Visos didesnės delegacijos privalės žygiuoti po šešis žmones vienoje eilėje. Po vėliavnešio turės eiti šeši oficialūs asmenys, o jau po jų - sportininkai, treneriai, medikai.

Anot Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) atstovo spaudai Broniaus Čekanausko, žaidynių atidarymo iškilmėse Lietuvos delegacijoje bus apie 40 asmenų.

Kaip žinoma, Lietuvos vėliavą žaidynių atidarymo parade neš krepšininkas Šarūnas Jasikevičius.

Lietuvos olimpinis atašė Vytas Nėnius, olimpinės misijos vadovo pavaduotojas Kazys Steponavičius ir B. Čekanauskas dvi dienas lankėsi Jantajuje. Kinijos kurortas prie Geltonosios jūros yra pasirengęs priimti Lietuvos sportininkus, kurie čia atvyks į aklimatizacijos ir treniruočių stovyklas prieš Pekino žaidynes. Pirmieji į Jantajų penktadienį atvyks ėjikas Marius Žiūkas, jo treneris Kastytis Pavilonis ir plaukikų rinktinė su treneriais bei medikais.

Stadione, kur treniruosis lengvaatlečiai, nupirkti nauji įrankiai - diskai, rutuliai, ietys. Sutvarkytas disko metimo sektorius Virgilijui Aleknai. Jantajaus sporto vadovai sakė, kad, jeigu V. Alekna iškovos Pekine olimpinį medalį, jie ant savo miesto stadiono sienos atidengs atminimo lentą su įrašu, kad čia treniravosi V. Alekna.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją