Ar pavyks mūsiškiams ketvirtą kartą parvežti namo olimpinę bronzą?

„Reikia nusikratyti tos psichologinės įtampos po pralaimėjimo prieš ispanus. Tai įmanoma, nes mūsų vyrai profesionalai ir tikrai tą gali padaryti ir padarys“, - DELFI sakė krepšinio ekspertas Linas Kvedaravičius. – Trauktis jau nėra kur, liko vienerios rungtynės, kurioms reikia skirti maksimumą pastangų ir gerų emocijų. Viskas yra pasiekiama ir įvykdoma. Juolab, kad Argentina nėra nenugalima komanda, ką lietuviai šiemet jau įrodė du kartus. Reikia įveikti juos trečią sykį ir iškovoti trokštamus bronzos medalius“.

Lietuvių varžovai argentiniečiai nuo olimpinio turnyro pradžios akivaizdžiai žaidžia vis geriau. Po pralaimėjimo Lietuvai (75:79), jie įveikė Australiją (85:68), Kroatiją (77:53), Iraną (97:82), Rusiją (91:79), Graikiją (80:78) ir tik pusfinalyje vėl nusileido itin galingai olimpiadoje rungtyniaujantiems amerikiečiams (81:101).

„Argentinos žaidimo kreivė kyla, bet reikia pastebėti, kad tai jiems atneša skaudžių pasekmių. Argentiniečių krepšininkai yra vyresnio amžiaus ir tai sąlygoja, kad jie nepakelia tokios gausos įtemptų rungtynių. Juos persekioja traumos. Ją patyrė Manu Ginobili, susižeidęs ir Andresas Nocioni. Tokiu būdu trumpėja varžovų atsarginių suolelis, o tai yra pliusas Lietuvos rinktinei. Mūsiškai yra jaunesni ir turėtų būti išsaugoję daugiau jėgų finalo mačui dėl bronzos“, - DELFI teigė L. Kvedaravičius.

Argentinos komandos vienas lyderių yra 28-erių metų 207 cm ūgio ir 111 kg svorio vidurio puolėjas Luisas Scola, vidutiniškai olimpiniame turnyre pelnantis po 19.3 taško bei po 7.1 karto atkovojantis kamuolį.

„Neutralizuoti L. Scolą yra uždavinys numeris vienas, didžiausias mūsų trenerių galvos skausmas ir rimta problema Lietuvos rinktinės „centrams“. L. Scola sustabdymas atvertų lietuviams tiesų kelią ant prizininkų pakylos trečiojo laiptelio. Uždengti šį argentinietį bus nepaprastai sunku. Penktadienį matėme, kaip jis įveikdavo amerikiečių gynybą ir klaidino jų vidurio puolėjus bei pelnė 28 taškus (2-tšk. 13/21, 1-tšk. 2/2, 11 atk. kam., 2 blok., - DELFI past.). L. Scola meistriškumas labai aukštas. Kaip jį sulaikyti turėtų nuspręsti Lietuvos rinktinės trenerių štabas. Be visų lietuvių pagalbos L. Scola uždengti vienas prieš vieną beveik neįmanoma“, - svarstė krepšinio žinovas.

Dvikovoje su Ispanija aikštėje grūmėsi tik aštuoni Lietuvos krepšininkai, keturi iš jų gavo po penkias pražangas. Lemiamose grumtynėse dėl bronzos atsarginių indėlis gali būti itin svarbus.

„Suoliukas mūsų ganėtinai ilgas tik reikia jį laiku ir tinkamai panaudoti. Sekmadienį, po pergalės, tegu visai Lietuvai bus tikras šventadienis“, - sau ir visiems palinkėjo L. Kvedaravičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją