SAT nusprendė, kad futbolo klubai turi teisę neleisti kontraktais susaistytų žaidėjų į olimpiadą, tad Pekine Argentinos rinktinė liks be Lionelio Messi („Barcelona“), o brazilams nepadės Diego („Werder“) ir Rafinha („Schalke“).

Futbolininkai veržėsi dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, bet jų klubai tam prieštaravo, nes olimpiados turnyras kirtosi su artėjančio sezono ir pasiruošimo jam grafiku.

FIFA prieš savaitę paskelbė, jog futbolo klubai privalo žaidėjus iki 23 metų išleisti į Olimpines žaidynes, jeigu to reikalauja nacionalinių rinktinių atstovai, tad SAT sprendimą pavadino „stebinančiu ir nuviliančiu“. Būtent po FIFA išaiškinimo trys klubai krepėsi į arbitražą ir padavė apeliacijas.

SAT savo spredimą motyvavo tuo, jog „nėra jokio specialaus FIFA valdybos komiteto nutarimo, nurodančio, kad klubai privalo išleisti žaidėjus iki 23 metų į olimpinį turnyrą. FIFA išaiškinimas yra rekomendacinio pobūdžio ir SAT tikisi, jog klubai ir FIFA patys gera valia suras sprendimą, atsižvelgiant į žaidėjų norą atstovauti savo šaliai Olimpinėse žaidynėse“.

„FIFA yra nustebusi ir nusiminusi, tačiau mes gerbiame šį sprendimą. Noriu kreiptis į klubus. Leiskite jūsų žaidėjams dalyvauti Olimpinėse žaidynėse, toks poelgis harmoningai solidarizuotusi su olimpine dvasia“, - sužinojęs teismo verdiktą teigė FIFA prezidentas Seppas Blatteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją