"Turėtų būti labai stipri, pasaulinio lygio komanda, kurios biudžetą kitais metais turėtų sudaryti 4-5 mln. eurų, - sakė I. Konovalovas. Pasak lietuvio, jo naujos sutarties finansinės sąlygos yra šiek tiek geresnės nei buvo kontrakte su "Credit Agricole".

"Cervelo" - garsi dviračių gamintoja iš Kanados. Ignatas prisipažino, kad jis seniai svajojo patekti į tokią komandą, kurios nariai lenktyniauja šios kompanijos dviračiais. "Kai atsirado galimybė pasirašyti sutartį su šia komanda, ilgai nesvarsčiau", - teigė I. Konovalovas.

2007 metų Europos jaunimo (iki 23 metų) vicečempionas sakė, kad komandos pavadinimas dar gali pasikeisti, nes vyksta derybos su potencialiais rėmėjais.

"Cervelo" komandoje bus ne tik C. Sastre, bet ir šešių "Tour de France" etapų nugalėtojas norvegas Thoras Hushovdas, britas Jeremy Huntas. "Manau, kad su tokiais dviratininkais turėtume dalyvauti visose svarbiausiose daugiadienėse lenktynėse. Dėl to džiaugiuosi, nes kitais metais norėčiau išbandyti jėgas prestižinėse "Giro d'Italia" arba "Vuelta a Espana" lenktynėse", - sakė I. Konovalovas.

Lietuvos dviratininkas šiemet atstovavo Prancūzijos komandai "Credit Agricole", tačiau šios komandos kitą sezoną nebebus - neatsirado rėmėjų kitiems metams.

"Gaila, kad taip viskas susiklostė. Iširo bene ilgiausiai egzistavusi dviračių komanda. Apie komandos išformavimą mums buvo pranešta rugpjūčio 1 dieną. Ši žinia mus nuliūdino ir šiek tiek sukrėtė, - sakė I. Konovalovas, kuris su "Credit Agricole" buvo pasirašęs sutartį pagal formulę "1+1". - Negerai visam dviračių sportui, kad tokia komanda iširo. Bet kiek žinau, beveik visi dviratininkai iš "Credit Agricole" jau susirado naujas komandas. Gaila tik aptarnaujančio personalo - treneriams, mechanikams ir masažuotojams kitą komandą susirasti daug sunkiau".

Šiuo metu pasaulio čempionate Varezėje (Italija) dalyvaujantis 22-ejų metų dviratininkas sakė, kad pirmuoju sezonu profesionalų komandoje yra patenkintas.

"Metai prasidėjo neblogai. Teko dažnai dalyvauti varžybose. Tik nepatiko dažnos ir ilgos kelionės: iš pradžių lenktyniavau Katare, po to turėjau vykti į varžybas JAV, o po lenktynių Kalifornijoje praėjus savaitei jau myniau pedalus Dramblio Kaulo Krante. Po tokių kelionių šiek tiek išsimušiau iš vėžių, - pasakojo šių metų Lietuvos atskiro starto lenktynių čempionas. - Sėkmingiausias man buvo birželio mėnuo: laimėjau daugiadienių lenktynių "Tour de Luxembourg" etapą, galutinėje įskaitoje buvau ketvirtas bei nugalėjau jaunimo įskaitoje ir tapau aktyviausiu dviratininku".

Po Lietuvos čempionato Ignatas pradėjo rengtis Pekino olimpinėms žaidynėms, kurių grupinėse lenktynėse užėmė 29-ąją vietą. "Likau patenkintas savo pasirodymu Pekine. Geriau tikrai negalėjau. Atidaviau visas jėgas", - pabrėžė Lietuvos dviratininkas.

Pasaulio čempionato atskiro starto lenktynėse ketvirtadienį I. Konovalovas pranoko 20 varžovų ir užėmė 37-ąją vietą. Beje, Ignatą trasoje automobiliu lydėjo mama Laima (Seulo olimpinių žaidynių dviračių varžybų prizininkė), tėvas Valerijus (Lietuvos moterų dviračių rinktinės vyriausiasis treneris), sesuo Irma bei treneris Algis Buividas.

I. Konovalovas po varžybų sakė, kad jam nepavyko gerai pasirengti šiam čempionatui.

"Po Pekino olimpinių žaidynių pasirengimas pasaulio čempionatui nebuvo toks, kokio norėjau ir kaip buvo suderinta su "Credit Agricole" komanda iš anksto", - sakė I. Konovalovas.

Pirmą kartą pasaulio čempionate vyrų varžybose dalyvaujantis lietuvis sekmadienį turėtų startuoti ir 260,25 km grupinėse lenktynėse.

"Tikiuosi pasiekti finišą. Manau, kad maždaug trečdalis dalyvių, jei ne daugiau, nebaigs distancijos, - prognozavo I. Konovalovas. - Daug kas priklausys, kokią taktiką pasirinks grupė. Jeigu leis kam nors atitrūkti, o po to ramiai važiuos, tai man tai bus palanku. Startuoju vienas, todėl daug tikėtis negaliu, ir ypatingų užduočių neturiu. Jei ir būčiau tarp favoritų, tai norint laimėti vienam, reikėtų būti visa galva aukštesniam už visus", - tvirtino garsios dviratininkės ir dviračių trenerio sūnus.

Po pasaulio čempionato I. Konovalovui dviračių sezonas bus baigtas. Spalio mėnesį Prancūzijoje rengiamas "Credit Agricole" komandos atsisveikinimo vakaras, tačiau lietuvis jame nedalyvaus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją