FIFA atstovas spaudai praėjusią savaitę taip pat tvirtino, kad jei iki nustatyto laiko Lenkija nepanaikins FIFA įstatams prieštaraujančių sąlygų, atrankos į pasaulio čempionatą rungtynės š. m. spalio 11 d. su Čekija ir spalio 15 d. su Slovakija neįvyks ir Lenkijos varžovams bus skirtos pergalės rezultatu 3:0.

Praėjusį pirmadienį Lenkijos sporto ministro Miroslawo Drzewieckio prašymu arbitražo teismas dėl įtarimų korupcija nušalino Lenkijos futbolo sąjungos valdybą ir perdavė valdymą paskirtam administratoriui.

FIFA ir UEFA, kurių taisyklės neleidžia šalies valdžiai kištis į sporto valdymą, atstovai pareiškė nepripažįstantys naujai paskirto Lenkijos futbolo sąjungos administratoriaus Roberto Zawlockio. Varšuva buvo įspėta, kad rizikuoja netekti galimybės kartu su Ukraina rengti 2012 m. Europos futbolo čempionato.

UEFA atstovai penktadienį pranešė, kad šiuo klausimu jie visiškai palaiko FIFA poziciją.

Vis dėlto, FIFA prezidentas Seppas Blatteris pirmadienį pripažino, kad Lenkija nesusilauks jokių sankcijų, nes šalies futbolo asociacija pasiekė susitarimą su Lenkijos Vyriausybe, praneša „Reuters“.

Atstatydintas Lenkijos futbolo sąjungos vadovas Michelas Listkiewiczius agentūrai AP pirmadienį pranešė, kad jam ir Lenkijos sporto ministerijai pavyko surasti kompromisą. „Gavome labai gerą pasiūlymą, kuris leis abiems pusėms pasiekti garbingą išeitį iš susidariusios situacijos. Sprendimas numato esminius pokyčius sąjungos veiklą reguliuojančiuose įstatymuose“, - žurnalistams teigė M. Listkiewiczius.

„Mes gavome laiškus ir dokumentus, kuriuose matyti, kad buvo pasiektas susitarimas tarp Lenkijos futbolo asociacijos ir šalies Vyriausybės, - reporteriams Briuselyje pirmadienio popietę kalbėjo S. Blatteris. - Jeigu šis susitarimas antradienį įsigalios, mums tai bus pakankamas argumentas netaikyti Lenkijai jokių sankcijų“.

FIFA taip pat pažymėjo, kad „Lenkijos veiksmai bus įdėmiai stebimi ir situacija bus dar kartą išnagrinėta FIFA valdybos komiteto posėdyje, kuris spalio 23-24 dienomis vyks Ciuriche“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją