"Tačiau reikia pasidžiaugti, jog matėme gražų spektaklį, kuriame vieną pagrindinių vaidmenų atliko Lietuvos dviratininkės. Mūsiškės nebuvo šešėlyje, o kovojo, atiduodamos visas jėgas", - pažymėjo V. Konovalovas.

Jo nuomone, šiemet Lietuvos dviratininkėms paprasčiausiai pritrūko sėkmės.

"Visas jėgas atidavėme tam, kad išlaikytume tą atotrūkį. Niekas nebuvo suinteresuotas, kad lenktynių pradžioje susiformavusi grupelė nuvažiuotų iki finišo, nes žinojo, jog tokiu atveju Diana Žiliūtė sprinte būtų neįveikiama. Todėl grupė buvo užvesta darbui, o mūsų merginos stengėsi neleisti varžovėms veržtis į priekį. Tam buvo skirtos visos jėgos. Kai "sunkioji artilerija" pradėjo savo darbą, mūsų merginos jau buvo išsekusios, todėl nebebuvo šansų užsikabinti, - teigė ilgametis Lietuvos rinktinės treneris.

"Mūsų korta šį kartą nelaimėjo, tačiau apskritai esu patenkintas savo ekipos dviratininkių darbu. Komanda labai dėkinga jaunosioms Rasai Leleivytei ir Ingai Čilvinaitei, kurios atidavė visas jėgas, stabdydamos grupę. Gaila, kad baigiantis lenktynėms Editai Pučinskaitei ir Modestai Vžesniauskaitei nepavyko prisijungti prie atitrūkusios grupelės. Joms paprasčiausiai nebeužteko jėgų".

Įpusėjus lenktynėms Lietuvos rinktinės stovykloje nuotaika buvo nebloga. V. Konovalovas sakė, kad prieš startą buvo prognozuota, jog gali įvykti ankstyvas atotrūkis, panašiai kaip per jaunimo (iki 23 metų) lenktynes.

"Mes aptarėme tokį variantą, nes moterų lenktynių stilius pasaulio pirmenybėse būna panašus į jaunimo lenktynių stilių. Todėl komandai patarėme stengtis būti priekyje nuo pat varžybų pradžios, - teigė V. Konovalovas. - Ankstyvas pabėgimas mums nebuvo staigmena. Buvome aptarę, kad didesnės grupelės atitrūkimo atveju viena mūsų sprinterė - D. Žiliūtė arba R. Leleivytė - stengtųsi patekti tarp atitrūkusių dviratininkių, o jei būtų nutolusios 3-4 dviratininkės, tai toje grupelėje turėtų būti E. Pučinskaitė ar Jolanta Polikevičiūtė".

Iškart po lenktynių Lietuvos stovykloje buvo liūdna, tačiau tiek dviratininkės, tiek treneriai gana greitai susitaikė su tuo, kad nepavyko iškovoti medalio.

"Liūdna, bet žinau, kad padariau viską, ką galėjau. Šeštoji vieta man nėra aukšta, tačiau džiaugiuosi, kad dalyvavau varžybose ir kažką nuveikiau. Pagal šios dienos savijautą vieta turėjo būti aukštesnė", - po finišo sakė D. Žiliūtė.

"Lenktynės buvo sunkios ir įtemptos. Daug kas norėjo laimėti. Ką jau padarysi - nepavyko. Kažkam tenka šeštoji, o kažkam - aštuonioliktoji vietos, - apgailestavo E. Pučinskaitė. - Iškovoti medalį pasaulio čempionate ne taip lengva. Jeigu būtų nesunku, tai visada laimėtume. Nėra taip viskas paprasta, nes pasaulio čempionate lygis labai aukštas".

1999 metų pasaulio čempionė teigė, kad Varezės trasa buvo palanki Dianai, kuri buvo gerai pasirengusi čempionatui, ir iki paskutiniojo rato viskas klostėsi gerai.

"Situacija lenktynėse mums buvo labai gerai susiklosčiusi. Diana ir Jolanta buvo atitrūkusios, o mes stabdėme grupę. Deja, paskutiniajame rate viskas apsivertė. Jeigu lenktynių pradžioje atitrūkusi dviratininkių grupė būtų išlaikiusi atotrūkį iki finišo, tai medalį būtume turėjusios", - teigė E. Pučinskaitė.

Editai pasaulio čempionato trasa nebuvo labai palanki. "Čia buvo trumpi kalniukai, o man labiau būtų tikę ilgi ir šiek tiek statesni", - sakė 32-ejų metų Lietuvos dviratininkė, užėmusi 18-ąją vietą.

"Labai gaila, kad grupė su dviem lietuvėmis neatsilaikė. Diana labai gerai jautėsi trasoje ir turėjo galimybių kovoti dėl aukščiausių vietų", - sakė kita Lietuvos moterų dviračių rinktinės narė 24-erių metų M. Vžesniauskaitė, kuri užėmė 32-ąją vietą. - Dirbome, kiek galėjome, bet įvyko taip, kaip įvyko. Nieko nepadarysi".

V. Konovalovas po varžybų optimistiškai kalbėjo apie Lietuvos moterų dviračių rinktinės ateitį.

"Manau, kad mūsų šalies moterų dviračių sporto perspektyvos pakankamai geros. Turime pajėgių jaunų dviratininkių. Tai rodo pastarųjų metų jaunimo ir jaunių čempionatų rezultatai. Reikia dėti visas pastangas jų meistriškumui kelti, - pažymėjo V. Konovalovas. - Į moterų elito gretas pamažu įsilieja R. Leleivytė, Daiva Tušlaitė, Aušrinė Trebaitė. Šios merginos dar tars savo žodį".

V. Konovalovas pasidžiaugė, kad pastaruoju metu yra iš ko rinktis sudarant rinktinę, kurioje šiemet per pasaulio čempionato grupines lenktynes buvo net septynios dviratininkės. Į grupinių lenktynių komandą dar pretendavo D. Tušlaitė ir E. Vilūnaitė bei dar kelios dviratininkės.

"Gana sudėtinga atrinkti dviratininkes pasaulio čempionatui, nes yra nemažai kandidačių. Labai gerai, jog turime iš ko pasirinkti. Svarbiausia, kad sulauktume mažiau priekaištų, o daugiau pagalbos, nes labai daug ką darome iš entuziazmo, - tvirtino V. Konovalovas. - Buvo laikai, kai medalių iškovodavome kiekvienais metais. Prie to daugelis priprato, todėl žemesnės vietos už prizines Lietuvoje mažai ką bedžiugina".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją