ ekipa.

PSV stebėtinai nedominuoja šį sezoną Olandijos nacionalinėje lygoje, o Marselio klubas po dviejų iš eilės nesėkmių ČL (vienodu rezultatu 1:2 „Liverpool“ ir „Atletico“) turi stengtis gelbėti Prancūzijos klubinio futbolo prestižą Europoje.

„Olympique“ vyriausias treneris Ericas Geretsas mano, kad mačas su PSV – paskutinė galimybė patekti į kitą etapą.

„Nepritariu, kad PSV silpniausia grupės komanda, – teigia belgų treneris, kuriam vadovaujant Eindhoveno ekipa per 10 metų 8 kartus tapo Olandijos čempionais. - Jei mes laimėsime trečiadienį, dar turime šansą užimti antrą vietą grupėje, bet iš bėdos mus tenkintų ir trečioji pozicija“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją