Sero Alexo Fergusono vadovaujamai ekipai nepadėjo ir tai, kad antrajame kėlinyje aikštėje pasirodė po traumos atsigavęs bene geriausias pasaulio futbolininkas Cristiano Ronaldo. Portugalas buvo aktyvus ir sukūrė kelias progas savo komandos draugams, tačiau jos įvarčiais nesibaigė.

Itin arti tikslo besibaigiant mačui buvo gynėjas Jonny Evansas, kurio griūnant galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į vartų virpstą.

Lygiai tiek pat - vos kelių centimetrų - 59-ą minutę pritrūko ir geriausios progos neišnaudojusiai svečių komandai, bet po Guille Franco bandymo kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją.

Tokiu pat rezultatu 0:0 baigėsi ir kita E grupės dvikova Glazge, kur vietos "Celtic" nesugebėjo palaužti "Kauno" skriaudimo "Aalborg" klubo.

Ir škotai gali kaltinti tik patys save - pirmojo kėlinio pabaigoje Barry Robsonas nesugebėjo realizuoti 11 metrų baudinio, kurį atrėmė vartininkas Zaza.

Negana to, danai dvikovą baigė dešimčia žaidėjų, kuomet 79-ą minutę iš aikštės buvo išvytas Michaelas Beauchampas, bet ir tai nepadėjo šeimininkams pelnyti pergalingo įvarčio.

Tik pačioje mačo pabaigoje nuo pralaimėjimo Kijeve išsigelbėjo Londono "Arsenal" ekipa, su vietos "Dinamo" sužaidusi lygiosiomis 1:1.

Ukrainiečiai pirmavo po teisėjo skirto abejotino 11 metrų baudinio, kurį po Bacary Sagna pražangos realizavo Ismaelis Bangoura. Nepaisant to, antrojo kėlinio pabaigoje po žemo Theo Walcotto perdavimo pusiausvyrą atstatė gynėjas Williamas Gallas.

Dramatiškai lygiąsias išplėšė Prancūzijos čempionas "Lyon", sužaidęs 2:2 su Italijos "Fiorentina".

Svečiai pasibaigus pirmajam kėliniui po dviejų Alberto Gilardino tikslių smūgių pirmavo 2:0, tačiau šeimininkai nepasidavė ir antroje rungtynių dalyje išlygino skirtumą.

Iš pradžių, 73-ą minutę kontroversišką įvartį pelnė Fredericas Piquionne, kuriam perdavimą atlikęs Karimas Benzema išvengė nuošalės tik todėl, kad traumą patyręs vienas varžovų gynėjų gulėjo prie pat galinės linijos. Tai sukėlė italų pyktį ir nepasitenkinimą, bet aistras pavyko nuraminti.

Galiausiai 85-ą minutę "Lyon" pasiekė savo - po Juninho perdavimo nestabdydamas kamuolio jį į tinklą pasiuntė jaunasis K. Benzema.

Nesunkiai pirmuosius tris taškus pasiėmė Madrido "Real" klubas, Ispanijos sostinėje 2:0 nugalėjęs sensaciją iš Baltarusijos Borisovo BATE.

"Karališkosios" komandos futbolininkai nuo pat rungtynių pradžios atakavo ir sukūrė daugybę progų, kurių vieną realizavo gynėjas Sergio Ramosas, pasižymėjęs iš 7 metrų.

Baltarusiai taip pat nesnaudė ir kartą savo vartus teko gelbėti Ikerui Casillasui, atrėmusiam pavojingą varžovų smūgį galva.

Antrajame kėlinyje technišku smūgiu "Real" persvarą padvigubino ir dvikovos baigtimi neleido suabejoti Ruudas van Nistelrooy, o svečiai mačą baigė dešimčia žaidėjų, mat iš aikštės už šiurkščią pražangą buvo išvarytas Anri Khagushas.

Trečiadienio mačų rezultatai:

E grupė:

Glazgo "Celtic" 0 - 0 "Aalborg"

30' Barry Robson ("Celtic") nerealizavo 11 metrų baudinio

79' iš aikštės pašalintas Michael Beauchamp ("Aalborg")

"Man Utd" 0 - 0 "Villarreal"

F grupė:

"Lyon" 2 - 2 "Fiorentina"

12' [0 - 1] Alberto Gilardino

42' [0 - 2] Alberto Gilardino

73' [1 - 2] Frederic Piquionne

85' [2 - 2] Karim Benzema

Bukarešto "Steaua" 0 - 1 Miucheno "Bayern"

14' [0 - 1] Daniel van Buyten

G grupė:

Kijevo "Dinamo" 1 - 1 Londono "Arsenal"

64' [1 - 0] Ismael Bangoura (iš 11 m b.)

88' [1 - 1] William Gallas

"Porto" 3 - 1 Stambulo "Fenerbahce"

11' [1 - 0] Lisandro Lopez

14' [2 - 0] Lucho Gonzalez

29' [2 - 1] Daniel Guiza

90' [3 - 1] Lino

H grupė:

Turino "Juventus" 1 - 0 Sankt Peterburgo "Zenit"

74' [1 - 0] Alessandro Del Piero

Madrido "Real" 2 - 0 Borisovo BATE

11' [1 - 0] Sergio Ramos

57' [2 - 0] Ruud van Nistelrooy

62' iš aikštės pašalintas Anri Khagush (BATE).

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją