Už Pasaulio olimpinių komitetų Vykdomojo komiteto nario perrinkimą naujai kadencijai atvirame balsavime vienbalsiai pasisakė 81 rinkimuose dalyvavęs LTOK generalinės asamblėjos narys. Daugiau kandidatų pasiūlyta nebuvo.

LTOK viceprezidentais perrinkti Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas ir Vytas Nėnius. Vytautas Zubernis perrinktas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto generaliniu sekretoriumi. Donatas Kazlauskas išrinktas LTOK iždininku.

Ar kadencija jau paskutinė, pasakys po 3 metų

„Kaip sakė Čingischanas - jeigu bijai - nepradėk, jeigu pradėjai – nebijok. Jei pradėjau, tai aš nieko nebijau“, - po perrinkimo žurnalistams sakė A. Poviliūnas. A. Poviliūnas aiškino, kad balsavimo rezultatai jo nenustebino, tačiau prisipažino prieš keturis mėnesius galvojęs apie pasitraukimą. „Maniau, kad 20 metų tarpas jau yra etapas ir galbūt jau reikia baigti, tačiau kai kolegos, žinomi sporto žmonės paakino toliau darbuotis ir naštą nešti dar 4 metus... Man tas pasitikėjimas yra malonus, negaliu slėpti, aš atsakingai dirbu tuos darbus ir, viliuosi, kartu su išrinktais Vykdomojo komiteto kolegomis mes deramai padirbėsime, kad Lietuvos žmonės džiaugtųsi Lietuvos olimpiečių rezultatais”, - kalbėjo A. Poviliūnas. Tačiau, pasak jo, LTOK veiklą reikia vertinti ne tik pagal dalyvavimą olimpiadose – LTOK vykdo olimpinio švietimo programas, Olimpinės akademijos veiklą, dirba su veteranais.

Visam tam reikia sukaupti lėšas, o per 20 metų, pasak A. Poviliūno, tiesiogiai iš valstybės biudžeto lėšų negauta. Dėl to būtinas darbas su rėmėjais.

„Man dirbti olimpiniame sąjūdyje yra didelė garbė ir didelis malonumas, tačiau pirma – didelė atsakomybė. Tiek metų pradirbęs žinau, kad bet koks pralaimėjimas, nors tiesiogiai tu neatsakingas, liečia tave“, - aiškino LTOK vadovas.

A. Poviliūnas sakė labiausiai besidžiaugiantis, kai sekasi šalies sportininkams ir sporto žmonėms. „Pagyras mano atžvilgiu priimu kaip pagyras LTOK ir šauniam kolektyvui, su kuriuo dirbame“, - teigė jis.

Ar ši kadencija bus paskutinė, A. Poviliūnas pažadėjo išduoti likus metams iki Londono olimpinių žaidynių. A. Poviliūno nuomone, žmogus į LTOK vadovo postą turi būti ruošiamas iš anksto, kad nebūtų naujokas tarptautinėse arenose. „Nenoriu, kad išėjus man būtų lengvas chaosas. Jaučiu tam tikrą atsakomybę, ką paliksiu po savęs ir kas bus po to“, - kalbėjo LTOK vadovas.

Visos kadencijos, pasak A. Poviliūno, buvo savotiškai įdomios, tačiau geriausia jis įvardijo paskutinę.

Vykdomajame komitete – 3 moterys

Penktadienį išrinkti ir nauji LTOK Vykdomojo komiteto nariai. Jais tapo Vida Vencienė, Valentinas Paketūras, Eimantas Skrabulis, Daina Gudzinevičiūtė, Albinas Grabnickas, Mindaugas Balčiūnas ir Lina Kačiušytė. Beveik visų jų kandidatūroms pritarta vienbalsiai.

A. Poviliūnas džiaugėsi, kad komitete bus trys moterys ir visos jos – olimpinės čempionės.

Penktadienį taip pat surengta LTOK generalinės asamblėjos ataskaitos sesija bei išrinkta nauja LTOK revizijos komisija.

LTOK generalinei asamblėjai priklauso 102 LTOK nariai, 25 LTOK garbės nariai bei vienas LTOK garbės sekretorius.

LTOK generalinę asamblėją sudaro po 2 olimpinių sporto šakų federacijų atstovus ir po 1 atstovą iš kitų pripažintų sporto organizacijų, LTOK atkūrimo grupės nariai, olimpiniai čempionai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją