Disko metimo čempionas buvo priverstas savo treniruočių vietą užleisti šunims. Vingio parke vykusi šunų paroda sujaukė seniai suplanuotą atleto pasiruošimo tvarkaraštį.

„Didžiausia problema yra tai, koks bus parkas po šunų parodos. Tai bus didžiulis tvartas, ir aš neįsivaizduoju, kaip reikės treniruotis. Tai tiesiog nesąmonė“, – piktinosi V. Alekna.

Vienas geriausių pasaulio atletų stebėjosi, kad sporto bazėse vyksta tokie renginiai. „Čia sportuoja ir vaikai, todėl tokios parodos negali vykti. Juk būtina atlikti dezinfekciją. Priešpiet nuvykau pasižiūrėti ir supratau - sportuoti ten negalėsiu. Įsivaizduokite, kas ten darosi 5 valandą vakaro“, - kalbėjo disko metikas.

„Teks tartis su Kaunu - juk jau niekur nebeišskrisiu, viskas suplanuota“, - liūdnai kalbėjo rugpjūčio 9-ąją į Pekiną išskrendantis V. Alekna.

Už Vingio parko nuomą atsakingas Lietuvos olimpinis sporto centras (LOSC). LOSC direktoriaus pavaduotojas Arūnas Kazlauskas stebėjosi tokiu nesusipratimu.

„Nesuprantu ir negaliu patikėti, kodėl taip atsitiko. V. Aleknai visada buvo duodama žalia gatvė, jam visada teikiame pirmenybę ir kliūčių patekti į stadioną jam niekada nebūdavo“, - tvirtino A. Kazlauskas.

Lietuvos lengvosios atletikos federacijos atstovas Virginijus Daukšys stebėjosi, kad taip nutiko parke, už kurio nuomą yra atsakingas LOSC, teigia „Kauno diena“.

„Esame priblokšti, o V. Alekna - labai pasipiktinęs“,- teigė V. Daukšys.

O juk kalbama apie labai svarbią, galbūt net lemiamą treniruočių savaitę. V. Daukšys „Lietuvos žinioms“ paaiškino, kad paskutinė treniruočių savaitė prieš itin svarbias varžybas - tai pagrindinis treniruočių metas, kai sudėliojami baigiamieji akcentai. Tuomet bet koks pašalinis dirgiklis gali sutrikdyti sportininką, kuris privalo susikaupti tam, kad užkoptų į aukščiausią pasaulinio sporto viršūnę.

„Virgis jau koks ramus žmogus, tačiau tokie dalykai bet ką išmuštų iš vėžių, - piktinosi V. Daukšys. - Ir kodėl mūsų didžiausia olimpinė aukso viltis turėtų būti nervinama pačių svarbiausių ketverių metų ciklo varžybų išvakarėse“.

Anot pašnekovo, šiuo metu sostinės Vingio stadione treniruojasi ir kai kurie kiti Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės nariai vilniečiai, pavyzdžiui, Vitalijus Kozlovas, Karina Vnukova ir kiti.

V. Daukšio manymu, šioje istorijoje darsyk labai ryškiai buvo parodyta ta didžiulė nepagarba, kuri būdinga valdininkų požiūriui į lengvąją atletiką. Ir ne tik nepagarba, bet ir neprofesionalumas.

„Stadionas Vilniuje ir taip yra prastos būklės, negana to, paskutinę pasirengimo olimpiniam startui savaitę jis dar užtvindomas šuniukais. Jūs tik įsivaizduokite šimtus keturkojų! Kas ten paskui gali greitai viską sutvarkyti“, - baisėjosi Lengvosios atletikos federacijos atstovas. Pašnekovas priminė, kad lengvosios atletikos rinktinė dažniausiai būna pati gausiausia Lietuvos olimpinėje rinktinėje ir yra pelniusi bene daugiausia medalių savo šaliai.

Lietuvos OSC direktorius Linas Tubelis į LŽ skambutį sekmadienį atsiliepė Pekine. Jis teigė visiškai nieko nežinąs, siūlė kreiptis į pavaduotoją Vytautą Briedį, likusį Lietuvoje. Tačiau ir šis aiškino nieko nežinąs apie šunų parodą bei dėl jos kilusius nepatogumus V. Aleknai ir kitiems lengvaatlečiams.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją