JAV siaučianti finansų krizė pasiekė ir anglų futbolo ekipos pagrindinį rėmėją. Pirmadienį AIG akcijų vertė nukrito 61 proc. – iki 4,76 dolerių. Iš viso per metus kompanija prarado 93 proc. akcijų vertės.

Prieš dvejus metus „Manchester United“ su draudimo gigante pasirašė ketverių metų trukmės rėmimo sutartį, kurios vertė – 100,57 mln. dolerių.

„Manchester United“, vienas iš garsiausių pasaulio futbolo klubų, šiuo metu yra Anglijos ir Europos (Čempionų lygos) čempionas. Tad vienas apžvalgininkas suskubo pareikšti, kad nepaisant visame pasaulyje juntamų finansinių problemų, kurias sukėlė kreditų krizė, šis klubas vis dar gali pritraukti potencialius rėmėjus.

„Reklamos ant marškinėlių rėmimas klesti ir „Premier“ lygoje Anglijoje, ir Vokietijoje“, – pasakė Koventrio universiteto sporto verslo strategijos profesorius Simonas Chadvickas.

Jis pridūrė: „Galbūt tai nesusiję su „Premier“ lyga, bet aš manau, kad net jei „Manchester United“ turės rasti naują rėmėją, jis mokės ne mažiau, o gal net daugiau. „United“ šiuo metu yra Europos ir „Premier“ lygos čempionai, todėl jų padėtis tikrai gera.

„United“ tereikės rasti tinkamą rėmėją, vykdantį veiklą visame pasaulyje, ne tik Anglijoje, kad jis suteiktų klubui pasaulinę aprėptį, kurią šiuo metu užtikrina AIG“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją