Spausdamas ranką lietuvis šmaikštaudamas paklausė Gerdo, ar tik nebuvo nusitaikęs į dar vieną medalį, nes labai greitai skuodė keliasdešimt metrų.

V. Aleknai sunku buvo atsakyti į klausimą, kodėl diskas olimpiniame stadione neskriejo taip kaip norėjosi.

„Manau, kad pagrindinė problema buvo techninis metimo atlikimas. Nepavyko taip padaryti, kaip norėjosi. Oro sąlygos tikrai neturėjo įtakos. Jos buvo geros, tiesiog nepavyko susitvarkyti su judesiais “.

G. Kanteris sportininkų terminologija „dega“, jei prieš jį kas nors anksčiau pasiekia gerą rezultatą. Virgilijus finale mėtė anksčiau už estą, todėl tikėjosi jau pirmuoju bandymu atlikti tolimą metimą. Deja, lietuvio diskas skrydį baigė atsimušdamas į tinklą.

„Buvau gerai apšilęs ir jaučiau, kad pirmą metimą galiu padaryti stiprų. Gaila, jog diskas atsitrenkė į tinklą ir reikėjo keistis planus“.

Antro bandymo metu Virgilijus nebegalėjo rizikuoti, nes privalėjo užsitikrinti vietą pirmame aštuntuke, kad po trijų bandymų galėtų tęsti kovą dėl medalių. Tai kiek išmušė iš ritmo ir nebepavyko pasiekti norimo rezultato. Geriausias bandymas buvo ketvirtas – 67 m 79 cm.

„Senstu“, - atsidūsdamas ištarė Virgilijus.

Disko metikas neslėpė, kad prieš varžybas jaudinosi.

„Tai natūralus jausmas prieš tokio rango varžybas“. V. Alekna pritarė minčiai, jog šį kartą G. Kanteris pasiekė psichologinę pergalę.

Bronzos medalis Virgilijui – pralaimėjimas.

„Sidabras – būtų toks pat pralaimėjimas kaip ir bronza“, - pridūrė V. Alekna. Apie revanšą olimpinėse žaidynėse Lietuvos pasididžiavimas kalba atsargiai. „Londone man jau bus keturiasdešimt. Sudėtinga būtų tai padaryti, nes varžovas bus dar stipresnis“.

V. Aleknos nenustebino sidabro medalį iškovojęs lenkas Piotras Malachovskis.

„Jis prieš olimpines žaidynes paskutinėse varžybose pasiekė labai gerą rezultatą, todėl nieko čia nuostabaus“.

Pirmuosius du olimpinius aukso medalius V. Alekna skyrė sūnums. Kam skirs iškovotą bronzos medalį disko metikas dar nenusprendė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją