Didesnį biudžetą turinčius baltarusius pavyko įveikti, nes lietuviai pelnė daugiau įvarčių išvykoje (abi dvikovos baigėsi lygiosiomis – 27:27 Kaune ir 32:32 Breste).

„Mūsų džiaugsmą patekus į Čempionų lygą nustelbia atsirandantys rūpesčiai, - DELFI sakė „Granito-Kario“ vyriausiasis treneris Valdemaras Novickis. - Džiaugiamės tuo, kad vyrai kovėsi iš paskutiniųjų, nes sunku buvo žaisti ne tik su varžovais, bet ir atremti 4000 žiūrovų spaudimą. Baltarusiai jau buvo pasirengę rungtyniauti Čempionų lygoje ir net buvo iškabinę plakatus, kviečiančius į kito etapo rungtynes. Mes jiems pakišome koją ir sugadinome šventę.

Ypač norėčiau pagirti vartininką Šarūną Mičiulį, kuris atremdavo sudėtingiausius priešininkų smūgius“.

Žaisti EHF Čempionų lygoje ne tik didelė garbė, bet ir atsakinga pareiga bei didžiulės išlaidos.

„Užgriuvo daugybė rūpesčių. Pirmadienį pasitarime Vienoje buvo įvardinti Čempionų lygos dalyviams keliami reikalavimai. Iš karto mums kyla piniginių problemų“, - vargus vardijo V. Novickis. – Nors mums padeda Kauno miestas ir Sporto halės vadovai, bet paaiškėjo, jog turima aikštės danga netinka Čempionų lygai ir mes pagal nuostatus turime arba ją nuomoti (7 tūkst. litų rungtynėms), arba pirkti naują.

Turi būti sutartis su televizija, turi būti išspręsti marketingo ir reklamos klausimai, kelionių išlaidos, varžovų komandų, teisėjų ir komisarų priėmimo išlaidos“.

Laukia pajėgūs varžovai

„Granitas-Karys“ A grupėje rungtyniaus su Laško „Celje Pivovarna“ (Slovėnija), „Chambery Savoie HB“ (Prancūzija) ir „Hammarby“ (Švedija) ekipomis, o visas trejas namų rungtynes žais Kauno halėje.

„Visos varžovų komandos yra pajėgios, aukšto lygio, jų biudžetai yra žymiai didesni. Mūsų jauna komanda savo entuziazmu ir noru kovoti bandys kibti priešininkams į atlapus“, - žadėjo „Granito-Kario“ treneris.

Pagal EHF reglamentą, į pagrindines varžybas patenka dvi pirmąsias vietas grupėse užėmę klubai, trečioji komanda pereina į EHF taurės turnyrą, o paskutinėje pozicijoje likusi ekipa iš Europos taurių varžybų pasitraukia. „Granitui-Kariui“ keliama užduotis užimti grupėje trečią vietą ir toliau grumtis EHF taurės turnyre.

Granitiečiai Čempionų lygos turnyre žais gana intensyviu grafiku nuo spalio 4 iki lapkričio 22 d.

„Vyrai profesionalai, mes dalyvausime ir Lietuvos čempionate ir Baltijos lygos pirmenybėse, todėl prie krūvių esame įpratę. Tiesiog pasikeis Lietuvos lygos tvarkaraštis, kai mūsų savaitgalio susitikimai bus perkelti į kitas dienas“, - DELFI pasakojo V. Novickis.

Finansiniai rūpesčiai - ant klubo pečių

„Granito-Kario“ klubo dalyvavimas Čempionų lygos turnyre kol kas nepadarė įspūdžio šalies rankinio vadovas.

„Nenoriu nieko įžeisti, bet mums kol kas niekas iš Lietuvos rankinio federacijos (LRF) dar neskambino ir nesveikino. Federacijos požiūriu, Europos taurės turnyrai yra tik klubų ir jų rėmėjų reikalas. LRF prioritetas - rinktinių reikalai, nors „Granito-Kario“ klube juk taip pat žaidžia rinktinės nariai. Turėtų būti bendras džiaugsmas, o mes nejaučiame ir dėl to apgailestaujame“, - nelinksmai su DELFI kalbėjo V. Novickis.

Lietuvos rankinio federacijos konsultantas Algimantas Pavilonis DELFI paaiškino subtilius juridinius LRF ir klubų santykius.

„Federacija yra tiesiogiai atsakinga tik už Lietuvos rinktines. Klubai yra Lietuvos rankinio lygos nariai. Čempionų lyga organizuojama kitokiu principu. Prie Europos rankinio federacijos (EHF) yra įkurta marketingo kompanija, kuri kartu su klubais organizuoja varžybas ir jų transliacijas. Klubams tenka pareiga ir finansiniai įsipareigojimai viską parengti, surasti TV kanalą, o reklamos vaisiais naudojasi tarptautinė kompanija.

LRF neturi ieškoti finansų klubui dalyvauti Europos taurės varžybose. Jei padėsi „Granitui-Kariui“, užpyks „Lūšis“, „HC Vilnius“ ar kita komanda. Priešingu atveju būtų įnešta sumaištis ir disbalansas. Klubas dėl paramos gali tartis su LRF atskirai. LRF taip pat gali tarpininkauti dėl Vyriausybės paramos klubui, bet dirbti klubo rinkodaros agentu federacija negali“, - teigė A. Pavilonis.

„Lietuvos rankinio visuomenė labai džiaugiasi „Granito-Kario“ pasiekimu ir galimybe Lietuvoje pamatyti stiprius užsienio klubus bei kokybišką rankinį, tačiau finansiškai padėti kauniečiams nenumatyta mūsų įstatuose, - DELFI patikino Lietuvos vyrų rankinio klubų lygos vadovas Edis Urbanavičius. – Net ir norėdami paremti juos pinigais negalime, nes patys nesame turtingti ir neturime tam įgaliojimų.

Su kauniečiams bedradarbiaujame informacijos srityje ir tarpininkaujame užmezgant ryšius su Lietuvos televizijų kanalais, su kuriais patys esame sėkmingai dirbę“.

Atkūrus Lietuvos nepriklausomybę geriausias „Granito-Kario“ pasiekimas Čempionų lygoje buvo patekimas į 1/8 finalą 1995 ir 1996 metais.

1987 m. „Granitas“ iškovojo IHF taurę, dvejose finalo rungtynėse, vėl dėl įvarčių svečiuose taisyklės, nugalėjęs Madrido „Atletico“ klubą 23:23 svečiuose ir 18:18 Kaune.

„Granito-Kario“ rungtynių EHF Čempionų lygos turnyre tvarkaraštis:

„Hammarby“ - „Granitas-Karys“ 2008.10.04

„Granitas-Karys“ - „Chambery Savoie HB“ 08.10.08 arba 12

„Granitas-Karys“ - „Celje Pivovarna Lasko“ 08.10.15 arba 19

„Chambery Savoie HB“ - „Granitas-Karys“ 2008.11.09

„Granitas-Karys“ - „Hammarby“ 08.11.12 arba 16

„Celje Pivovarna Lasko“ - „Granitas-Karys“ 2008.11.22.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją