Rungtynės Glazgo "Ibrox" stadione vyks trečiadienio vakarą. Atsakomoji dvikova bus žaidžiama rugpjūčio 5-ąją Kaune.

Glazgo "Rangers" - FBK "Kaunas", Glazgo "Ibrox" stadionas, trečiadienis 21.45 val. Lietuvos laiku. Teisėjas - Kevinas Blomas (Olandija).

Prieš "Rangers" ekipą "Kaunas" jau žaidė 2000 metais tame pačiame Čempionų lygos kvalifikacinių varžybų etape. Pirmose rungtynėse Glazge Dicko Advocaato treniruojamas "Rangers" pirmavo po Allano Johnstono įvarčio, bet neilgai trukus rezultatą išlygino dabar jau teisėjo pareigas einantis Audrius Žuta.

Tačiau kauniečiams tose rungtynėse koją pakišo arbitras iš Maltos Emanuelis Zammitas – jis prieš pertrauką ir antrajame kėlinyje pašalino Lietuvos klubo žaidėjus Vadimą Petrenką ir Nerijų Barasą bei skyrė 11 metrų baudinį "Rangers" naudai. Glazgo ekipos žaidėjas Jorgas Albertzas išnaudojo smūgį nuo žymos ir "Rangers" išsiveržė į priekį, o du paskutinėmis minutėmis Williamo Doddso pelnyti įvarčiai įtvirtino Škotijos komandos triuškinančią pergalę 4:1.

Atsakomoji ekipų dvikova baigėsi taikiai 0:0, tačiau jau praktiškai nieko nebelėmė.

"Kauno" gretose iš dabartinės ekipos tada rungtyniavo gynėjai Tomas Kančelskis, Irmantas Zelmikas bei Dainius Kunevičius. "Rangers" ekipoje liko tik dabartinis klubo kapitonas Barry Fergusonas, tačiau jis dėl traumos šį kartą rungtyniauti negalės.

Antradienį į Glazgą išvykę Lietuvos čempionai dvikovai su "Rangers" rengėsi Vokietijoje, kur treniravosi 24 ekipos žaidėjai: vartininkai Marianas Kello, Eduardas Kurskis, Estebanas Dreeris, gynėjai Marius Činikas, Mantas Fridrikas, Tomas Kančelskis, Irmantas Zelmikas, Nukri Mančchava, Mindaugas Bagužis, Nerijus Radžius, Dainius Kunevičius, Akaki Chubutija, saugai Linas Pilibaitis, Marius Šoblinskas, Adrianas Mrowiecas, Pascalis Mendy, Tomas Miklinevičius, Vytautas Lukša, Vygantas Zubavičius, Nerijus Valskis ir puolėjai Rafaelis Ledesma, Mindaugas Grigalevičius, Bojanas Mamičius bei Artūras Rimkevičius.

Pirmajame turnyro etape "Kaunas" bendru rezultatu 7:2 sutriuškino Andoros klubą "Santa Coloma. Keturis įvarčius komandai pelnė Linas Pilibaitis, du kartus pasižymėjo Rafaelis Ledesma, o kartą įmušė Irmantas Zelmikas.

Buvęs Edinburgo "Hearts" žaidėjas L. Pilibaitis škotų spaudai teigė, kad norėtų šioje šalyje padaryti įspūdį: "Škotijos sirgaliai manę matė nedaug, tad norėčiau jiems pademonstruoti geriausias savo savybes. Esu puikioje formoje ir įmušiau įvarčių Andoros ekipai. Dabar noriu tik išlikti sveikas".

Kalbėdamas apie pačią dvikovą, L. Pilibaitis buvo nusiteikęs optimistiškai: "Rangers" dar tik pradeda sezoną. Jie sužaidė keletą draugiškų rungtynių, bet taip pat turi traumų, o mūsų sezonas jau įpusėjo. Tai mums gali būti pranašumas, ir jaučiu, kad turime neblogų šansų. Turime pasinaudoti tuo, kad varžovai yra ne geriausios formos. Į Glazgą vyksime bandyti iškovoti teigiamą rezultatą. Jei pasieksime lygiąsias, būtų puiku. Jei įmuštume, būtų dar geriau".

"Kauno" ekipai rimto nerimo prieš dvikovą gali kelti tik brazilo R. Ledesmos būklė. Legionierius dėl traumos jau praleido atsakomąsias pirmojo etapo rungtynes su "Santa Coloma" ir kol kas abejojama, ar jis galės pasirodyti aikštėje. Tai turėtų paaiškėti tik rungtynių dieną.

"Rangers" klubas naujajam sezonui rengtis pradėjo tik šį mėnesį. Priešsezoninėse rungtynėse škotai žaidė penkerias draugiškas rungtynes. Vokietijoje buvo įveikti vietiniai klubai "Preussen Munster" (1:0) ir "Sportfreunde Lotte" (3:1), pralaimėta Gelzenkircheno "Schalke" ekipai (0:1), o grįžus į Škotiją nugalėtas "Clyde" (1:0), "Morton” (3:1), "Raith Rovers" (2:1).

Draugiškuose susitikimuose "Rangers" jau atstovavo ir ekipos naujokas – puolėjas iš Lietuvos Andrius Velička. 29 metų puolėjui dvikova su "Kaunu" bus ypatinga, nes jis šiame klube pradėjo karjerą ir rungtyniavo ilgą laiką.

"Kauniečiai norės parodyti, kad turi gerų žaidėjų - tai jiems šansas pademonstruoti, jog jie nusipelno gero kontrakto kitur. Nežinau visų žaidėjų, nes nuo to laiko, kai ten žaidžiau, praėjo jau dveji metai, bet žinau, kad jie žais iš visos širdies. Tačiau manau, kad turėtume būti jiems per stiprūs.

"Rangers" yra didesnis ir geresnis klubas nei "Kaunas" visais aspektais. Man asmeniškai, be abejo, tai bus ypatingos rungtynės, nes žaisiu prieš savo buvusį klubą, iš kurio turiu daug puikių prisiminimų. Tikiuosi, kad gausiu šansą tai įrodyti aikštėje", - Glazgo klubo oficialiai svetainei pasakojo puolėjas.

A. Veličkai šansai pasirodyti aikštėje neblogi, nes "Rangers" ekipoje netrūksta traumuotų žaidėjų. Be kapitono B. Fergusono traumuoti taip pat yra saugas Chrisas Burke'as ir puolėjas Stevenas Naismithas, traumą dar gydosi ir puolėjas iš JAV DaMarcusas Beasley.

Tuo tarpu paskutiniame draugiškame mače susižeidė gynėjas ispanas Carlosas Cuellaras. Tikimasi, jog rungtyniauti jau galės šiek tiek problemų su sveikata turintys saugai Lee McCullochas ir Kevinas Thomsonas.