Antrajame techniškos, greitos ir fiziškai stiprios olandės išlaikė tempą ir įmušė dar tris įvarčius.

„Padarėme daug apmaudžių klaidų. Dauguma praleistų įvarčių – vaikiški“, - po rungtynių teigė Lietuvos rinktinės vadovas Vitalijus Mitrofanovas.

Pasak jo, Lietuvos ir Nyderlandų rinktinių pajėgumo nėra ko lyginti.

„Tai yra tradicija, sistema, dirbama yra ilgus metus. Olandijoje vien registruotų žaidėjų yra 80 tūkstančių, tad jie turi iš ko rinktis. Jų žaidėjos yra profesionalės – žaidžia klubuose, gauna atlyginimą. Tuo tarpu mes futbolininkes pasiimame praktiškai „nuo mokyklos suolo“, renkamės iš žaidžiančių Lietuvos čempionate“.

Pasak rinktinės vadovo, Lietuvos futbolininkės nusileido priešininkėms ir pagal amžių – beveik visos olandės yra 1990 metų gimimo, tuo tarpu net aštuonios mūsų žaidėjos yra gimusios 1992 metais.

Kitas rungtynes rugsėjo 27 d. Lietuvos rinktinė žais su ispanėmis. Pasak V. Mitrofanovo, lengvo žaidimo taip pat nesitikima, mat Ispanijos merginų U-19 rinktinė pastaruosius penkerius metus patenka į geriausiųjų Europos rinktinių ketvertuką. Ispanių pajėguma liudija ir rungtynių su Kipro futblininkėmis rezultatas – 9-0.

„Pirmoje atrankos į Europos čempionatą stadijoje kiekvienoje grupėje būna panaši situacija: yra dvi itin stiprios komandos, laiminčios triuškinamais skirtumais ir dvi silpnesnės, kovojančios dėl trečiosios vietos. Mūsų grupėje tai Lietuvos ir Kipro rinktinės. Vis dėlto reikia žaisti, stengtis, tai yra gera patirtis“, - konstatavo rinktinės vadovas.

Turnyro rezultatai ir tvarkaraštis:

2008.09.25

Ispanija - Kipras 9:0 (3:0);

Lietuva - Nyderlandai 0:7 (0:4);

2008.09.27

12:00 val. Nyderlandai - Kipras (Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas);

15:00 val. Ispanija - Lietuva (Marijampolė);

2008.09.30

14:00 val. Nyderlandai - Ispanija (Kauno S. Dariaus ir S. Girėno stadionas);

14:00 val. Lietuva - Kipras (Marijampolė).