Kaip skelbia oficiali "Žalgirio" svetainė, 21 metų Arvydo Veikučio sutartis su klubu nutraukta abipusiu susitarimu, tačiau pagal UEFA nuostatus "Neman" vilniečiams turės sumokėti kompensaciją. Klubai privalo tai padaryti, kai kviečiasi jaunesnį nei 23-ejų metų futbolininką.

Lietuvos jaunimo rinktinės saugas Arvydas Veikutis šį sezoną A lygoje žaidė 13-oje susitikimų ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. "Neman", kuris bus pirmasis užsienio klubas jaunojo žaidėjo karjeroje, Baltarusijos čempionate užima 12-ąją vietą.

Arvydo vyresnis brolis Audrius jau seniau išvyko į Azerbaidžaną dalyvauti "Khazar" peržiūroje ir pasirašė sutartį su klubu. Ketvirtadienį jis jau rungtyniavo savo naujoje komandoje UEFA taurės rungtynėse su Poznanės "Lech".

Audriui Veikutis jau anksčiau yra žaidęs Danijos, Rusijos, Baltarusijos, Ukrainos klubuose. A lygoje jis, kaip ir brolis, šiemet taip pat rungtyniavo 13 kartų ir įmušė vieną įvartį.

Tuo tarpu dar vienas žalgirietis - legionierius iš Moldovos Julianas Bursucas - kol kas lieka Vilniaus ekipoje. Saugas nesugebėjo suderinti sutarties sąlygų su Minsko "Lokomotiv" ir dabar su "Žalgiriui" rengiasi sekmadienio rungtynėms su Panevėžio "Ekranu".