Lėčiau už lietuvį plaukė tik austras Dinko Jukičius, likęs 16-as.

Į finalą pateko 8 plaukikai, o V. Janušaičiui iki jo pritrūko 1,33 sek.

Geriausią laiką pusfinalyje užfiksavo amerikiečiai Ryanas Lochte'as (1 min. 57,69 sek.) ir Michaelas Phelpsas (1 min. 57,70 sek.) bei brazilas Thiago Pereira (1 min. 58,06 sek.).

Atrankos varžybose trečiadienį mūsų šalies sportininkas distanciją įveikė per 1 min. 59,63 sek., 0,09 sek. pagerindamas jam pačiam nuo 2005-ų metų priklausiusį Lietuvos rekordą, ir tarp 46 sportininkų užėmė 11-ą vietą.

Po varžybų kalbėdamas su žurnalistais V. Janušaitis nebuvo patenkintas savo pasirodymu ir neslėpė, jog jo tikslas buvo finalas.

- Patenkintas rezultatu?

- Vakarykščiu – taip, šiandien – nelabai. Bet ir jautėsi, kad kažko geriau nepadarysiu.

- O ko trūko?

- Neįprastas režimas, jaudulys... Su jauduliu dar kažkiek susitvarkiau, bet poilsio tai tikrai mažai buvo (tarp atrankos ir pusfinalio plaukimų - DELFI). Savijauta gera, bet jaučiasi, kad dabar rytas...

- O kaip pats baseinas? Vanduo – lėtas ar greitas?

- Greitas, geras vanduo. Dėl to nėra jokių problemų.

- Kokį rezultatą planavai prieš atvažiuodamas į olimpiadą?

- Bent į finalą norėjosi patekti. Tačiau vakar kai kurie plaukikai, kuriuos tikėjausi išvysti, nepakliuvo į pusfinalį, o kurie turėjo prastesnius rezultatus, juos pagerino. Visa olimpiada – vien staigmenos ir pasaulio rekordai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją