Tačiau visų futbolo ekspertų nuomonė vieninga – nors anglų komanda pateko į sudėtingą grupę, bet turėtų sėkmingai ir gana lengvai iškopti į kitą etapą. Beje, „Manchester United“ praėjusį sezoną Čempionų lygoje nepralaimėjo nė vieno mačo.

Cristiano Ronaldo trūkumas, žinoma, gali paveikti anglų žaidimą, bet „United“ treneris seras Alexas Fergusonas tikina, kad trečiadienį portugalas jau gali pasirodyti aikštėje.

A. Fergusonas džiaugiasi sugrįžusio Wayne‘o Rooney agresyvumu, o brazilas Andersonas pamažu pradeda pateisinti į jį investuotus didžiulius pinigus.

Mančesterio klubui negalės padėti susižeidęs Michaelas Carrickas ir diskvalifikuotas Paulas Scholesas, kyla abejonių ir dėl bulgaro Dimitaro Berbatovo sveikatos būklės.

Tuo tarpu „Villarreal“ klubas praėjusį sezoną Ispanijos „La Liga“ čempionate užėmė antrąją vietą ir aplenkė pačią „Barcelona“, o buvęs „United“ puolėjas Diego Forlanas buvo itin pastebimas nacionaliniame čempionate.

Prancūzų veteranas Robert’as Pires’as pastaruoju metu tampa „Villarreal“ lyderiu. Jis ispanų klubui padėjo įveikti 1:0 La Korunijos „Deportivo“ nacionaliniame „La Liga“ čempionate praėjusį sekmadienį.

34-erių metų R. Pires’as apie „Manchester United“ komandą po šešių sezonų praleistų Londono „Arsenal“ klube žino beveik viską, nes juk „raudonieji velniai“ buvo jo nuolatiniai varžovai „Premier“ lygoje.

R. Pires’as prognozuoja aršią kovą arba taip tik drąsina save.

„Mūsų varžovė viena geriausių Europos komandų. Kova bus intensyvi visoje aikštėje visas 90 minučių, - neabejoja prancūzas. - Daugumai „Villarreal“ klubo futbolininkų bus labai sunku išlaikyti susikaupimą visą dvikovą, bet norint teigiamo rezultato Mančesteryje, tai yra tiesiog privaloma“.

„Villareal“ treneris Manuelis Pellegrini, komandoje dirbantis penktus metus, skundžiasi galvos skausmais dėl ekipos sudėties parinkimo trečiadienio mūšiui „Old Trafford“ stadione.

„Esu patenkintas savo futbolininkų pasirengimu rungtynėms Mančesteryje, tačiau didžiulį nerimą man kelia gausybė traumų ir smulkių sužeidimų“, teigia - M. Pellegrini.

„Villarreral“ viltys puolime - Santiago Cazorla, Nihatas Kahveci ir Giuseppe Rossi, o Marcosas Senna buvo vienas geriausių „Euro 2008“ žaidėjų.

„Rungtynės su „United“ man bus ypatingos, - sako trejus metus Mančesteryje praleidęs 21-erių metų G. Rossi. – Tikiuosi man pavyks nustebinti buvusius darbdavius gražiu įvarčiu“.

G. Rossi iš „Manchester United“ klubo į „Villarreal“ komandą perėjo prieš dvejus metus už 10 mln. eurų ir per debiutinį sezoną Ispanijoje pelnė 11 įvarčių.

2006 m. „Villarreal“ eliminavo anglų „Everton“ klubą Čempionų Lygos atrankos varžybų etape ir tą sezoną pasiekė įspūdingų aukštumų – iškopė į turnyro pusfinalį, kur nusileido tik „Arsenal“ ekipai po dvejų rungtynių serijos.

Ispanų ekipa veikiausiai E grupėje užims antrąją vietą, laipteliu žemiau nustumsianti škotų Glazgo „Celtic“.

Kauno FBK „Kauno“ „skriaudikas“ danų „Aalborg“ stengsis iš visų jėgų įrodyti, kad jų atsiradimas grupės varžybose nėra atsitiktinumas, bet tikimybė, kad jie žais antrame etape - labiau teorinė.

Trečiadienio rungtynės istorijos perspektyvoje

E grupė

Manchester United – Villarreal

Tarpusavyje 2005 m. yra dukart sužaidę lygiosiomis - vienodu rezultatu 0:0.

„United“ iš savo grupės iškopia kiekvieną sezoną nuo 1996-97 m., išskyrus 2005-06 m., kai anglai grupėje užėmė paskutinę vietą. Tąsyk grupėje nugalėjo „Villarreal“.

„United“ laimėjo 12 pastarųjų ČL rungtynių namuose, o nepralaimėjo net 15-os. Paskutinį kartą jie „Old Trafford“ stadione pralaimėjo kaip tik trečiadienio varžovui – „Villarreal“ klubui.

„Villarreal“ per 12 ČL susitikimų pelnė vos 8 įvarčius, tačiau ir praleido tik 7.

„Villarreal“ keturis kartus susitiko su Anglijos klubais ČL, bet neįmušė varžovams iš šios šalies nė vieno įvarčio. Dviejų mačų pusfinalį „Villarreal“ ekipa Londono „Arsenal“ klubui pralaimėjo bendru rezultatu 0:1.

Celtic – Aalborg

Anksčiau tarpusavyje nėra susitikę.

„Celtic“ pralaimėjo tris pastaruosius ČL mačus, bet namuose patyrė tik vieną nesėkmę per 12 rungtynių.

„Celtic“ namuose įveikė Danijos klubus 4 kartus iš 5 galimų.

„Aalborg“ pralaimėjo visas trejas rungtynes išvykose, kai dalyvavo ČL turnyre prieš 13 metų. Tada „Aalborg“ pakeitė UEFA vadovų iš varžybų pašalintą Kijevo „Dinamo“.

„Aalborg“ nėra žaidę su priešininkais iš Škotijos, bet dukart nusileido kitoms Didžiosios Britanijos komandoms.

F grupė

Steaua – Bayern

Tarpusavyje yra susitikę dukart 1972 m. ir abi dvikovos baigėsi taikiai - 1:1, Bukarešte bei 0:0 Miunchene.

„Steaua“ yra laimėjusi vos 4 ČL turnyro rungtynes iš 30 ir pralaimėjo visas 11 paskutiniųjų. Rumunams 5 sykius nepavyko patekti į kitą etapą.

„Steaua“ nėra nugalėjusi jokios Vokietijos komandos 50 pastarųjų metų. Paskutinį kartą jie pergalę šventė 1957 m., kai klubas dar vadinosi CCA. Jie tada laimėjo prieš Dortmundo „Borussia“ 3:1.

„Bayern“ vieši Rumunijoje po 25 metų pertraukos. Bavarai šioje Balkanų šalyje nepralaimi, o 1982 m. Europos taurės turnyro ketvirtfinalyje įveikė Krajovos „Universitatae“ klubą 2:0.

„Bayern“ nedalyvavo ČL praėjusį sezoną, bet pasiekė UEFA taurės turnyro pusfinalį. Tačiau vokiečiai Europoje negali iškovoti pergalės penkeriose pastarosiose rungtynėse.

Lyon – Fiorentina

Prancūzijos pastarųjų 7 metų čempionas „Lyon“ klubas ČL iš grupės varžybų iškopė penkis kartus, o keturis sykius jie užėmė pirmąją vietą. Tačiau „Lyon“ nėra niekada įveikęs turnyro ketvirtfinalio barjero.

„Lyon“ laimėjo 3 paskutines ČL rungtynes namuose iš 6 ir nėra iškovoję pergalės prieš Italijos komandas trijose dvikovose savo „Stade Gerland“ stadione.

„Fiorentina" nesugeba pelnyti įvarčio penkiuose Europos taurių mačuose, bet išsaugo savo vartus „sausus“ išvykose penkiuose susitikimuose iš eilės.

„Fiorentina“ yra pralaimėjusi prancūzų ekipoms svečiuose tik kartą iš penkių galimų.

G grupė

Porto - Fenerbahce

Tarpusavyje nėra žaidę.

„Porto“ namuose pralaimėjo tik 1 iš 20 ČL rungtynių, tačiau nėra įveikusi nė vieno iš keturių ten žaidusių Turkijos klubų.

Nuo 2004 m. pergalės ČL „Porto“ daugiau nėra patekusi tarp 16-os pajėgiausiųjų turnyro komandų.

„Fenerbahce“ laimėjo du ČL mačus iš 17, o pralaimėjo net 12.

„Fenerbahce“ po skaudžios nesėkmės 0:7 rungtynėse su Lisabonos „Benfica“ 1975-76 m. Europos taurės turnyre, vėliau tris kartus įveikė visus savo oponentus iš Portugalijos.

Dinamo K. – Arsenal

Tarpusavyje yra žaidę 4 kartus. „Dinamo“ šventė 2 pergales, „Arsenal“ – 1, o vienas mačas baigėsi lygiosiomis (1998 m. Londone 1:1, Kijeve 3:1, 2003 m. Kijeve 2:1, Londone „Arsenal“ nugalėjo 1:0).

„Dinamo“ negali laimėti 13 paskutinių ČL rungtynių, per kurias praleido net 38 įvarčius.

„Dinamo“ įvairiems varžovams iš Anglijos nusileido 7 kartus iš 9 galimų, tačiau tarpusavio dvikovų su „Arsenal“ balansas – ukrainiečių naudai.

„Arsenal“ nepraleidžia įvarčių 14-oje ČL rungtynių ir laimėjo 4 paskutiniuosius mačus išvykose iš 7 galimų.

„Arsenal“ klubui trečiadienio rungtynės bus jubiliejinės - 100-osios ČL turnyre. „Kanonieriai“ yra iškovoję 44 pergales, pasiekę 29 lygiąsias ir patyrę 26 pralaimėjimus. Jei anglai praleis įvartį Kijeve, tai bus taip pat 100-asis kamuolys jų tinkle.

H grupė

Juventus – Zenit

Tarpusavyje nėra žaidę.

„Juventus“ nepralaidžia įvarčių jau 11-oje Europos taurių rungtynių namuose.

„Juventus“ jėgas yra išbandęs tik su vienintele Rusijos komanda - Maskvos „Lokomotiv“ 1993-94 m. UEFA taurės turnyre. Italai tada 3:0 laimėjo Turine ir 1:0 Maskvoje.

UEFA taurės turnyro nugalėtojas „Zenit“ debiutuoja ČL. St. Peterburgo komanda Italijoje yra žaidusi tik vieną kartą, kai 1999-2000 m. sezono UEFA taurės varžybose išplėšė lygiąsias 2:2 mače su „Bologna“ .

Nepaisant sėkmingo praėjusio sezono „Zenit“ išvykose žaidžia nesėkmingai – 1 pergalė ir 3 pralaimėjimai.

Real – BATE

Praeityje nėra žaidę tarpusavyje.

„Real“ ČL grupės etapą įveikia 11 pastarųjų sezonų. Madridiečiai namuose laimėjo 20 rungtynių iš 26 galimų, o pralaimėjo vos 2.

„Real“ puolėjas Raulis, kuris yra rezultatyviausias ČL žaidėjas (61 įvartis), per pastarąsias 10 rungtynių varžovų vartininkus nuginklavo 7 kartus.

BATE - pirmasis Baltarusijos klubas ČL istorijoje. Borisovo ekipa sėkmingai įveikė tris atrankos etapus.

BATE praėjusį sezoną bendru rezultatu 1:6 nusileido „Villarreal“ komandai UEFA taurės turnyre. Tai buvo pirma ir vienintelė baltarusių akistata su Ispanijos klubiniu futbolu.

Trečiadienio UEFA Čempionų lygos rungtynių galimi jubiliejai:

- „Dinamo“ K. gal iškovoti 50-ąją pergalę namuose ČL turnyre.

- „FC Porto“ gali įmušti 400-ąjį įvartį Europos taurių varžybose.

- „Fenerbahce“ 2 įvarčių trūksta iki didmeistriško ČL „100-uko“.

- „Juventus“ gali patirti 50-ąjį pralaimėjimą Europos taurių varžybose.

- „Zenit“ tik 2 įvarčių trūksta iki 100 įvarčių Europos turnyruose ribos.

- „Manchester United“ žais 50-ąsias ČL rungtynes namuose.

- „Manchester United“ gynėjui Gary Neville‘ui bus 100-osios ČL rungtynės.

- „Real“ gali iškovoti 50-ją ČL pergalę savo stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją