Kaip jau skelbėme, Lietuvos futbolo čempionas Kauno "FBK Kaunas" ketvirtfinalyje gavo skambų antausį nuo "Šerif" - 0:3 (0:3). Moldovos futbolininkai pranoko kauniečius pagal visus žaidimo kriterijus ir jau pirmajame kėlinyje pasiuntė Lietuvos klubą "į nokdauną". Pirmus du įvarčius varžovai pelnė antrąją (S. Dadu) ir devintąją minutę (K. Tudoras), nesutikę rimtesnio Kauno ekipos gynėjų pasipriešinimo. 32 min. tas pats K. Tudoras uždirbo 11 m baudinį ir pats jį realizavo - 3:0.

Po pertraukos kauniečių treneris Saulius Širmelis bandė keisti žaidėjus ir aktyvinti žaidimą, tačiau pastangos buvo bevaisės. Beje, dar pirmajame kėlinyje traumą gavo kauniečių puolėjas Andrius Velička. Realiausia proga įvarčiui buvo sukurta 83 min., kai moldavų gynėjai apgynė vartininko paliktus tuščius vartus.

Maskviečiai, kuriems šiame turnyre atstovauja jaunimas ir į peržiūrą pakviesti žaidėjai, kitame ketvirtfinalyje įveikė Baltarusijos čempioną Borisovo BATE 3:1 (1:1), nors rungtynės galėjo baigtis kitaip, jei 79 min. baltarusiai būtų išnaudoję 11 m baudinį ir išlyginę rezultatą.

"Lokomotiv" gretose visas rungtynes žaidė 20-metis gynėjas Tomas Mikuckis, pernai rungtyniavęs Vilniaus "Žalgiryje". Šis futbolininkas rungtyniavo visuose Sandraugos turnyro mačuose ir netgi pelnė įvartį. Kitas į peržiūrą pakviestas lietuvis Tomas Radzinevičius iš Marijampolės "Sūduvos" aikštėje nepasirodė.

Kitose ketvirtfinalių rungtynėse "Skonto" nugalėjo Gruzijos čempioną Kutaisio "Torpedo" 2:0 (1:0), o "Pachtakor" sutriuškino Estijos čempionę Talino "Flora" 3:0 (2:0).

Rygiečių gretose iš lietuvių žaidė tik Ignas Dedura, kuris 53 min. buvo įspėtas, o 70 min. - ir pašalintas iš aikštės už "paskutinės vilties pražangą".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją