Bronzos medalius pelniusiems disko metikui Virgilijui Aleknai, imtynininkui Mindaugui Mizgaičiui ir penkiakovininkui Andrejui Zadneprovskiui skirti - "BMW 318" automobiliai.

Automobiliais "BMW 318" taip pat bus paskatintos Lietuvos buriuotojų sąjunga, Lietuvos imtynių, lengvosios atletikos ir šiuolaikinės penkiakovės federacijos.

LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas pasidžiaugė šalies olimpiečių laimėjimais Pekine ir padėkojo visiems Vykdomojo komiteto nariams už gerai atliktus darbus.

LTOK viceprezidentai - Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius, olimpinės misijos vadovas Algirdas Raslanas ir Lietuvos olimpinės rinktinės vadovas Vytas Nėnius trumpai įvertino mūsų šalies sportininkų pasirodymą Pekine.

"Rezultatai yra geri. Vienintelis minusas, kad neturime aukso medalio. O pliusas, kad dar nemažai mūsų sportininkų, užėmusių aukštas vietas Pekine, galės rungtyniauti ir po ketverių metų Londone. Pagal iškovotų medalių skaičių esame 38-oje vietoje, o pagal medalių skaičių vienam gyventojui - 15-oje vietoje. Bet pagal pastarąjį skaičiavimą mus lenkia Islandija, Estija, Slovėnija..." - sakė A. Raslanas.

"Lietuvos sportininkai rungtyniavo net 16 sporto šakų varžybose. Maloniai nudžiugino žaidynių debiutantai - penkiakovininkės, badmintonininkai. Pasiteisino Lietuvos imtynių federacijos darbo metodika, o štai boksininkams, manau, teks keisti darbo stilių, nes mūsų šalyje propaguojamas techniškas boksas jau užleido vietą fiziškai stipriems atletams", - teigė V. Nėnius.

Platesnę pasirodymo Pekino žaidynėse analizę darbo grupė atliks po to, kai savo vertinimus pateiks atskirų sporto šakų federacijos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją